2. Hasznos Hétfő: honlap-elemzés

A múlt heti Hasznos Hétfő-értékeléseink stílusa ugyan kisebb vihart kavart, de mondanivalónk azért mindkét alanynak hasznos volt. Ennek tanulságaképp szeretnénk újra kihangsúlyozni, hogy a Hasznos Hétfőknek nem célja mindenre kiterjedő, részletes elemzések közzététele – akinek erre van szüksége, kérem, jelentkezzen a Kontakt oldalon keresztül! Ezeken a különleges hétfőkön egy-egy weboldal, blog, hírlevél csupán néhány olyan erős és gyenge pontját szeretnénk bemutatni, amiből remélhetőleg minél több blogolvasó tanulni tud! Épp ezért arra szeretnénk kérni titeket, hogy a kommentekben írjátok meg, nektek mennyit segített egy-egy elemzés! Ezt azért tartjuk kiemelten fontosnak, mert legfőbb célunk, hogy a mákgubósok tanuljanak, fejlődjenek, illetve az igényeinek megfelelő információt kapják. Szóval KOMMENTELJETEK!

Íme az eheti elemzéseink:

www.kernagi.hu

Kern Ági ún. gasztroanyuka leginkább három dolgot csinál: főz, ír, illetve beszélget. Mindemellett holnaptól új sorozatot indít a panyizsuzsi blogon! Honlapján szívet melengető látni, hogy WordPress rendszerben (egy ún. nyílt forráskódú rendszerben) készült, s ezáltal a Gooogle-kereső könnyen megtalálja és értelmezi. S bár ketten kétféleképpen értékeltük a fekete hátteret és a menüt, abban egyetértettünk, hogy a könyvrendelés módja, menete (a gmail-es címmel) és a külön oldalon található blog nem elegáns megoldás. A Kern Ági-felirat, a bescannelt anyagok és az oldalon található képek elnevezése, illetve a kommentelés rész és az angol nyelvű szövegmaradványok szintén további fejlesztésre szorulnak. A honlapon olvasható szövegek viszont kiemelkedőek, fantasztikusan jók! Általuk egy roppant kellemes, értelmes íróember képe rajzolódik ki az internet láthatatlan, arctalan világában. Óriási dicséret jár továbbá a frappáns és egyedi bemutatkozó oldalért, ami egyenesen a szívünk csücske lett!

Összefoglalva: az oldal alapkoncepciója, arculata és iránya remek, de számos fejlesztenivaló található még rajta!

www.a-szitanyomas.com

A domainnév választás kifejezetten jó – ezért nem is kell magyarázni, miről szól ez az oldal! Alapkérdés azonban, hogy ha a domainnév 100%-ig magyarul van, miért .com a végződése, illetve miért nem mutat ugyanerre a honlapra a .hu verzió. Kifejezetten zavaró továbbá, hogy az oldalon két menüsor is található: első pillantásra az ember nem is tudja, mit és hol keressen. Nagyon tetszett azonban a GYIK és roppant szimpatikus, hogy az oldal konkrét árakat is tartalmaz. Ami viszont hiányzik, az az ún. lírai szöveg és képanyag – avagy miért jó a szitanyomás, mi is ez pontosan, hogyan zajlik, stb.

Összefoglalva: a szitanyomás szempontjából szakmailag korrekt honlap, de jelenleg még kissé száraz felület!

Figyelem!

A nagy érdeklődére való tekintettel a  jövő héten blogokat fogunk elemezni.
Amennyiben szeretnéd, hogy a Te blogoddal foglalkozzunk, akkor jelentkezz a

blog-elemzés

ingyenes szolgáltatásunkra!

fordos_bence

Talán 2009-et írtunk mikor észrevettem egy Panyi Zsuzsi nevű lányt, akinek a dolgai a csapból is folytak :) , nem volt nap, hogy ne jött volna szembe valamilyen módon, s gondoltam tőle lehetne tanulni… Közben azért nekem addigra már lett egy jó weboldalam és elkezdtek jönni a munkák, de igazán akkor indult be a boltom, miután …Zsuzsival rendbe tettük a dolgokat. Ezek után olyannyira el voltam kényeztetve a megrendelőktől, hogy nem volt szükségem semmilyen menedzsmentre, vagy reklámra, egyszerűen jól mentek a dolgok.

Fördős Bencefordosbence

Comments

  1. Köszönöm az elemzést! Nagyon dolgozom azon, hogy jobb legyen a honlap, teljesen egyetértek a kritikus megjegyzésekkel. Megerősítettétek, hogy jó felé indultam, csak még menni kell tovább.

Speak Your Mind

*