3. Hasznos Hétfő: blogelemzés

Ma napon két blog elemzését olvashatjátok a mákgubón. A két blog nagyon sokban hasonlít egymáshoz.

A fotók minősége mindkét  esetben nagyon magas színvonalú és ez követendő példa, hiszen egy kép sok-sok szóval felér! A blogger, mint ingyenes blogszolgáltató már nem annyira tökéletes választás. Ennek az az oka, hogy a blogger-en elhelyezett tartalom a google keresője által nehezen kereshető.  Ha az oldalt mégis kereső baráttá tesszük, az sokkal inkább segíti a blogger főoldalát, mint a blog tulajdonosának a blogját, így a sok munkának kevés a haszna. A blogok célja pedig mindkét esetben kézműves termékek online értékesítésének a segítése.

A bloggerről mindkét esetben találunk fotót, de ennél többet egyikükről sem lehet megtudni. Ezt igazán sajnálom, mert ezeknél a termékeknél különösen fontos a készítő személye!

www.raczkevikata.hu

Kata blogján nagyon szimpatikus, hogy saját domain nevet vásárolt. Ez a domain nem csak professzionálisabban mutat egy névjegykártyán, hanem ha a tulajdonosa bármikor úgy dönt, hogy saját oldalt készíttet, akkor sem kell a látogatóit  átirányítani, újra megszerezni, hanem a jól megszokott domain alatt találják majd az új oldalt. Ez azért is nagyon fontos, mert erre a blogra számos link mutat, ami abban segít, hogy a google keresője adott kulcsszavakra minnél előkelőbb helyen jelenítse meg az blogot. Saját domain használata esetén ezek a linkek nem vesznek el egy esetleges átalakítás során.

A blognak tartalmilag a képek mellett óriási erőssége a szöveg. Kedves kis történetei sok olvasót vonzanak!

A blog kifejezetten szép és strukturáltsága áttekinthető és esztétikus, ami a kézműves / iparművész területen különösen fontos! A szépség mellet a praktikus is megfigyelhető, hiszen az oldal legfontosabb mondanivalója, a bolt és a vásárok és az e-mail kapcsolat görgetés nélkül elérhetők!

www.hoyacarnosa.blogspot.com

Hoyacarnosa oldalán megint a fotók kiemelésével kell kezdenem. A fehér háttér előtt fotózott ékszerek és az oldal sötét háttere nagyon szép és kiegyensúlyozott kontrasztot biztosít a blognak. A fekete különösen illik ide, hiszen ékszerek fotózásánál gyakran alkalmazzák! Ez nagyon jó példa arra, mikor az oldal arculata és a termék tökéletes összhangban van.

Itt is megfigyelgető, hogy a kapcsolati információk és a webshop elérhetősége kiemelt helyen szerepel és ez nagyon helyes!

Az blogról összesen két dolgot hiányolok. Az egyik a szöveg. Ilyen szép ékszerekhez illene egy kevés szöveg is, amiben fel lehetne lebbenteni a fátylat, elmesélni egy, az ékszerrel kapcsolatos történetet vagy az alapanyagokról néhány érdekességet. Ez tovább szintesítené a blogot. A másik hiányzó elem a saját domain. Azt gondolom, hogy aki ilyen profi ékszereket készít, annak illik saját domainen működnie.

Összegzésként annyit mondanék, hogy mindkét blog kihozta a bloggerből a maximumot, most ideje elgondolkozni a továbblépés lehetőségein!

Figyelem!

A nagy érdeklődére való tekintettel a  jövő héten blogokat fogunk elemezni.
Amennyiben szeretnéd, hogy a Te blogoddal foglalkozzunk, akkor jelentkezz a

blog-elemzés

ingyenes szolgáltatásunkra!

fordos_bence

Talán 2009-et írtunk mikor észrevettem egy Panyi Zsuzsi nevű lányt, akinek a dolgai a csapból is folytak :) , nem volt nap, hogy ne jött volna szembe valamilyen módon, s gondoltam tőle lehetne tanulni… Közben azért nekem addigra már lett egy jó weboldalam és elkezdtek jönni a munkák, de igazán akkor indult be a boltom, miután …Zsuzsival rendbe tettük a dolgokat. Ezek után olyannyira el voltam kényeztetve a megrendelőktől, hogy nem volt szükségem semmilyen menedzsmentre, vagy reklámra, egyszerűen jól mentek a dolgok.

Fördős Bencefordosbence

Comments

  1. Nagyon köszönöm az elemzést. A bemutatkozást mindenképpen pótolni fogom, már egy ideje fogalmazom… egyelőre még nem tökéletes. :o)
    a bloggerről való továbblépést még fontolgatom, de hamarosan az is meglesz. :o)

  2. Kata4 Nagyon örülök, hogy Te is hasonlókat fontolgatsz. A bemutatkozást tedd fel és azon mindig lehet változtatni! Nekem sem az eredeti van fent! ;-)

Trackbacks

  1. […] ismét a blogoszférába kaluzollak kedve Olvasó. Ismét két blogger blog érkezett elemzésre. A blogger hátrányairól a múlt héten elég részletesen írtam, így ezt nem ismételném meg, nézzünk új […]

Speak Your Mind

*