3 TIPP, hogyan szerezz követőket az Instagramban!

Mostanra mát van egy remek profilod: feltöltötted a profil képedet, kitöltötted a BIO részt és megadtál egy remek linket is, ami a legfőbb értékesítési oldaladra visz. Remekül tudsz képeket szerkeszteni, így gondolom az izgat, hogy vajon hogyan tudsz követőkre találni az Instagramon. Ez a lecke erről fog szólni!

Posztolj, posztolj, posztolj!
Az Instagramon a legfontosabb, hogy rendszeresen posztolj. Azok a vállalkozások tudnak gyorsan építkezni és sok követőre szert tenni, akik napi 2-3 alkalommal tesznek fel új képeket. Fontos, hogy ezek között mindig hagyjál néhány óra szünetet, hogy egyenletesen tudd őket elosztani a nap folyamán!

Miről posztolj? Ha a saját cégednek vagy márkádnak készítesz Instagram fiókot, akkor oda minden olyan dolgot posztolhatsz, ami valamilyen szinten kötődik a vállalkozásodhoz. Ez lehet termék, esemény, kulisszatitkok vagy akár a gyártás folyamata. Minden jó, ami kapcsolatos a vállalkozásoddal, azaz azt a célt szolgálja, hogy követőkre találj és a követőidből a vásárlóiddá váljanak. Ha nehezedre esik rendszeresen posztolni, akkor ajánlom, hogy készíts sorozatokat. Ezek lehetnek napi vagy heti rendszerességűek is. Egy-egy ilyen sorozat segít rendszert vinni a posztolási rutinodba.

Figyeld meg, hogy mikor vagy éppen milyen témára reagálnak legtöbben. Ebben nagy segítségedre lesz az Instagram Insights, az IG belső analitikája, ami sok hasznos adatot tartalmaz. Legalább egy héten egyszer nézz rá ezekre az adatokra és vond le belőle a következtetéseket!

Folyamatosan fejleszd és finomítsd a stratégiádat!

 

Használj releváns hashtageket!

Az Instagaram keresőeszköze csak és kizárólag hashtagekre tud keresni. Ezért nagyon fontos, hogy minden képed alá sok és releváns hashtaget illesz be. Keress rá a konkurenciádra, hozzád hasonló vállalkozásokra és nézd meg, milyen hashtagekkel dolgoznak. Kattints rá ezekre a hashtagekre és nézd meg őket. Szeretnéd, hogy a Te képid is itt szerepeljenek, beleillenek ebben a témakörbe?

Remek! Akkor most nézz meg néhány fotót a hashtag alatt. Olyanokat, melyeket Te is szívesen posztolnál a követőidnek. Ezek alatt a posztok alatt újabb hashtageket fogsz találni. Kattints rájuk és egy újabb világ nyílik meg előtted. Így böngéssz tovább, egyik hashtagről a másikra ugorva. Azonban ne felejtsd el, hogy ez Neked munka és nem szórakozás!

A talált hashtagekről készíts egy listát, mert amikor posztolni fogsz, már nem biztos, hogy az eszedbe jutnak majd a legkiválóbb hashtageket. Jegyezd fel és használd őket rendszeresen!
TUTI TIPP: Magyarországon létezik egy óriási Instagram közösség, a Magyar Instagram Közösség. Őket mindenképpen kövesd és használd a hivatalos #mik hashtagjüket!
Légy a közösség része!
Az Instagram egy közösségi médium. A célja, hogy online közösséget építs a márkád köré. Ahhoz, hogy ezt elérd magad is része kell, hogy legyél az Instagram óriási közösségének. Ne csak arra várj, hogy téged kövessenek! Használd a keresőt, kövess másokat. Kedveld más emberek és márkák fotóit, hagyj hozzászólásokat, hogy bekerülj a köztudatba!
Ha a Te fotóidra érkezik hozzászólás, akkor mindenképpen válaszold meg, ha kérdeznek vagy csak egyszerűen köszönd meg a hozzászólást! Hidd el aki a rácsodon jár és látja, hogy aktív vagy, sőt még a képeid is tetszenek neki, be fog jelölni és követni fog!
Kedves gesztus és hasznos dolog, ha más nagyobb Instagrammerről írsz és Őt betaggeled. Ezt shoutoutnak nevezik. Ha egy ismert márka terméke szerepel a fotódon azt is érdemes ugyanilyen módon taggelni. A nagy Instagrammerek és márkák folyamatosan figyelik, hogy kik, milyen képet osztanak meg róluk vagy a termékeikről a közösségi médiában. Ha profi fotóid vannak és azok megtetszenek egy óriási követőtáborral rendelkező Insta fiók kezelőjének, akkor gyakran reposztolják, azaz megjelölve továbbosztják a jó stílusú és minőségű fotókat. Ezáltal az Ő követőik is megismernek Téged és a fotóidat és ha tetszik Nekik, amit látnak, akkor követni kezdenek. Így, nagyon gyorsan meg tudod megtöbbszörözni a követőid számát!
Én ezt a fotót egy vásárlóm oldalán találtam betaggelve. Illet a saját oldalam stílusába és azonnal reposztoltam. Ennek Ő is örült és én is, hogy nem nekem kellett a tartalmat előállítanom, hanem készen kaptam azt!

Az Instagram egy remek platform az erős vizualitású termékkel rendelkező vállalkozások számára. Ha van terméked és van hozzá mondanivalód, akkor azt ajánlom vágj bele és vedd nagyon komolyan az építkezést, hiszen az Instagram rohamosan terjed hazánkban is! Minél később kezdesz bele, közösséget és követőtábort építeni, annál nehezebb dolgod lesz. Előzd be most a konkurenciát! Kezdj építkezni és keress pénzt mielőbb az Instagramon keresztül is!

Eddig tartott az INGYENES Instagram Mini Kurzus! Azonban ha megszeretted ezt a közösségi médiumot és többre vágysz, akkor olvass tovább!

Érdekel, hogy hogyan lehet az Instagrammal márkát építeni??

Szeretnél minél előbb komoly követőtábornak posztolni a képeidet?
Szeretnéd, hogy az Instagram követőid mielőbb vásároljanak is Nálad?
Ha igen, akkor a Márkaépítés INSTAGRAMMAL kurzus pontosan Neked szól!
Ugye, Te sem szeretnél lemaradni erről a szuper kurzusról?!
Akkor siess, mert csak 50 helyünk van és rohamosan fogynak!
jelentkezek-a-kurzusra2.jpg

 

tano-moni

A Lépj Tovább! kurzuson rengeteget tanultam, talán nem is hiszed, de az összeszedettséged, a precízséged teljesen átjön és bár eddig is követtem a tevékenységedet, de így belelátva még inkább úgy gondolom, hogy nagyon jó döntés volt elköteleződni erre az évre. Végre olyan embertől tanulhatok, aki tisztán látja, hogy miken megyek keresztül, és melyik vállalkozási szakaszban mi a teendő, mert, hogy ő is átment ezeken.

Tanó Móni