4. Hasznos Hétfő blogelemzés

Ezen a héten ismét a blogoszférába kaluzollak kedve Olvasó. Ismét két blogger blog érkezett elemzésre. A blogger hátrányairól a múlt héten elég részletesen írtam, így ezt nem ismételném meg, nézzünk új szempontokat!

Nézzünk azonban megint egy közös véleményt. Mióta Hasznos Hétfő van. előkerülnek a nyelvi kérdések. Számos blognál két nyelven folyik a posztolás. Most azonban a többnyelvűségnek csak egy kis szegmenséről, az etsyről szereték írni. Igazából ez a dolog nekem fel sem tűnt, mert etsy boltom nekem is van és ez szinte természetes, ha ma valaki a magyar kézműves vagy iparművész iparágban online is értékesít. Móni, aki óriási tapasztalattal rendelkezik az online értékesítésben, arra hívta fel a figyelmemet, hogy ez nem így van. Az etsy csak számunkra alkotók számára egy természetes dolog. Azonban ha csak más alkotónak értékesítünk, akkor nem lesz túlzottan nagy bevételünk, így érdemes a “kívülről” jövőket is kiszolgálni és a blogokat weboldalakat az Ő igényeikre szabni. Ők viszont nem ismerik az etsyt és nem biztos, hogy beszélnek idegen nyelveket. Ezért érdemes lenne az etsy mini mellé angolul és magarul is röviden leírni, hogy mi is ez. így a magyar és angol nyelvet beszélő látogatók számára is világos lenne, hogy mi is az etsy!

www.zazalea.blogspot.com

Ebben a blogban erősen keverednek a személyes és az üzleti blogstílusjegyei. Ha az értékesítés, mint hobby van jelen zazalea életében, akkor ezzel semmi baj nincsen. Ha cél az értékesítés és annak elősegítése a bloggal, akkor ezt nem tartanám egy szerencsés választásnak. Sok anya vezet két blogot. Egy üzletit egy gyerekeset és ez egy jó megoldás lenne számodra is.

A designt nem találom kifinomultnak, letisztultnak. A finom rajzolattal rendelkező oldalsáv színeiben nincs összhangban a szöveg hátterével, sőt a grafikus minta el is nyomja a lényeget.

Az oldalon találtam egy számlálót, de profi elemző rendszert nem láttam az oldalon. Egy ilyen rendszer például a google analytics, amit ingyenesen tudsz használni és nagyon részletes adatokat ad. Ez az analitikai szolgáltatás nagyon egyszerű és itt a blogon is írtunk róla: Google Analytics használat, klikk ide!

Ami nagyon tetszett, hogy a webshopra kattintva találtam egy bemutatkozást is. Nagyon szimpatikus, hogy a blogger ebben a nevét is felvállalja! (lásd a múlt heti cikket a bizalomépítésről!)

www.vezsuzsigyongyei.blogspot.com

Hurrá! Végre egy blog, ahol rögtön szembe találom magam a bemutatkozással, méghozzá egy profi bemutatkozással. Zsuzsi nem magáról és személyes tulajdonságairól ír, hanem az anyaggal és a technikával való kapcsolatáról!

Ezen a blogon nagyon tiszta a témaválasztás is: csak gyöngy. Zsuzsi, aki ezeket a csodákat készíti és az elkészítésüket oktatja a  csak erről a két dologról ír! Itt nagyon tiszta a cél és az oldalon minden ezt szolgálja. Valószínű, hogy aki erre az oldalra téved, azt ez érdekli és mivel rögtön látja, hogy jó helyen jár maradni, olvasni is fog! Csillagos ötös.

A design egyszerű és áttekinthető, ami tovább segíti a látogatót abban, hogy lényegre figyeljen. Nekem ebben az oldalban az tetszett, hogy nincs túlbonyolítva, azonban a lényeg benne van: bemutatkozás, kontakt és a boltok.

Figyelem!!!

A  jövő héten honlapokat fogunk elemezni. Amennyiben szeretnéd, hogy a Te honlapoddal foglalkozzunk, akkor kattints és jelentkezz a

honlap elemzés

ingyenes szolgáltatásunkra!

bakosflora
Az volt a bajom más hasonló témájú tanfolyamokkal, hogy ugyan jók, de inkább a kezdő szintről indulókat célozzák.
Zsuzsitól azt kaptam, amit ígér: tananyag olyanoknak, akik már túl vannak az első pár lépésen. Ráadásul Zsuzsi mellett ott áll elég meggyőző érvként a panyizsuzsi, hogy tőle érdemes lehet tanulni.
Már rögtön a Lépj Tovább! Kurzus legelső leckéjében találtam homlokra csapós mondatokat, ha csak annyiból állna az egész tanfolyam, nekem az is megérte volna. És hol vagyok még a végétől!
Bakos FlóraGubolyka

Comments

 1. Most egy picit nem értek Veled egyet, Zazálea blogjával kapcsolatban. Véleményem szerint egyáltalán nem zavaró, ha a kézműves blogger a személyes infókat, impulzusokat, gondolatokat, történeteket, inspirációkat vegyíti a blogjában az üzleti célú bejegyzésekkel. Ezáltal az olvasók, vásárlók teljesebb képet kapnak az alkotóról, és ez szerintem fontos. Ez ugyanúgy növeli a bizalmat. Én nagyon szívesen olvasok a kedvenc alkotóim blogjában olyan dolgokról, ami nem kifejezetten az adott alkotói területhez tartozik. Látom, hogy ő is egy ugyanolyan hús-vér ember, mint én, ugyanolyan örömökkel, problémákkal, mint bárki más. Valahogy ez sokkal kedvesebbé, közvetlenebbé, életszerűbbé teszi a róla alkotott képet. Ez számomra sokkal inkább jelenti azt, hogy az alkotó értéket teremt, értéket közvetít, mintha csak a “termékeiről”, akcióiról írna.

 2. Köszönöm, építő jellegű kritika volt, ezt szeretem!
  Egy megjegyzés: a nem-üzleti jellegű bejegyzéseim elsősorban nem a gyerekeimről szólnak, úgy vélem, sőt, ők meglehetősen ritkán jelennek meg, ezek a post-ok inkább a véleményemet, gondolataimat adják vissza, én erre törekszem a jobb megismerés érdekében is. Minden mással tökéletesen egyetértek, még egyszer köszönöm!

 3. Köszönöm nektek!
  Ó,hogy én most mennyire örülök.

 4. Mesélj, minek örülsz! Melyik rész volt a legfontosabb számodra?

 5. Kedves PanyiZsuzsi!

  Elárulod nekem mitől függ , hogy az elemzett oldal neve linkként vagy csak szövegként szerepel?
  Ez számomra zavaró az elemzéseknél és felvett bennem egy két kérdést az elemzéseiddel kapcsolatban.

  Napocska
  http://www.tyukanyo.hu

 6. Kedves Napocska!
  Csak figyelmetlenség volt, hogy kimaradt. Most az összeset pótoltam. Elnézést, azoktól, akiknek a honlapja eddig nem volt belinkelve!

 7. Amikor elküldtem a jelentkezésemet,nem számítottam rá,hogy kiválasztársa kerülök.
  No ha mégis, azt gondoltam kapok kritikát, mert nem értek a profi blogoláshoz. nem tudatos, nem üzleti, hanem szívbôl jövô a blogom, a bemutatkozószövegem és minden.
  Pozitív elemzést kaptam, ez sok mindenben megerôsít. :)
  köszönöm

Speak Your Mind

*