5 legjobb app kisválalkozóknak

Nekem az okostelefonom egy nagyon fontos munkaeszközöm. Ugyanis telefonon nem csak sodokuzni lehet, hanem nagyon sok munka elvégzésére alkalmas, ha megfelelően használod. Tervezni tudod vele az idődet vagy éppen fel tudod gyorsítani a munkafolyamatokat. Az okostelefon tud időrabló lenni, azonban a legjobb időgazdáslodási eszközként is működhet. A kérdés csak az, hogy Te mire használod?!

5mobilapp

1. Google Analytics
Ez a nagy Google Analytics mobilos változata, ahol bár minden funkció nem érhető el és jelentéseket sem tudsz készíteni, de az alap adatokat jól látod! Én legtöbbször akkor használom, amikor éppen valamilyen kampány van, de én nem a gép előtt ülök egész nap. Ilyenkor jó ránézni erre az appra és látni, honnan, hány látogató jött az oldalra és éppen mit csinál.

A látogatókat valós időben is pontosan látja. A kedvencem az, amikor ebben a nézeteben látni, hogy mikor láp át a vásárló a kosárból a pénztárba és onnan mikor kerül a sikeres vásárlást megköszönő oldalra. Ebben a pillanatban meg is érkezik az email, benne, hogy mit rendelt a vásárlónk!

2. Facebook Pages
A sima facebookos applikációval kezelni egy facebook oldalt nem egyszerű feladat. Azonban a Facebook Pages-zel mindez már sokkal egyszerűbb. Ezzel az appal útközben is látod, ha valaki írt neked, vagy éppen kommentelt az oldaladon. Így azonnal tudsz a potenciális vásárlódnak, megrendelődnek választ küldeni!

Azonban ez nem minden! A Pages app tökéletesen alkalmas a reklámok kezelésére is! Ki akarsz emelni egy blogbejegyzést vagy valami olyan közlendőd van, amit hirdetéssel szeretnél eljuttatni az embereknek? Intézd mobilon, tömegközlekedési eszközről vagy éppen sorban állás közben!

3. Facebook messenger
A FB messengeren nem csupán a kamaszok legfőbb kommunikációs eszköze. Én rengeteget használom gyors és rövid üzleti üzenetekre. Olyan esetekben, amikor nem szeretnék egy emailt a Kedves… sorral kezdeni, csak egy gyors kérdésem van!

Többször fordult már elő, hogy a privát FB-omon görgettem és találtam egy olyan céget, akivel szívesen működtem volna együtt. Írtam neki Messengeren és már meg is volt a kapcsolat. A kedvenc történetem az, amikor az első Messenger üzenet után másfél órával megállapodtunk egy együttműködésről!

Merd a Messengert használni az üzleti kommunikációban!

4. PayPal
Ezt a csodát nemrégiben fedeztem fel. Magyarországon is egyre inkább elterjedt a PayPalos fizetési rendszer. Én magam is ilyet használok, mind a panyizsuzsi webshopban, mind a mákgubó tanteremben! Szerintem vállalkozóként nagyon fontos, hogy tudd, hogy áll a számlaegyenleged. Míg a bankba kétlépcsős azonosítással, sőt az online kártya elfogadási bankomban egy kőkorszaki tokennel (11 gombos kütyü, amibe bepötyögöm a jelszavamat és ad egy másikat, amit az online felületre kell beírni) tudok lépni, a PayPal app jelszónak elfogadja ha néhány másodpercig az IPhone gombján tartom az ujjamat, hogy ellenőrizze az ujjlenyomatomat. Ez a kényelem és gyorsaság, nekem nagyon fontos. Az már tényleg csak hab a tortán, hogy be lehet állítani, hogy jelezzen, ha pénz érkezik a számládra, hiszen melyik vállalkozó ne szeretné ezt tudni!

5. Dropbox
Néhány napja a férjemet regisztráltam a Dropboxra, aki teljesen elcsodálkozott ezen a szolgáltatáson. A Dropbox egy felhő alapú szolgáltatás, ami azt jelenti, hogy az adataidat egy távoli szerveren tárolják, amit bárhonnan elérhetsz többféle eszközzel. Ideális megoldás akkor, ha többen dolgoztok azonos fileokon és fontos, hogy mindenki lássa azokat.

Ok, de miért kell, hogy a telefonomon is legyen?

Egy kisvállalkozó ezer-féle munkakört betölt a vállalkozásban: egyszerre vagy tervező, sales vezető, marketing asszisztens és beszerző. Így nem ülsz mindig a számítógéped előtt. Nekem nagyon sokszor előfordult, hogy valamelyik munkatársamnak egy képre, fontos filera van szüksége, ahhoz, hogy tovább tudjon haladni a munkájával.  Hiába vagyok éppen a műhelytől távol, ha ezek a fileok a Dropboxomba vannak lemenve, akkor egyetlen email segítségével pillanataok alatt célba tudtak érni és a munka haladt tovább!

+1 Google Maps
Ez annyira egyértelmű, hogy nem mertem beleírni az 5-be! Én magam nagyon sokáig gps ellenes voltam, hiszen tudok és szeretek is térképet használni. Számomra a Google Maps sokkal inkább az időbeosztásról szól. Ugyanis ez az app kiírja, hogy a jelenlegi forgalom szerin mikor fogsz odaérni a célodhoz. Ha a reggeli csúcsban kell útnak indulnom, akkor készülődés közben beállítom a célt és többször rá nézek, hogy hogy áll a bevezetőutakon a forgalom, mikor muszáj elindulni, hogy ne késsek!

Te milyen mobilalkalmazásokat használsz a vállalkozásodhoz?

 

bakosflora
Az volt a bajom más hasonló témájú tanfolyamokkal, hogy ugyan jók, de inkább a kezdő szintről indulókat célozzák.
Zsuzsitól azt kaptam, amit ígér: tananyag olyanoknak, akik már túl vannak az első pár lépésen. Ráadásul Zsuzsi mellett ott áll elég meggyőző érvként a panyizsuzsi, hogy tőle érdemes lehet tanulni.
Már rögtön a Lépj Tovább! Kurzus legelső leckéjében találtam homlokra csapós mondatokat, ha csak annyiból állna az egész tanfolyam, nekem az is megérte volna. És hol vagyok még a végétől!
Bakos FlóraGubolyka

Trackbacks

  1. […] múltkori blogbejegyzésem után, amiben a kisvállalkozóknak szóló 5 legjobb, produktivitást segítő mobilapplikációt gyűjtöttem össze, nemcsak sok FB kommentet, hanem személyes leveleket is kaptam, hogy írjak […]

Speak Your Mind

*