6. Hasznos Hétfő – honlapelemzés

www.toklampa.hu

Fantasztikus domain választás kecsegtető volt, mikor az e-mailben megérkezett, azonban mikor megnyitottam az oldalt, akkor elszomorodtam. A design, az oldal szerkezete és a fotók engem lehangolnak, hiszen az egész idejétmúlt és kusza. Részemről biztos, hogy egy friss, dinamikus CMS-be (nyílt forráskódú tartalomkezelő rendszerbe, mint pl. WordPress, Joomla, Drupal) ültetném át az egészet. Érdemes lenne az oldal szerkezeti kialakítását és struktúráját is erősen átgondolni. Olyan fantasztikus szövegek, mint a “Lámpások Tökből” elvesznek a sok egyéb szöveg között.

Ugyanez az érzésem a nyitóoldali fotókkal: kaotikus és sok. Azt értem, hogy az árnyéka nagyon fontos, de egy fotón csak egyféle funkció látszódjon! Ez remekül megvalósul a fotók menüpont alatt, ahol óriási ötletnek tartom a ki és bekapcsolás funkciót. Tiszta és világos a funkció ezzel “kapcsolóval”! A képeket nem montíroznám össze, mert olyan egy minta meg kellene enni egy kiló belga csokit. Egy két darab fantasztikus, de a sok már tömény!

Felülemelkedve a designon alaposabban megvizsgáltam az oldalt és mire minden menüponton végigmentem a kezdeti rossz hangulatom elpárolgott, hiszen rengeteg értelmes, hasznos dologgal találkoztam. A szerző szépen bemutatja, hogyan készülnek a tökök, pontosan tájékoztat a megrendelési és szállítási feltételekről és részletes használati útmutatót is kínál az érdeklődőknek.

Ebben a honlapban rengeteg jó ötlet van, ami elvész a kissé silány design és szerkezet mögött! Dolgozz rajta sokat, kérd szakember segítségét és szerintem sikeres vállalkozást tudsz rá építeni!

tano-moni

A Lépj Tovább! kurzuson rengeteget tanultam, talán nem is hiszed, de az összeszedettséged, a precízséged teljesen átjön és bár eddig is követtem a tevékenységedet, de így belelátva még inkább úgy gondolom, hogy nagyon jó döntés volt elköteleződni erre az évre. Végre olyan embertől tanulhatok, aki tisztán látja, hogy miken megyek keresztül, és melyik vállalkozási szakaszban mi a teendő, mert, hogy ő is átment ezeken.

Tanó Móni

Speak Your Mind

*