A 20 legfontosabb dolog, a jó termékleíráshoz

Webshopok esetében, a fotó mellett óriási szerepe van a termékleírásoknak az online vásárlások során. Mivel a vásárló nem tudja mind az 5 érzékszervét teljes mértékben kihasználni a fennmaradó hiányérzetét jó minőségű termékleírásokkal tudjuk kompenzálni!

tokeletess-termekleiras

Gondolj bele, Te nőként, hogyan vásárolsz! Először is kedvet kapsz valamihez, elmész megnézet, megtapintod. Érdeklek milyen a tapintása, mekkora is az életben! Megnézed, hogyan néz ki kinyitva és összecsukva. Milyen az illata! Van-e hangja?

Ezt az élményt kell biztosítani egy webshopban kizárólag képek és szöveg segítségével!

Ebben a blogbejegyzésben összeírtam a 20 legfontosabb kérdést, amire a vásárló a vásárlás előtt  választ szeretne kapni. Ha nem kapja meg, akkor könnyen megesik, hogy bizonytalanná válik, hogy a termék valóban neki való-e és a vásárlás nem történik meg. Márpedig Neked mint eladónak az az érdeked, hogy minél több terméket értékesíts. Nézzük mik is ezek a kérdések!

 1. Mi ez?
 2. Milyen színű?
 3. Mekkora?
 4. Miből készült?
 5. Hogyan tisztítsam, ápoljam?
 6. Kinek készült?
 7. Mire használható?
 8. Milyen a tapintása?
 9. Hogyan működik?
 10. Miben jobb, mint más, hasonló termék?
 11. Minden ami a képen van benne van az árban?
 12. Jó lesz-e rám?
 13. Mi történik, ha nem jó a méret?
 14. Milyen garancia van rá?
 15. Raktáron van vagy rendelésre készül / szállítják?
 16. Pontosan a képen levő terméket kapom?
 17. Mit jelentenek azok az fura kifejezések?
 18. Van-e valamilyen szaga?
 19. Miért nem lehet enélkül a termék nélkül élni?

Ezek teljesen általános kérdések, amelyek számodra mint eladó számára szinte banálisnak tűnnek, hiszen jól ismered a terméket. Ezzel szemben a vásárló nem ismeri a terméket, neki el kell mesélni, hogy pontosan milyen ez a termék. Hiszen csak lelkesebb és ráérő vásárlók fognak levelet írni, hogy tisztázzák a bennük maradt űrt, azonban a többség csak egyszerűen csak kilép az oldaladról!

 

bakosflora
Az volt a bajom más hasonló témájú tanfolyamokkal, hogy ugyan jók, de inkább a kezdő szintről indulókat célozzák.
Zsuzsitól azt kaptam, amit ígér: tananyag olyanoknak, akik már túl vannak az első pár lépésen. Ráadásul Zsuzsi mellett ott áll elég meggyőző érvként a panyizsuzsi, hogy tőle érdemes lehet tanulni.
Már rögtön a Lépj Tovább! Kurzus legelső leckéjében találtam homlokra csapós mondatokat, ha csak annyiból állna az egész tanfolyam, nekem az is megérte volna. És hol vagyok még a végétől!
Bakos FlóraGubolyka

Speak Your Mind

*