A sikerhez vezető út

A sikerről sokan sokféleképpen gondolkodnak. Különösen mi magyarok nagyon különlegesen tudunk erről véleményt alkotni.

Amíg valaki nem sikeres, addig…

Könnyen hisz, mond és gondol olyanokat, hogy a másiknak bejött, sikerült, mondhatni belenyúlt a tutiba.

Ha már valaki sikeres, akkor…

Gyakran kapja meg a fenti gondolatokat, melyek sokszor irigységből fakadnak.

Közben lehet, hogy Ő még nem is érzi sikeresnek magát, hiszen még nem érte el a nagy célt csak úton van felé.

siker-lepcso

A siker különleges dolog, ami mindenkinek mást jelent. Számomra a siker, amikor a saját célomat érem el, amikor a saját álmomat valósítom meg. nem máshoz képest definiálom, hanem önmagamhoz képest!

Egyet azonban bizton állíthatok. Ami kívülről fényes, csillogó, tiszteletet érdemel és irigylésre méltó, amögött rengeteg munka és kudarc van. Azonban a sikeres ember fáradtan és csalódottan soha nem a sebeit nyalogatja, hanem azt kérdezi, mi a következő lépés, mi az, ami előre visz. Lép egyet előre azon az órási és végeláthatatlan lépcsőn.

Ha bosszant, nem sikerül valami, amikor kudarc ér, akkor én mindig azon gondolkozok, hogy van-e a dolognak olyan része, amin én tudok változtatni, amivel én jobbá tudom tenni az adott helyzetet. Ha van megteszem, ha nem, akkor elengedem. Nem sikerülhet mindig minden. Valószínű nem jót léptem, de ez nem egyenlő a véggel. Tovább kell menni. Lehet, hogy néhányat visszalépve, de újra el kell indulni azon a bizonyos lépcsőn felfelé. A külső körülményeket soha nem tudjuk megváltoztatni, soha nem lesz ideálisabb a körülmény, soha nem fog több órából állni egy nap. Az életünk már csak ilyen. Azonban mindenki életében van egy lépcső, amit észre kell venni, amin el kell indulni és minden egyes lépcsőfokra rá kell lépni és onnan továbbhaladni.

Siránkozással, csak állsz a lépcső alján, talán szembe vele, talán háttal, de soha nem fogsz egyről a kettőre jutni!

Lépj ma és minden nap egyet előre, egyet felfele!

siker-lepcso_fb

borodykriszti

Annak ellenére, hogy én éreztem, hogy valami nem stimmel, de nem tudtam, hol akadtam el, meg sem tudtam magamban megfogalmazni. Zsuzsi a Lépj Tovább! Kurzusban erre rögtön ráérzett és mondta a megoldásait! Pont erre volt szükségem!

Borody KrisztinaSilk&More

Speak Your Mind

*