Az üzleti blog írás titkai!

A blog, mintha megreformálta volna az augusztusban már 20 éves internetet! Már-már úgy tűnik, mindenki blogol. Van akinek a blog írás segíti a vállalozását, de olyat is ismerek, akinek a blog a vállalkozása. Igen, egy blog pénzt is tud termelni!

Ha azt szeretnéd, hogy az emberek visszajöjjenek és a Tied legyen az a blog, amit a legtöbben olvasnak, akkor oda kell figyelned a blog írás titkaira!

Íme egy pár dolog, amire jó ha figyelsz a blog irás minden pillanatában:

  • építs kapcsolatot a vásárlóiddal
  • győzd meg őket a szaktudásodról
  • tudd meg, hogy tetszik-e nekik a design vagy lehangolja őket
  • tanuld meg, hogyan népszerűsítsed a blogod
  • tanuld meg, hogyan termelhet pénzt a blog

Tartalom

Az első és legfontosabb dolog a blogolásban, hogy a tartalmat szeressék az olvasóid. Ha nem haszon tartalommal töltöd meg a blogodat, bizony a látogatottságod nem sokat fog változni. A legtöbb ember nem arra kiváncsi, hogy milyen az iparművész reggeli pirítósa vagy a kézműves gyerekeinek a farsangi jelmeze. Ez egy szűkebb, tágabb baráti kört érdekelhet, de ha vállalkozást akarsz építeni akkor szakmai síkon kell mozognod.

Eladás

Ismerek olyan bloggert, aki ha feltesz egy terméket a blogjába és arről részletesen ír, akkor más fel sem kell tenni a webshopba, mert azonnal elviszik.

Írd le a trendeket, a gyártási folyamat nem titkos részeit, hogy hoyan választasz anyagokat valamint, hogy éppen min dolgozol. Ezeket valóban azok fogják olvasni, akiket a termékeid érdekelnek  vagy érdekelhetnek. Ha megismerik a szakmai háttret, akkor ez arra tereli majd őket, hogya Te termékedet válasszák.

Ismertség és tekintély

Remek ismertség építő eszköz a blog, különösen olnine értékesítés esetén.  Ha egy szalonod lenne, akkor oda bemennének az emberek és lenne lehetőséged beszélgetni velük. Azonban ha Te csak online értékesítesz, akkor ez a lehetőség nem adott, viszont a blog, ha nem is pótólja teljes mértékben, de helyettesíti ezt a személyes kapcsolatot.

Itt fel tudod építeni azt a tekintélyt, amire egy vásárlás, rendelés esetében szükséged van. Meg fognak bízni benned!

Kezd el tudatosan blogolni még ma!

tano-moni

A Lépj Tovább! kurzuson rengeteget tanultam, talán nem is hiszed, de az összeszedettséged, a precízséged teljesen átjön és bár eddig is követtem a tevékenységedet, de így belelátva még inkább úgy gondolom, hogy nagyon jó döntés volt elköteleződni erre az évre. Végre olyan embertől tanulhatok, aki tisztán látja, hogy miken megyek keresztül, és melyik vállalkozási szakaszban mi a teendő, mert, hogy ő is átment ezeken.

Tanó Móni

Speak Your Mind

*