Nokia

Szeretem a Nokia telefonomat. Sokat is használom, így történt, hogy leesett róla egy darabka. sokáig halogattam, hogy elvigyem szervizbe, hiszen kényelmetlen egy másik telefon, ha már egyet megszoktam.

Egyszer egy plázában akadt dolgom. Volt ott Nokia mintabolt, bementem és megérdeklődtem, hogy mennyi időbe telik megszerelni. Elmondták, hogy 2 óra, csak mentsem el az adatokat és hozzam a garanciajegyet. Alkatrész is volt. Megbeszéltük, hogy másnap megyek és megcsinálják.

Másnap el is mentem, de a szerviz részleg aznapi hatállyal bezárt. Elmondták melyik plázában fogadnak szeretettel. Kifizettem a parkolást és tovább mentem.

A hosszú várakozás után sorra kerültem. Átvették a telefont és az orrom alá dugtak egy papírt. Elkezdtem olvasni. A fiatal ügyfélszolgálatos rám szólt és megmutatta, hol kell aláírni. Jeleztem, hogy elolvasnám, hogy mit is írok alá. Ő addig elkezdte a következőt a fejem felett kiszolgálni. Elkészültem, aláírtam. Mondták, hogy 1,5 óra.

Elmentem, visszajöttem. Rossz hír, sajnos nem tudják itt megcsinálni, csak a központban. 1 hét lesz. Cseretelefon iránt érdeklődtem, de az ügyfélszolgálatos szerint a törvény nem engedi meg(szerintem a törvény semmilyen többletszolgáltatást nem tilt). Egy hét múlva jött az SMS, hogy kész a telefon.

Szerinted egy kisvállalkozó is viselkedhet így? Te mit tettél volna másképp a Nokia helyében?

Jelentkezz a Mákgubó Online Tanfolyamra most, kedvezményes áron!

hozzászólások

Kérdésed, véleményed van a leckével kapcsolatban? Írd meg nekünk!

7 válasz

  1. Sajnos néha nagyon igaz gyerekkorom utálatos mondása „Amit szapad Jupiternek, nem szabad a kisökörnek”. A nagyon nagy cégek méretüknél fogva megengedhetik maguknak – és meg is engedik – ezeket, és kb akkor kezdenek el figyelni, ha a fogyasztók _szervezetten és tudatosan_nem támogatják őket hosszú ideig. De erre kb egy 500 fős faluban van esély….

  2. A nagyoknál az ügyfélszolgálatos nem érdekelt közvetlenül, ezért engedhet meg – mármint saját maga szerint – magának. Szerintem egy „kicsi” ilyen esetben még a saját telefonját is odaadná cserének. Mármint átvitt értelemben természetesen.
    Nekem a leghomályosabb pont egyébként, hogy miért nem mondták, hogy bazár a szervíz. Ha valamit, ezt biztosan tudták az előző napon.

  3. Szerintem is ott van a kutya elásva, hogy az ügyfélszolgálatos alulfizetett (mellesleg ebben ő is ludas), és ezért talán szándékosan tesz keresztbe a multinak. Nem érdeke, hogy sokat dolgozzon, mert lehet hogy nem kap ösztönző jutalékot az eladások számáért.
    Kedvetlen, negatív gondolkozású, stb. stb.
    Persze ez az ügyfeleken nem segít…

    Viszont a kisvállalkozások, ha máshogy csinálják, akkor az lesz a nyerő kártya a kezükben, hogy a multik így viselkednek!

  4. Valószínűleg már ott valami megoldást kerestem volna, amikor a megbeszélt időpontban megérkezett a telefon javításra… sűrű elnézések közepette, a rossz előző napi tájékoztatásért!
    Egy kicsi kizárt dolog hogy ilyet meg merjen kockáztatni, alapból hibás hozzáállás!
    Az újabb helyen, ahol végül is javították, minimum egy telefon csere, meg szerintem egy kis kedvezmény a hosszadalmas ügyintézés, hosszúra sikeredett javítás miatt! 🙂
    Így csak rossz reklám, egy kicsinek meg negatív értékelés egy vásárlótól az nagy hiba.

  5. Ó, most nézem csak, két vicces elütés is volt az előzőben. Tehát „engedheti” meg magának illetve „bezár”, és nem bazár. Azt hiszem, megyek pihenni kicsit.

  6. Sajnos a „nagyok” itt Magyarországon sokkal több negatív dolgot engednek meg maguknak mint Nyugaton, de tapasztalataim szerint ez főleg azért van, mert MI vásárlók általában nem vagyunk tisztában a jogainkkal és a lehetőségekkel, hogy mit tehetünk pl. a garanciák érvényesítésekor.

    De velem a következő történt egy éve:
    akciósan, kifutó termékként vettem egy epilátort egy neves márkánál és néhány hónap használat után apró darabkák potyogtak ki belőle, elvittem a márkaboltba, ahonnan a szervizbe küldtek. Átkutyagoltam a fél várost, ahol a fiatalember a következőt mondta:
    Ezt a terméket már nem gyártják és valószínűleg nem lehet javítani, de mivel egyértelmű, hogy nem én okoztam a hibásodást felajánlanak egy másik készüléket, ha elfogadom! Meglepődtem, a felajánlott az új modelljük volt, és vagy háromszor annyiban került!
    Ilyen is van!!!

  7. Visszajelzés: Nokia 3. | Mákgubó

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

kurzusok

Ki beszél itt?

2007-ben egy cipősdoboznyi üveggel és egy öreg üvegvágóval, 3 kisgyerek mellett kezdtem  alkotó vállalkozásba. Később elvégeztem az Edutus Online Marketing Szakát és az ékszereimet kizárólag online értékesítem.

A misszióm, hogy iparművész, kézműves és alkotó nőknek megmutassam, hogyan menedzseljék Önmagukat, vállalkozásukat és érjenek el anyagi sikereket, az alkotói szabadság megőrzése mellett.

RÓLUNK MONDTÁk