Célok, álmokról és a hímzés

Lassan 20 éve, mikor az Egyesült Államokban töltöttem egy fél évet, a magyar családban az apuka mindig idézetekkel traktált. Akkorriban a kedvenc idézete ez volt:

“Some people see things az they are and ask why, I dream of things that are not and ask why not!?”

Szabadfordításban: Sok ember úgy látja a dolgokat, ahogy azok vannak, és kérdezik: Miért? Én álmodok dolgokat, amik még sosem voltak, és azt kérdezem: Miért ne?

Ezt a mondatot eredetileg George Bernard Shaw mondta, majd később J. F. Kennedy is idézte tőle. Szóval annyit hallottam ezt az isézetet, hogy megígértem Péternek (az emlitett apuka), hogy kihímzem neki. A feltétel az volt, ahogy magamnak is kell egyet készítenem. A napokban került a kezembe, kissé már megkopottan e hímzés.

Azt hiszem ez a két mondat olyan jól leír engem. Egész életemben kerestem megoldásokat és új dolgokat, sohasem elégedtem meg félmegoldásokkal. Talán ez volt az a két mondat, ami 20 évvel ezeltt predesztinálta, hogy vállalkozni fogok, mert csak az tud egy álmot elérni, aki mer álmodni.

Te mersz?

Ahhoz, hogy megvalósítsd az álmaidat, iratkozz fel a Mákgubó Online Tanfolyamra!

tano-moni

A Lépj Tovább! kurzuson rengeteget tanultam, talán nem is hiszed, de az összeszedettséged, a precízséged teljesen átjön és bár eddig is követtem a tevékenységedet, de így belelátva még inkább úgy gondolom, hogy nagyon jó döntés volt elköteleződni erre az évre. Végre olyan embertől tanulhatok, aki tisztán látja, hogy miken megyek keresztül, és melyik vállalkozási szakaszban mi a teendő, mert, hogy ő is átment ezeken.

Tanó Móni

Comments

  1. Nagyon tetszik ez az idézet!!!

Speak Your Mind

*