Első benyomás

Nőknek íródik ez a blog. Nőknek, akik egy szempillantás alatt végigmérik egymást egy találkozás során, tetőtől talpig, frizurától cipőig. Pillanatok alatt megfigyelnek mindent és készen van ez első benyomás. Az, amit később csak kemény munkával tudunk megváltoztatni, ha egyáltalán lehet.

A nők és az internetezők hasonlóak. Az internet felhasználó alaptulajdonsága a türelmetlenség. Azért internetezik, hogy az információt, amit keres gyorsan elérje. Keresőket használ (Magyarországon mondhatjuk, hogy keresőt, mert az, beír szavakat és várja az eredményeket. Ha ezekben a keresőkben jó helyen van az oldalad bizonyos kulcsszavakra, akkor az első akadályt simán meg is ugrod, a kereső internet felhasználó a Te oldaladon fog kikötni.

Ilyenkor kialakul benne az első benyomás. Meglepő, de összesen 7 másodperc alatt hozza meg a döntést, hogy marad vagy megy. Akár két nő találkozása esetén itt sincs lehetőség egy új első benyomásra! Ez az oka annak, hogy egy honlap megtervezése egyöszetett feladat és érdemes szakmberrel csináltatni, de legalább tanácsot kérni. Egy jó szakember nem csak a honlap céljaira fog fókuszálni, hanem ezt egy felhasználóbarát designnal egyedivé tesz.

Valószínű Te is találkoztál már csodás weboldalakkal, amit nem könnyű használni. Alkotói körökben óriási divatja van ezeknek az oldalaknak, azonban sokszor még a rutinos internet felhasználónak is keresnie kell a menüpontokat, rosszabb esetben az azt teljes mértékben helyettesítő grafikai elemeket! A másik kedvelt magyar marketingeszköz a pop-up ablakok használata. (Kedvencem, amin a bezáráshoz szükséges x-et keresni kell vagy nem is létezik!) Ilyen elemek használata esetén az internet felhasználó hamar elveszti a türelmét és egy újabb lapra szörfözik! Ez az oka annak, hogy a honlapnak nem csak szépnek, hanem használhatónak is kell lennie. Nézzünk néhány dolgot, amiben egy profi tud szegíteni, hogy valóban egy jó oldalt tudjál készíteni.

  • A menüpontok és a keresés egy honlap kulcs elemei, hiszen ezek segítik a látogatót, hogy megtalálja, amit keres. Ha nem találja, akkor elmegy.
  • A betűk típusa és mérete nagyon fontos és ezt a célcsoportnak megfelelően kell kialakítani.
  • Léteznek kifejezetten zavaró és nagyon kellemes színkombinációk. A kellemes színek marasztalják az olvasót, míga kellemetlen irritál!
  • A képek használata és azok mérete nem csak a a honlap működésének költségeit befolyásolja, de nagy hatással van a google keresőjére is. A képek megfelelő használatával sokat segíthetünk a googleben kapott helyezéseinken!
  • Az interneten másképp olvasnak, sőt sokan csak átfutják a szövegeket. Online több bekezdésbe rendezzük a szövegeinket, mint nyomtatott formátumban.
  • Rossz benyomás alakul ki a látogatókban, ha a linkek nem működnek. Ezért az oldal indulása előtt már nagyon fontos a linkek tesztelése.
  • Ha elkészült a weboldal, akkor fontos a különböző böngészőkre való tesztelés, hiszen mindenki mást használ. Jó lenne, ha minden látogató, böngészőtől független ugyanúgy látná az oldalt!

Akár profival dolgoztatsz, akár magad készíted a weboldaladat fontos, hogy ezeket a szempontokat szemelőtt tartva készüljön a honlap, hogy az első benyomás ne legyen egyben az utolsó is !

tano-moni

A Lépj Tovább! kurzuson rengeteget tanultam, talán nem is hiszed, de az összeszedettséged, a precízséged teljesen átjön és bár eddig is követtem a tevékenységedet, de így belelátva még inkább úgy gondolom, hogy nagyon jó döntés volt elköteleződni erre az évre. Végre olyan embertől tanulhatok, aki tisztán látja, hogy miken megyek keresztül, és melyik vállalkozási szakaszban mi a teendő, mert, hogy ő is átment ezeken.

Tanó Móni

Speak Your Mind

*