Érdekel 429.000 Ft ingyen Neked?

Emlékszel még arra az e-mailemre, amit a mákgubó arculatváltása előtt írtam? Emlékszel rá, hogy abban említettem, 429.000Ft vissza nem térítendő támogatást? Most elárulom Neked, hogyan juthatsz egy ilyen támogatáshoz!

Tudom, hogy mit gondolsz: ezek a pályázatok előre le vannak játszva és én úgysem részesülhetek belőle. Engedd meg, hogy ezt megcáfoljam. Olvasd végig a bejegyzést és másképp fogod gondolni!

Mikor a saját, önálló vállalkozásom alapítását terveztem, nem csak a könyvelővel és az ügyvéddel beszéltem át a szükséges lépéseket és azok költségeit, hanem azon is elgondolkoztam, hogy milyen külső nem banki (értsd: hitel) forrásokat lehet igénybe venni. Körbe néztem a neten és felhívtam a helyi munkaügyi központot is, ahol elmeséltem a terveimet és kértem egy időpontot.

Néhány jó hangulatú beszélgetés után az előadó számára is tisztán láthatóak voltak a terveim és közösen kiválasztottuk a legideálisabb, vissza nem térítendő pályázatot. Ez egy TÁMOP, azaz Társadalmi Megújulás Operatív Program pályázat volt. Pontosan a TÁMOP 1.1.2 „Decentralizált programok a hátrányos helyzetűek foglalkoztatásáért” elnevezésű program. Ez a pályázat maximum 6 havi maximum 71.500 Ft (minimál bérrel megegyező) támagatást biztosít a nyertes pályázóknak. A pályázatban az alábbi célcsoportok vehetnek részt:

 1. a legfeljebb alapfokú iskolai végzettséggel rendelkezők,
 2. a pályakezdők,
 3. a programba történő bevonás időpontjában az ötvenedik életévüket betöltött személyek,
 4. akik a programba való belépést megelőző 12 hónapon belül gyermekgondozási segélyben, gyermeknevelési támogatásban, terhességi-gyermekágyi segélyben, gyermekgondozási díjban vagy ápolási díjban részesültek,
 5. elavult vagy nem hasznosítható szakképzettséggel rendelkezők,
 6. akiknek a munkaviszonyát a munkáltató – a működési körében felmerülő okból rendes felmondással, felmentéssel vagy közös megegyezéssel 2008. szeptember 1. napját követően szüntette meg. (2009. április 20-tól)

Amikor ezzel megvoltunk, akkor kezdődött egy őrült utánajárás, a különböző papírok és igazolások beszerzése. Ezek után be kellett tartani különböző szabályokat és határidőket, azaz, hogy mikor és hogyan alapíthatod meg a céget.

Én megkaptam ezt a támogatást és elárulom nem ez az egyetlen pályázat, van amelyik 2 millió Ft vissza nem térítendő támogatást ad eszközre!

Mindez azon múlik, hgy alaposan utána nézel a lehetőségeidnek és elmész a munkaügyi központba! Van már időpontod?

tano-moni

A Lépj Tovább! kurzuson rengeteget tanultam, talán nem is hiszed, de az összeszedettséged, a precízséged teljesen átjön és bár eddig is követtem a tevékenységedet, de így belelátva még inkább úgy gondolom, hogy nagyon jó döntés volt elköteleződni erre az évre. Végre olyan embertől tanulhatok, aki tisztán látja, hogy miken megyek keresztül, és melyik vállalkozási szakaszban mi a teendő, mert, hogy ő is átment ezeken.

Tanó Móni

Comments

 1. Egyszer én is nekiugrottam ennek, de akkor a munkáltatómtól kellett volna igazolásokat kérnem, az meg vicces lenne…
  marad a pénzes szakképzés

 2. Ez a pályázat már lezárult. Most tudsz olyat mondani, ami hasonló feltételekkel ad támogatást?

 3. Nem is gondoltam volna, hogy vannak ilyenek is. És hogy a munkaügyi központban tudnak benne segíteni.
  Köszi az infót!

 4. kacskarina: ez a pályázat idénre valóban lezárult, azonban jövőre megint elérhető lesz január és május közt. Ezzel a bejegyzéssel az volt a célom, hogy az olvasók merjenek és próbáljanak alternatív megoldások után nézni, valamint használják a már meglévő és működő intézményeket!

 5. Téves a cikk!!! A támop 1.1.2. a foglalkoztatás bővítésére irányul, a vállalkozóvá válásra külön program van! Nemtom mi a neve, de ha vállalkozóvá válás támogatása címén érdeklődsz a munkaügyiben, akkor majd ők tudják pontosan. Feltétele, regisztrált álláskereső státusz 3 hónapon át! És 2 millió eszközre VAGY járulék formájában fél évig minimálbér. Ebben dolgoztam ezidáig :-)

 6. hát igen ez mint tök jó, de már nincs ez a fajta támogatás, megszűnt.
  most jártunk utána, de már csak a fél évig minimálbéres verzió van.

Speak Your Mind

*