Facebook

Mostanra már Magyarországot is elérte a Facebook láz. Személy szerint, örülök neki.

Mi a Facebook?

A Facebook a közösségi média oszlopos tagja. Talán egy kicsit az iwiw-hez tudnám hasonlítani, azonban ennél sokkal szélesebb skálán mozognak a Facebook alkalmazásai! Bárki tud rá jelentkezni és nem kell hozzá meghívó. A Facebookon közzé tudod tenni azt, hogy éppen mit csinálsz, mivel foglalkozol, képpekkel vagy blogbejegyzésekkel illusztrálva. Teheted mindezt anélkül, hogy felhivogatnád az ezer éve nem látott ismerődeidt és elmesélnéd, hogy éppen milyen vállalkozásba vágtál bele. Egy ilyen telefonhívás sokszor terhes lehet, mert a másik esetleg nem kíváncsi a Te új cégedre. A Facebookon azonban be tudja jelölni, ha nem akarja a bejegyzéseidet olvasni. Ha pedig tetszik neki az új kötött sálad, akkor minden bizonnyal alaposabban is szemügyre veszi azt a blogodon, ami az oldaladnak látogatót és nem egy esetben vásárlót is hozhat!

Miért jobb, mint az iwiw?

Az iwiw lényegesen kevesebb funkcióra képes, mint a facebook. Ha az ismerőseidet szeretnéd megtalálni, akkor valóban nagyon hasznos a magyar kisetestvér, de ha üzleti célból használod, akkor én Facebook párti vagyok!

Alkalmazások

A Networked Blogs alkalmazással követhetsz blogokat. Így a kedvenc blogjaidat egy helyen láthatod és megjegyzéseker ís fűzhetsz hozzájuk! Legtöbbször, egy képet meg is mutat a bejegyzésből csalogatóként.

Eseményeket írhatsz be és arra meghívhatod az embereket (pl. vásárok). Nézd meg, a WAMP hogyan csinálja a és Te is hívd meg az embereket azokra a vásárokra, ahova te jársz, de hidd el akkor is boldog lesz az olvasótáborod, ha az alkotásaiddal kapcsolatos mármilyen programot megosztasz velük!

Ezen a portálon oldalakat és csoportokat is létrehozhatsz a vállalkozásodnak. Ide automatikusan be tudod ileszteni a blogodat és akkor minden bejegyzést megjelenít. Akik szeretik a cégedet, rajongóként fognak követni! Itt publikálni tudod az aktuális híreket és az akciókról is tájékoztathatod őket!

Hirdetések

A Facebook oldalakat és csoportokat hirdetéssel is tudod promotálni. Ezt a fajta hirdetési módot nagyon szeretem, hiszen még a Google Adwords-t is felülmúlja. Nemre, korra, földrajzi területre tudsz hirdetni. Ez óriási előny, ha tisztában vagy a célcsoportoddal!

Te rajta vagy már a Facebookon? Ha nem akkor irány regisztrálni és légy rajongó a mákgubó és a panyizsuzsi oldalakon!

borodykriszti

Annak ellenére, hogy én éreztem, hogy valami nem stimmel, de nem tudtam, hol akadtam el, meg sem tudtam magamban megfogalmazni. Zsuzsi a Lépj Tovább! Kurzusban erre rögtön ráérzett és mondta a megoldásait! Pont erre volt szükségem!

Borody KrisztinaSilk&More

Speak Your Mind

*