Facebook trükkök

Arra gondoltam, hogy mielőtt az új évbe lépnénk, adnék egy kis technikai segítséget a blog azon olvasóinak, akik rendszeresen nyomon szeretnék követni, és értesülni szeretnének a legfrissebb bejegyzésekről.

Ha nem vagy fent a Facebookon, akkor feliratkozhatsz RSS-re. Az RSS egy olyan eszköz, aminek segítségével egy helyre , a Google Readerbe (google olvasó) tudod gyűjteni az általad olvasott blogokat.  Így nem kell naponta végigböngészni a kedvenc blogjaidat, hanem egy helyen fogod látni az összes új bejegyzést. Ehhez mindössze egy google fiókot kell létrehozod és a blog oldalsávjában található narancssárga kis négyzetre klikkelve máris követheted a mákgubót!

Ha Facebook tag vagy és ott szeretnél követni, akkor a következőképpen érdemes beállítani a dolgokat:

Hogy miért van erre szükség?

Azt a tapasztalatom, hogy sokan csatlakoztak lelkesen a legnagyobb közösségi oldalhoz, de csak néhányan értik pontosan, hogyan is működik, és most szeretnék neked segíteni, hogy jobban használhasd.

Például, észrevetted már azt, hogy csatlakoztál egy csoporthoz, de már jó ideje nem láttál tőlük semmilyen hírt, linket az üzenőfaladon?

Lentebbi részben ezt is kibogozzuk, de kezdjük az alapoknál:

Hogyan lehetsz tagja az mákgubó rajongói klubjának a Facebookon?


Klikkelj a blog oldalsávjában található “f” betűs, kék kis négyzetre és máris a mákgubó facebook oldalán vagy. Most kattints az oldal tetején található ‘Tetszik’ feliratra.
Kész is. Innentől kezdve te is tagja vagy a klubnak! Köszöntelek! :)

De ahhoz, hogy a blog minden olyan Facebookos aktivitásáról értesülj, ami oda felkerül – és nem csak a blogbejegyzések vannak ám, hanem néha más oldalak linkjeit – 2 fontos dolgot meg kell még tenned:

1. ha az üzenőfaladon a legaljára gördíted az oldalt, találsz ott egy ‘Beállítások szerkesztése’ feliratot.

Ha arra ráklikkelsz, itt találod a ‘Hírkövetés beállításait’.
Itt az a legfontosabb, hogy abba a rubrikába, ahol most egy számot látsz, nagyobb számot írj, mint amennyi az ismerőseid ill. az klubjaid száma összesen.
De a legjobb, ha egy jó nagy számot beírsz, pl. 1000, így nem tévedhetsz. Majd ráklikkelsz a ‘Mentés’ gombra.

Ezzel a beállítással gyakorlatilag elősegíted, hogy majdnem minden klubod üzenete megjelenjen az üzenőfaladon.
Végül is ezért csatlakoztál hozzájuk, nem igaz? :)

De még mindig nincs vége, ui. a Facebook rendszerébe beépítettek még egy biztonsági korlátot, és ahhoz, hogy a blog üzenetei megjelenjenek nálad is, elvár tőled egy bizonyos minimális aktivitást.
Vagyis fontos, hogy az üzenetek  alatt megjelenő lehetőségek, opciók közül időnként használd a ‘Tetszik’, a ‘Hozzászólok’ vagy a ‘Megosztás’ gombot.

Ha ezek közül nem teszed meg egyiket sem, soha, akkor a rendszer hiába tudja, hogy tagja vagy a csoportnak, nem érzékeli, hogy valóban aktív tagja is vagy, és valójában azzal büntet, hogy nem jeleníti meg számodra a bejegyzéseket. Paradox módon főleg, ha már régebb óta tagja vagy a csoportnak.

Mi lenne, ha tennénk ma egy próbát, és beindítanánk a dolgot? Nyomj ma a ‘Tetszik’ gombra, még ha nem is tetszik majd, amit mutatok, ok?
Ebből fogom tudni, hogy megértetted, amit fentebb fejtegettem.

Köszönöm, hogy végigolvastad a szöveget, és pláne, ha követted is az leírtakat. Remélem, ezután gyakrabban találkozunk :)

Forrás: Ben, az ólomüveg és az ágy-asztal-tv blogok szerzője
fordos_bence

Talán 2009-et írtunk mikor észrevettem egy Panyi Zsuzsi nevű lányt, akinek a dolgai a csapból is folytak :) , nem volt nap, hogy ne jött volna szembe valamilyen módon, s gondoltam tőle lehetne tanulni… Közben azért nekem addigra már lett egy jó weboldalam és elkezdtek jönni a munkák, de igazán akkor indult be a boltom, miután …Zsuzsival rendbe tettük a dolgokat. Ezek után olyannyira el voltam kényeztetve a megrendelőktől, hogy nem volt szükségem semmilyen menedzsmentre, vagy reklámra, egyszerűen jól mentek a dolgok.

Fördős Bencefordosbence

Comments

 1. Köszi, ez nagyon hasznos volt – újrahasznosítom.

 2. Nézem,nézem, de sem a mákgubó, sem a saját, sem pedig más FB oldalaknál nem látom a “beállítások szerkesztése” lehetőséget. Lehet, hogy előbb a saját profilomban kell állítani valamit? De mit?

 3. Jutka, a saját személyes oldalad alján keresd!

 4. Van ott nekem egy “edit settings” gomb, de ha megnyomom, akkor egy üres ablak jön fel – semmi olyan nincs benne mint a képen :-(…ez vajon mitől van?

 5. Két tippem van: vagy régi felületed van vagy angolra vagy állítva!

 6. aha….új a felületem, viszont angol módban vagyok.

 7. Szia Zsuzsi! Próbálkozom én is de az ablakban semmi hasonló nincs,mint az itt mutatotton. A főoldalon van Beállítások lehetőség, de a felugró ablakban csak a Minden ismerős oldal és a az oldalak, amiket gyakran látogatsz lehetőséget ajánlja fel.

 8. Kedves Judit!
  A facebook épp egy átalakuláson megy keresztül. A mostani változat szerint klikkelj a beállítások szerkesztése szóra az üzenőfalad alján és válaszd a minden ismerős és oldal opciót, hogy megjelenítsen mindenkit!
  Sok sikert!

Speak Your Mind

*