Facebook, iwiw és társai

Gondoltál-e már arra, hogy ezek az “ismerőskereső” portálok segíthetik a Te munkádat? Valószínű hogy nem. (ezt abból szűrtem le, hogy a több, mint 100 olvasóból összesen 3 jelölte be a mákgubót a facebookon az előző posztomig, most már javul az arány!) Pedig ez nagyon hasznos.

Közel egy éve tudjuk, hogy lesz, sőt már van is magyar facebook. Sokan ezt is egy olyan ismerőskereső honlapként titulálják, mint az iwiw-et, de itt azért sokkal többről van szó. Pontosan az az, ami miatt kiemeltem a többi közül. A facebookon van egy nyitólapod, ahol látod az összes ismerősöd aznapi ténykedéseit, kinek lett a barátja és milyen – egysoros – bejegyzést írt, sőt akár az utolsó blogposztod kivonatát is szépen barakhatod ide. Ezt akár pont azok az ismerőseid és barátaid fogják olvasni, akik nem böngészik végig az összes kreatív blogot, de a facebookba bekukkantanak.

Persze mehetünk tovább is. Ezen az oldalon van lehetőséged egy csapatot vagy egy oldalt is csinálni magadnak, ahova a nem ismerőseid is be tudnak jelentkezni. Miért jó ez? Nekem pl. van egy férfi ismerősöm, ako facebook tag és látta az oldalamat, amit rögtön ajánlott egy lánynak, aki az oldalam rajongója lett, pedig nem vagyunk ismerősök. Ezekkel az alkalmazásokkal tudsz körlevelet küldeni, sőt még hirdetni is tudod az oldaladat. Méghozzá nem is akár hogyan: ki lehey választani, hogy csak a magyarországon élő 31 és 33 éven sök facebook lapján jelenjen meg a hírdetésed. (Ez majd a cálcsoport maghatározás után nagyon hasznos lesz!) Még tovább megyek. pl az oldalakon van fórum is, ami megint remek alkalom, hogy “találkozz”, kommunikálj a vásárlóiddal. PErsze ezek a felsorolások most csak a teljesség igénye nélkül történtek, de ha érdekel, akkor még beszélünk róla!

Itt találod a facebook oldalainkat: mákgubó és panyizsuzsi. “Rajonjgatok” értük!

Ok, abban teljesen igazad van, hogy ez egy kétélű fegyver, hiszen ezekkel az “ismerőskeresőkkel” órákat lehet szórakozni. Én azt tanácsolom Neked, hogy miután bejelölted az ismerőseidet, ne tölts órákat ezeken a portálokon. Kis időt szánj rájuk, de rendszeresen! Ez biztosan meg térül!

Nézd csak meg hány ismerősöd is van a neten! Szerinted mind tudja, hogy Te szuper sapkákat tudsz horgolni? Mind tudja, hogy van honlapod és/vagy blogod? NEEEEEEEM??????????? Na akkor irány és meséld el nekik! Egyre kérlek, ne azt mond, hogy vásároljon, csak mutasd meg, hogy mit csinálsz!

bakosflora
Az volt a bajom más hasonló témájú tanfolyamokkal, hogy ugyan jók, de inkább a kezdő szintről indulókat célozzák.
Zsuzsitól azt kaptam, amit ígér: tananyag olyanoknak, akik már túl vannak az első pár lépésen. Ráadásul Zsuzsi mellett ott áll elég meggyőző érvként a panyizsuzsi, hogy tőle érdemes lehet tanulni.
Már rögtön a Lépj Tovább! Kurzus legelső leckéjében találtam homlokra csapós mondatokat, ha csak annyiból állna az egész tanfolyam, nekem az is megérte volna. És hol vagyok még a végétől!
Bakos FlóraGubolyka

Comments

 1. Teljesen igazad van a közösségi oldalak ezen lehetőségeinek kihasználásáról. Engem mindkét véglet igen bosszant: ha valaki azért használja, hogy növelje ismerőseinek számát és rekordkísérletre készül ezen a területen, de egyébként a képek kukkolásán kívül semmire másra nem fordítja az oldalon töltött időt, másrészről nagyon ellenszenves azon ismretlenek üzleti levele, akik valamilyen szolgáltatást, állást kínálnak fel nekem, még ha ezt udvarias módon teszik is.
  Eddig én az iwiw listámat közvéleménykutatásra használtam fel, mert voltak olyan kérdések bennem, amikről azt gondoltam, hogy szívesen hallgatnám meg mások véleményét és ezt egy megfelelő formának tartottam. Teljesen engem érintő, magánjellegű kérdéseket tettem fel és nem is mindegyik ismerősömet kérdeztem meg. Igen sok, használható választ kaptam, még olyan barátoktól is, akinek a véleményére adok, de már évek óta nincs kommunkiáció közöttünk. Kellemes tapasztalat volt, főként szociológiai jellegű tanulság.

 2. Azt a blogpost kivonatot hogy lehet berakni, melyik menüpont az?

 3. Vadjutkának
  egyrészt adatlap- link küldése
  másrészt- adatlap, importálás

 4. Én pont ma jelöltem be a mággubót:))
  Nagyon tetszik ez a facebook. Hogy miért nem hallotam róla eddig? Szerintem sokkal meghittebb, és praktikusabb mint az iwiw, bár fél órát vacakoltam, míg elhelyeztem az etsy-boltomat az adatlapon:))

 5. Épp a múlt héten töröltem a regisztrációmat egy másik ilyen közösségi oldalon, mert nem volt rá időm, meg nem is éreztem, hogy bármi pluszt adott volna az iwiwhez képest. De mert megfogadtam, hogy a panyizsuzsi bármit mond, megcsinálom :) regisztráltam végül. És meglepődtem, ez tényleg sokkal jobb, mint az iwiw! Persze az időre vigyázni kell nagyon. És persze még kiismerni a lehetőségeket.

 6. Anyahajónak:

  Nekem NAGYON sokat adtak a közösségi oldalak:
  – állás (iwiw)
  – interjúalanyok (iwiw)
  – vevők (flickr)
  – buliszervezési mizéria hatékonyság-növelése (facebook)
  – haverok, buli, fanta (mindegyik)

 7. krisztallit: köszi!!!

 8. Krisztallit: én a kiváló üzleti ajánlatokat szeretem :-o
  Vadjutka: Azontúl, amit krisztallit leírt, akkor tudsz oldalt importálni, ha van egy oldalad, mint nekem a mákgubó v. a panyizsuzsi. Ott belépsz a jegyzetekbe és a jobb oldalon találod, hogy blog importálása. Itt nem a sima linket kell beírni, hanem a feed linkjét. Ez a mákgubó esetében így néz ki:http://www.makgubo.hu/?feed=rss2 Segítettem?
  Anna: örülök, hogy tetszik!
  Anyahajó: az idővel itt is óvatosan!

  Pénteken meg megint egy nagy bejelentéssel készülök!

 9. Vadjutka: Igen, értem, miről beszélsz, és hasonlóan vagyok, bár nem pont ezekkel a hozadékokkal. Az interneten szinte minden fordítható az ember javára. Csak épp mostanában tudatosult bennem újra, hogy itt sem szabad mindent habzsolni, még ha hasznos is. De szerintem ebben egyetértünk itt többen. Most pl megyek a való életbe bábozni a lányommal :)

 10. Szia Zsuzsi, sziasztok többiek!

  Én még csak most találtam ide, de úgy látom, érdemes volt! Még ha kicsit le is csúsztam erről-arról.

  Az iwiw-en kívül én is mindenhonnan leíratkoztam, túl sok volt, és néha igencsak időpocsékolás. Na de a facebookra mégis beregisztráltam. Igaz, egyetlen “valódi” ismerőst nem találtam ott…

  Továbbra is figyelni fogom az itteni eseményeket!

  Üdv: Gabella (aki kötöget)

Speak Your Mind

*