Hibáztam, bevallottam, kijavítottam

Hibázni mindenki hibázik! Még egy vállalkozó is, még én is!

Nemrégiben nagyot hibáztam! Egy újfajta funkciót próbáltam ki a webshopomban a legújabb kampányomhoz. Egy nagyon nagy sikerű kampányra számítottam. Alapos tervezés után figyelmesen kiviteleztem a kampányt, azaz elvégeztem a megfelelő beállításokat a webshop admin rendszerében. Mint minden alkalommal, most is teszteltem és működött, majd elindult a hírlevél és facebook kampány.  Mivel a kampánynak része volt, hogy előre nem látható események hatására nő illetve csökken a kedvezmény, amikor kellett, megtettem a változtatásokat és teljes nyugalomban vártam a megrendeléseket.  Vásárlások azonban csak nem akartak jönni. Meglepett a dolog és viszonylag könnyen fel is adtam! Úgy gondoltam biztos nem volt vevő a célcsoportom az általam remeknek tartott ötletre!

koronat-igazit

Azonban a kedvezmény lejárta előtt egy kedves vásárló írt egy emailt… Ebből kiderült, hogy gond van. Míg a webshopban látszott a kedvezmény, a kosárban már elvette a rendszer és a termékek teljes áron szerepeltek.  A hibát azonnal javítottuk és a vásárló sikeresen vásárolt az akciós ékszerekből. Már csak két óra volt a kampány végéig, de jöttek a megrendelések. Nagyon mérges voltam, de csak magamra lehettem az!

Ezekkel a következményekkel kellett szembenéznem:

  • a vásárlóim negatívan ítélik meg a márkámat, aki valójában nem is ad kedvezményt, csak hiteget
  • a kampányidőszak alatt bevételkies, hiszen nem nőttek, hanem csökkentek a vásárlások
  • a bizalmatlanság miatt a következő időszakbanalacsonyabb számú eladások
  • a kampány marketing költségei, amit mivel elkészültek és kimentek, ki kell fizetni: hírlevél írás, facebook hirdetés

Döntöttem. Bevállalom, hogy tévedtem! Ezt elmondom a vásárlóimnak. Nem kezdek el kertelni, hogy a nagy sikerre való tekintettel, meg ilyenek. Egyszerűen elmondom, hogy hibáztam és biztosítok lehetőséget arra, hogy mégis tudjanak vásárolni kedvezményesen!

Tévedni pedig emberi dolog és biztos voltam benne, hogy ezt a rajongók, vásárlók is megbecsülik, sőt értékelik az őszinteségemet! Elhatároztam, hogy meghosszabbítom a kampányt, aminek során biztosan meg tudják vásárolni kedvezményesen az ékszereket és bevallom őszintén, hogy hibáztam. Ezért született még egy hírlevél, ami így kezdődött:

A hétvégén nem voltam elég figyelmes, ezért egy kis hiba csúszott a meghirdetett patrióta akcióba és nem lehetett a kedvezményes árakat igénybe venni…

… és az eredmény! Amint kiküldtem a helyesbítő hírlevelet, elkezdtek jönni a megrendelések. Visszahoztam a kiesett forgalmat és visszaállítottam a megingott bizalmat! Jól jöttem ki belőle minden szempontból!

Tanultam belőle! Ugye, mindig ezt mondom, hogy folyamatosan tanulni kell?! Én magam is ezt teszem, hol képzéseken, hol könyvekből vagy online anyagokból, hol pedig a saját hibámból!

Érdekel a különböző vállalkozási formák alapítása, annak költségei, működtetése és adózása, valamit a szerzői jogaid védelme? Szeretnél tisztán látni, hogy Neked melyik vállalkozási forma érné meg igazán? Kíváncsi vagy, hogyan védhetnéd meg a szerzői jogaidat a másolóktól? Akkor jelentkezz most a Mákgubó Jogi Alapismeretek Kurzusra, ahol mindent részletesen elmagyarázunk Neked!

Jelentkezz most!

 

fordos_bence

Talán 2009-et írtunk mikor észrevettem egy Panyi Zsuzsi nevű lányt, akinek a dolgai a csapból is folytak :) , nem volt nap, hogy ne jött volna szembe valamilyen módon, s gondoltam tőle lehetne tanulni… Közben azért nekem addigra már lett egy jó weboldalam és elkezdtek jönni a munkák, de igazán akkor indult be a boltom, miután …Zsuzsival rendbe tettük a dolgokat. Ezek után olyannyira el voltam kényeztetve a megrendelőktől, hogy nem volt szükségem semmilyen menedzsmentre, vagy reklámra, egyszerűen jól mentek a dolgok.

Fördős Bencefordosbence

Comments

  1. Ezen a lapon jobb alul a hirdetéseknél az ékszeres kép nálam nem kattintható.

  2. Köszönöm, hogy jelezted, Kriszti!
    Javítottam!

Speak Your Mind

*