Hogyan készíts és posztolj az IG-on irigylésre méltó fotókat?!

A mai leckében megmutatom, hogyan turbózhatod fel a fotóidat, hogy kitűnj az Instagramon a tömegből és mindenkinek megakadjon rajta a szeme. Ez nagyon fontos ahhoz, hogy minél több követőre tudjál szert tenni. Az Instagramra szórakozni és szép fotókat nézegetni jön a célcsoportod. Ha csodaszép és igényes posztokkal tudod felkelteni az érdeklődésüket, akkor hamar nagy követőtáborra fogsz szer tenni! Sőt Instagram kutatások is bizonyítják, hogy azok a vállalkozások tudnak nagy rajongói bázist építeni, akik professzionális fotókat használnak!

Módszer megannyi van! Most megmutatom, hogyan csinálj egy IG applikációval készített telefonos fotóból profi Insta posztot! Nekem ez a folyamat kevesebb, mint 2 perc volt! Ha ehhez hozzászámolod a szöveg írását, a hashtagek használatát és a tagggeléseket, akkor is 5 perc alatt készen vagy egy szuper Insta poszttal!

Érdekel?

szerkesztes-ig

Én magam ragaszkodok a telefonos fotózáshoz. Nemcsak azért, mert az Instagram fotózás már-már egy külön művészei ág, hanem azért is, mert telefonnal fotózva sokkal gyorsabban és hatékonyabban tudok dolgozni! Ma már a telefonos fotózás is lehet igényes, hiszen a telefonok képesek minőségi fotókat készíteni! Ezt igazolja az az 5000 rajongó, aki követi az Instagram fotóimat!

A filterek gyors és hatékony megoldások, de vannak korlátaik! Azt javaslom, kezdj filterekkel dolgozni, de ha már úgy érzed, hogy ennél többet szeretnél, akkor ebben a leckében összefoglalom, hogyan javíthatsz még a fotóidon!
Ha elkészítetted a képedet, az Instagramban felső sorban tudod kiválasztani a mágikus LUX szűrőt (félig telt nap ikon, felül középen), ami az alulexponált (sötét) vagy kevés kontraszttal rendelkező képeket tudja feljavítani. Csak érintsd meg ott középen az ikont! A LUX esetében a csúszka segítségével tudod beállítani a szűrő erősségét, azonban a LUX szűrű bármely filterrel együtt is használható! Ezen felül tovább tudod szerkeszteni a képeidet alul a Filter / Edit szerkesztés segítségével.
Nézzünk egy példát is, amiben használom a LUX szűrőt, egy filtert és egy egyedi szerkesztést!

lux

A LUX alapértéke +50. Az én fotóm, azonban nem volt derítve és az ablaktól távolabb eső jobb alsó sarke kicsit sötétebb, mint a kép többi része. A LUX értéket -25-re állítva, a kép sokkal világosabb, a fehér része egységesebb. Ezzel a beállítással azonban a kép, a kontrasztjából is veszít! Azonban egy Juno filtert rátéve 80%-on ez a kontraszt szépen visszahozható.

Íme az eredmény:

lux+juno

A filtereket gondolom, már sokat használtad, azonban az alsó menüsor Edit menüpontja alatt még több szerkesztési opciót találsz! Nézzük mit is tudsz itt állítani, hogy az Insta fotóid tökéletesek legyenek!
ADJUST: {igazítás} Itt a fotód perspektivikus hibáit tudod korigálni, a képet mindhárom, a középponton áthaladó tengelyén meg tudod azt billenteni. Én nagyon kedvelem ezt a beállítást, mert kézben fogva a telefont nem biztos, hogy tökéletesen párhuzamosan tudom tartani a fotó tárgyával. Itt viszont remekül lehet korrigálni!
BRIGHTNESS:{világosság} Akármilyen jó fényviszonyok között készíted el a fotóidat egy kis hozzáadott világosság sosem árt. Ez a beállítás az egész felvételt megvilágosítja.
CONTRAST: {kontraszt} Ez a beállítás a világos részekhez több fényt ad, míg az árnyékos területeket tovább sötétíti. Nagyon éles karakteres felvételekhez az értéket növelni, míg lágy hangulatokhoz csökkenteni szükséges.
STRUCTURE: {képszerkezet} Ezzel a csúszkával játszva érdekes, grafikus hatást tudsz adni a képeidnek.
WARMTH: {színhőmérséklet} Különböző fényviszonyok közt fotózva különböző színhőmérsékletű lesz a fotód. Ha kék az ég és nincs felhő, akkor minden egy kicsit hideg kék lesz, míg ha bent fotózol és ég a lámpa, akkor egy sárgás árnyalatot kapnak a felvételeid. Ezzel a beállítással remekül tudod korrigálni ezeket az eltéréseket, hogy az Insta rácsodban megjelenő képek egységesek legyenek!
SATURATION: {telítettség} Ezzel a csúszkával a színekhez még több színt, pigmentet lehet adni és mélyíteni, illetve el is lehet belőle venni és a képet fakóbbá tenni.
COLOR: {szín} Ezt a beállítást úgy képzeld el, mintha egy áttetsző színes fóliát tennél a képre. kiválaszthatod, hogy ez a fólia csak a világos illetve csak az árnyékos részekre kerüljön, esetleg mindkettőre. Sőt a világos és sötét részekre választhatsz különböző színt is!
FADE: {halványítás} Ezt a beállítást a lágy, romantikus és vintázs hangulatot kedvelőknek ajánlom, ugyanis ezzel a kép élessége megmarad, de színei elhalványulnak.
HIGHLIGHTS: {világos részek} A kép világos részeinek a fényerejét tudod itt állítani!
SHADOWS: {árnyékok} A kép árnyékos részeinek a fényerejét tudod itt állítani!
VIGNETTE: {vignetta keret} Vintázs képekhez ajánlott vignetta, ami egy elmosódó keretet tesz a képre.
TILT SHIFT: {perspektivikus torzítás} Ez a beállítás koncentrikusan és lineárisan elmosódottá tudja tenni a fotót. A beállítás különlegessége az, hogy míg az ADJUST esetében nem választhattuk mi meg a tengelyt, itt mind a tengelyt, mind a középpontot Te tudod meghatározni!
SHARPEN: {élesítés} Mivel egy telefonnal készült kép sosem lesz olyan éles, mint egy tükörreflexes géppel készített, ezért én ezt az értéket minden esetben feljebb szoktam venni, de vigyázz, ha túl magasra állítod, a fotód szemcséssé válhat!

Néhány dolgot beállítva az alábbi képet kaptam! Ugye micsoda különbség?

szerkesztes-ig

A képszerkesztésnek ez csak az egyik lehetősége. Amint már az elején is írtam ez sokkal kifinomultabb, mint kizárólag filtereket használni. Természetesen vannak még ezen kívül más képszerkesztő programok is, melyek nagyon jól használhatóak a IG-mal. Hogy ezeket hogyan tanulhatod meg használni, arról a következő emailemben találsz majd részleteket, amit holnap fogsz megkapni!

Bár vannak olyan márkák is, bár ez többnyire a multinacionális brandekre jellemző, akik fényképezőgéppel készített profi képeket posztolnak az Instagram csatornájukon, én maradok a gyors és hatékony telefonos fotózásnál, hiszen a saját példám is azt mutatja, hogy telefonnal is lehet olyan professzionális fotókat készíteni, melynek segítségével komoly rajongói tábort lehet felépíteni!

Kérdésed van az Instagrammal kapcsolatban? Kattints ide vagy gépeld be az email küldő rendszeredbe az info(kukac)makgubo.hu-t és írj nekem emailt, ígérem segítek!

Érdekel, hogy hogyan lehet az Instagrammal márkát építeni??

Szeretnél minél előbb komoly követőtábornak posztolni a képeidet?
Szeretnéd, hogy az Instagram követőid mielőbb vásároljanak is Nálad?
Ha igen, akkor a Márkaépítés INSTAGRAMMAL kurzus pontosan Neked szól!
Ugye, Te sem szeretnél lemaradni erről a szuper kurzusról?!
Akkor siess, mert csak 50 helyünk van és rohamosan fogynak!
jelentkezek-a-kurzusra2.jpg
tano-moni

A Lépj Tovább! kurzuson rengeteget tanultam, talán nem is hiszed, de az összeszedettséged, a precízséged teljesen átjön és bár eddig is követtem a tevékenységedet, de így belelátva még inkább úgy gondolom, hogy nagyon jó döntés volt elköteleződni erre az évre. Végre olyan embertől tanulhatok, aki tisztán látja, hogy miken megyek keresztül, és melyik vállalkozási szakaszban mi a teendő, mert, hogy ő is átment ezeken.

Tanó Móni