Hogyan kezdj egy produktív napot?

Az emberek gyakran azt gondolák, hogy azért mert valaki otthonról dolgozik az bármikor és bármire ráér! Vállalkozást vezetni odafigyelést és rendszert igényel. Ha ezt valaki nem teszi meg, akkor semmivel nem fog végezni és gyorsan feladja. Ezért fel kell építeni egy jól működő stabil rendszert. Ezt 4 gyerek mellett nagyon pontosan tudom! Hiszen ha nem lenne egy jól bevált rutinom, akkor nemhogy vállalkozni nem lenne időm, de még a napi háztartásbeli és gyereknevelési feladatokkal sem végeznék.

A hétvégén, legtöbbször vasárnap délután átnézem a heti feladataimat és összegyűjtöm azokat, amivel a héten végeznem kell. Ezek után minden reggel, mikor elmentek gyerekek van egy rutinom. Például soha nem dolgozok itthon pizsamában. Ezt valahogy nem érzem produktívnak, nem válik el a szabadidő és a munka, pedig ennek nem árt megadni a külső jeleit is. Az első lépés egy produktív naphoz, hogy rendesen felöltözök! Minimum farmer és egy ing, de sokszor viselek ruhát is. Sőt, én minden reggel kisminkelem magam, akkor is ha aznap nem megyek sehova. Egy kis rúzs és szempillaspirál, mintha egy irodába indulnék. Ezzel megadom a tiszteletet magamnak és a munkámnak. Ez nem hobbi, nem anyuka homokozó ez egy vállalkozás! Az, hogy az irodám/műhelyem itthon van, az csak részletkérdés!

produktiv-nap

Ezek után megreggelizek, majd egy csésze kávé társaságában leülök a naptáram mellé és átnézem, mik a napi feladataim. Átgondolom a napomat. Változott-e valami a terveimhez képest, jött-e új feladat, amit előre kell vennem?

Ezek után megnyitom az email fiókomat és megnézem, jött-e valami fontos dolog. Amit el kell ma intézni, meg kell válaszolni. Ha ezzel megvagyok végigpörgetem a social médiámat és megnézem, van-e ott valami teendőm. Majd elkészítem a nap első IG fotóját és posztolom. Mire idáig elérek, el is fogy a kávém.

Kezdődhet a nap produktív része! Irány dolgozni!

Milyen a Te reggeli rutinod? Hol szoktál elakadni? Mire nincsen időd? Mi az, ami legjobban érdekel az én rendszeremből?

fordos_bence

Talán 2009-et írtunk mikor észrevettem egy Panyi Zsuzsi nevű lányt, akinek a dolgai a csapból is folytak :) , nem volt nap, hogy ne jött volna szembe valamilyen módon, s gondoltam tőle lehetne tanulni… Közben azért nekem addigra már lett egy jó weboldalam és elkezdtek jönni a munkák, de igazán akkor indult be a boltom, miután …Zsuzsival rendbe tettük a dolgokat. Ezek után olyannyira el voltam kényeztetve a megrendelőktől, hogy nem volt szükségem semmilyen menedzsmentre, vagy reklámra, egyszerűen jól mentek a dolgok.

Fördős Bencefordosbence

Comments

 1. Ez nagyon jó, folytasd! :) Hogy megy tovább a napod?

 2. Fejes Emőke says:

  Kedves Zsuzsi!

  Milyen is napi rutinom! Avval kell kezdenem, hogy lassan 10 hónapja egyedül nevelem a fiam, így rengeteg dolgot kell átszerveznem az életemben. Nem mondom hogy könnyen ment de mostanra jól megy minden. A fiam 9éves és hamradik osztályba jár, ezenfelül pedig 5 éve úszik, és két éve igazolt uszó, így napi rendem hozzá igazódik. Minden délután edzése van. Olykor már reggel is járunk.
  A korán kelés egy alap dolog nálam, csend van a lakásban, ilyenkor jól jönnek a gondolatok, mindent ilyenkor rendezek össze. A napi intéznivalók, a napi munka, és igy tovább. A reggel ha nincs edzés akkor 7.20-kor indul ekkor indulunk el az iskolába. Bár közel van az iskola mindig, hangúlyozom, mindig felöltözöm – nem szabadidő ruci :)))- alapsmink- ez kötelező 40 felett :) :) – és mehetünk is. Iskola után gyors bevásárlás aztán haza és kezdődhet a munka.
  Megrendelések elkészítése, új tervek kipróbálása, és fotózás az instagramra!!!
  Sokban segített a Mákgubon tanultak! Rendszert vitt az életembe, egy nap fotózás egy nap Felhő szabás és varrás,és igy tovább. A rendszer fontos különben elvesznék.
  Induló kis vállalkozás vagyok, és ami hajt előre az az ha vissza írnak hogy ” köszönöm” az jó érzéssel tölt el, mert tudom érdemes csinálni érdemes korán ébredni.
  Igy telnek a délelőttjeim, aztán délután az uszodában, ahol olyan munkát végzek amit ott is könnyen lehet, mailekre válaszolok, vagy ami épp akad. Sosem unatkozom!
  Amit meg kell tanulnom hogy hétvégén nincs munka, legalább az egyik nap pihenni kell!!

  Üdv Emőke- Felhő by EmCsi

 3. Bartos Márti says:

  Szia Zsuzsi! Szuper, amiket írsz! :) A reggeli tervezésre, és e-mailezésre mennyi időt szoktál szánni? Sajnos gyakran belefeledkezem hosszú levelekbe és hipp-hopp elsuhan a délelőtt!

 4. Az én produktív napom úgy kezdődik, hogy 8 órakor ébresztőre kelek, komótosan megreggelizem, elindítom a férfit ebéddel felszerelve a munkába. Majd az “én idő” keretein belül, egy gőzölgő amaricanoval az íróasztalomon, egy A4-es papírra felírom, hogy melyek a napi teendőim, legyen az munka, háztartás, programok, elintéznivalók. Amikor ez megvan, felállítom őket prioritás szerint és egy zuhany után, pontról pontra végigmegyek rajtuk. Nagyon jó érzés amikor egyet kihúzhatok a listámról és késő délutánra jöhet a vacsora főzése, olvasás, borozás és minden más.

 5. Be kell valljam én a pizsamás típus vagyok. Na nem minden nap, de a “festős” napok így indulnak. Mivel nem tudok korán reggelizni, 9 óra körül jutok el idáig. Addigra már egy csomó mindennel elkészültem. Nálam délig-egy óráig igazán produktív a nap. Festeni, fotózni csak nappali fénynél szeretek igazán. Délután leülök a laptop elé és képeket szerkesztek, emailekre válaszolok stb. Ilyenkor már a gyerekek is fölbukkannak és általában nagyon éhesek. Ekkor azokat a teendőket intézem, amelyekben nem kell úgy elmerülni. Sokszor még megálljt kell parancsolnom magamnak, hogy öt óra után már ne csináljak semmit (ha csak nem muszáj). Hétvégén NEM dolgozom lassan egy éve. És ez nagyon jó!

 6. Hű, mennyi hozzászólás! Nagyon örülök, hogy megosztottátok, hogy Ti hogyan csináljátok! Jó látni, hogy mindenki törekszik rá, hogy legyen egy módszere, ami működik. Persze ez rengeteg próbálkozást igényel. Ígérem igyekszem megosztani a saját, kipróbált és bevált ötleteimet!

  Hamarosan egy komolyabb anyag is készül ebből! Ez nagyon izgalmas!!!

  Ígérem addig is sokat fogok még írni ide a blogra, az időbeosztásról és az időgazdálkodásról, mert úgy látom mindenkit érdekel. Holnap jövök az egyik legnagyobb időrablóról szóló blogbejegyzéssel!

 7. A reggeli rutin nálam is vasárnap kezdődik, amikor szintén összeírom a heti teendőket napokra elosztva.
  Esténként már ránézek a következő napra, reggel ismét.
  Nálam az a gond, hogy rendszeresen összetorlódnak a feladatok, így már mikor beírom látható, hogy nem fog beleférni, így próbálok prioritás szerint haladni.
  Mindig van, ami átkerül a következő napra, ami megint torlódást eredményez.

 8. Kriszta! Erre majd lesz egy remek megoldásom, mert ez nagyon frusztráló tud lenni!

Speak Your Mind

*