Internet Explorer kontra Mozilla Firefox

Az előző posztommal már belevágtam ennek az oldalnak a valós témájába. Vegyesen fogok feldobni minden alkotó és vállalkozó nőket érintő dolgokat. Az időbeosztás után most egy teljesen gyakorlati és on-line témát hoztam, amit mát többen feszegettetek itt a mákgubó blogon.

Miért nem működik az oldalsáv?

Akik ezt írták azok nagy valószínűséggel mind Internet Explorert használtok. Ez a program a “csodálatos” Microsoft terméke. A Microsoft pedig nem azért nőtt olyan nagyra, mert olyan jó, hanem azért mert jó a marketingje és a PR-ja. (Ugyebár, mi is ezen vagyunk, csak jó termékkel a tarsolyunkban!)

Mikor először meghallottam, hogy nem működik az oldalsávom a panyizsuzsi.hu-n, akkor fejvesztve hívtam a programozó srácot (igen, az egyetlen férfi, aki a panyizsuzsi.hu és a mákgubó oldalon dolgozik). Na Ő, egy perc alatt lehiggasztott és mondta, hogy semmi baj nincsen csak az Explorer és a WordPress (az a motor, ami ezt az oldalt működteti) nem szeretik egymást. Arról is felvilágosított, hogy ez sem az én, sem pedig a WordPress hibája, hanem a Microsoft nem áll e helyzet magaslatán. Sőt, az Explorerrel sokkal nagyobb esélyem van mindenféle vírust benyalni.

Nekem már ekkor is Mozilla Firefox volt a böngészőm. A programozó megerősített, hogy jó úton járok. Ugyanis a Mozilla nem csak ingyenes, hanem sokkal biztonságosabb is.

Én, most azt ajánlom Neked, hogy gyorsan töltsd le és telepítsed, hogy Te is lásd a MÁKGUBÓ-t. Ha nem vagy egy számítógépes guru, akkor annyit azért elmondok, hogy magyar oldalról lehet elérni és nem is egy ördöngösség az egész. Mire a honlapok készítéséhez eljutunk, jó ha már egy két alaphelyzetet már leküzdöttél.

Várom a visszajelzéseket, hogy kinek sikerült! Írjátok meg a hozzászólásokban!

tano-moni

A Lépj Tovább! kurzuson rengeteget tanultam, talán nem is hiszed, de az összeszedettséged, a precízséged teljesen átjön és bár eddig is követtem a tevékenységedet, de így belelátva még inkább úgy gondolom, hogy nagyon jó döntés volt elköteleződni erre az évre. Végre olyan embertől tanulhatok, aki tisztán látja, hogy miken megyek keresztül, és melyik vállalkozási szakaszban mi a teendő, mert, hogy ő is átment ezeken.

Tanó Móni

Comments

 1. Én azok közé tartozom, aki mindkét böngészőt használja… az ie még régi hozadék, nem tudok tőle elszakadni, de a mf az alapértelmezettem. Viszont jó hir, hogy az oldalsávot behozza az ie is :)
  Én nem vagyok számítógépes guru, de simán el tudom képzelni, hogy a mf nem véletlen terjeszti az ie-ről hogy az nem jó. Ez is egy marketing fogás lehet…
  Engem amúgy nem füznek érzelmi szálak egyikhez sem, igy nem szállok egyik védelmére sem.
  lényeg h van internet :)

 2. Mit állítottál rajta, mert régebben írtad, hogy egy fél posztomat lehagyta?

 3. Annyit azért megjegyeznék, hogy vállalkozóként, aki a célcsoportot tartja szem előtt, nem hagyhatjuk figyelmen kívül, hogy a világ internetezőinek közel 70%-a (http://marketshare.hitslink.com/report.aspx?qprid=0) még mindig IE-t használ, és ez a szám csak nagyon nagyon lassan csökken (sajnos). Amíg ez így van, addig kénytelenek vagyunk úgy programozni, webdesignolni, stb, hogy az IEben is látsszon az oldalsáv. Pluszmunka, amit legszívesebben egyenesen a Microsoftnak számláznék ki, de szerintem fontos.

  U.i.: ezzel együtt nagyon jó, hogy írsz erről és mindenki váltson Firefoxra! És ha már itt tartunk, Macintoshra. :) :)

 4. Zsuzska, nem állítottam semmit, előkerült (sztem a programozó állított vmit).
  d

 5. Hú, ez most jó nagy félreértés! doortje: Én azt akartam kérdezni, hogy valami beállítást megváltoztattál-e az IE-n hogy most már Neked jó?!

 6. Google Chrome-mal is tökéletesen megy az oldalad:) Exploreren nekem sem látszik az oldalsáv, úgyhogy ebben nem tudok sajnos én sem okosat mondani, csak hogy én sem rajongok a Microsoft-ért, de kattix-szel sajnos egyetértek az IE kapcsán…
  Most megnézem a saját oldalunkat az IE-vel, az is wordpress motorra épül: Jó hír, hogy szuperül megy. Tehát lehet, hogy a template-et kell kicsit variálni, vagy ilyesmi. Update-eltétek már a wordpress-t 2.7-re (ha jól emlékszem ez az új verzió)?

 7. Halihó,

  Én is használom mindkettőt, wordpresses blogba bloggerkedtem is IE-ről, szóval igazából nem tudom, hogy miről beszél a fejlesztőd (az oldalsávot meg látom az IE-vel…) (az utolsó az archívum és a tipografika banner, nem?)

  Szóval nem lehet h a fejlesztő nem szereti az IE-t? :-) Amúgy nagy valószínűséggel igaza van, de sajna egyelőre az IE a legelterjedtebb böngésző – noha nyomában lohol a róka. Akárhány online site fejlesztésében részt vettem (2 újság, egy céges), addig nem volt kész a dolog, amíg a a főbb böngészőkben nem ment tökéletesen a dolog. Pl safari alatt megy?

 8. A furcsa az, hogy van akinek simán megy IE-ben és van, akinek nem. Szóljon, aki érti és el tudja nekem magyarázni, hogy miért van így!

 9. Akrobatikus cukormókus says:

  Zsuzska, a html-esed egyszerűen nem akar dolgozni. Ez nem azon múlik, hogy a Mikrofszoft gonosz naaaaaagy multi, aki direkt vírusokat tölt le a böngészőjével hozzád, kis felhasználóhoz.
  Nem egy világméretű összeesküvést lepleztél le.

  Csak vacakul van kódolva az oldalad.
  Keríts egy normális szakembert.

 10. Akrobatikus cukormókus says:
 11. Üdv a Mákgubón, Kedves Akrobatikus cukormókus!
  Elárulok Neked valamit. A programozóm még nem is látta a mákgubót, mert Ő a panyizsuzsi.hu lapon dolgozik. Annak kapcsán volt ez a megjegyzése. Ez az oldal wordpress alapra készült és én szabtam egyedire. Nem vagyok webfejlesztő, az igaz, azonban, ha a rendszerrel kapcsolatban további észrevételeid vannak, kritikáidat kérlek küld el a wordpressnek, hogy tovább tudják fejleszteni ezt a platformot!
  Köszi!

 12. A különböző verziószámú IE-ek adják azt az eredményt, hogy egyikben látszik másikban nem. A bosszantó az IE-ben nem az, hogy szar, (nehéz rá fejleszteni oldalt) hanem, hogy a többire mind egyformán lehet dolgozni, míg az IE-n nem látszik az ami a többin annyira egyértelműen jó. Tehát van egy ami nem halad a korral, ellenben mindenkinek az van, mert az az alap a microsoft univerzumban.

 13. Mindenesetre lehet hogy van rá egyszerű megoldás is valamelyik wordpress fórumon, nekünk is volt egy-két kihívást jelentő apróság, ami megoldódott, hála Kiscsüny áldozatos keresésének. Na, ez viszont nem apróság sajnos. Lehet, hogy egy sima template-váltás megoldja a problémát. Persze nyilván neked ez tetszik legjobban:)

 14. Lemaradtam a szakik mögött…
  Zsuzska a válaszom: én nem álltottam ÁT semmit sehol, nem is tudnék mert nem értek hozzá, csak a billetyűzetet püfölöm vadul és kattintgatok az egérrel, olvasok, írok, számolok, de html kódot meg mittudoménmilyenpresseket nem irok :). Szerintem a programozód állított ÁT valamit és azért látszik már az oldalsávod nálam a gépen, de senki nem állít semmi olyat ami nem igaz :)

  Lényeg, jó kis parázs vita alakul a bloggerek és blogerinák között! Hajrá, és szukrolok mindenkinek :)

 15. Nekem semmi bajom nincs az Explorerrel, sőt én még mindig a legjobbak között tartom, ha a megjelenítést nézem. Nem azért, mert arra szerkesztem az oldalam, közben ügyelek arra is persze, hogy nagyjából az IE-hez hasonló legyen az eredmény Mozilla Firefox-ban, Google Chrome-ban és Operában. A Chrome és az Opera nekem nagyon tetszenek, akárcsak az IE, viszont a mf szerintem egy rakás sz*r. pl. táblázatok hasonlóan néznek ki mindegyikben, kivéve a firefoxot. Akinek a gyorsaság a fontos annak a chrome-or ajánlom főként vagy az Operát. Az IE és a mf lassabbak.

Speak Your Mind

*