Szakértőnk: Dr. Dudás Ágnes, iparjogvédelmi szakjogász

Ágival először, telefonon beszéltem, mikor idén Húsvétkor parázs vitát váltott ki a másolás és szerzői jogvédelem téma itt a mákgubón. Hamarosan személyesen is találkoztunk egy képzésen. Majd megkértem, hogy írjon a mákgubóra, hogy egy profi mondja el, hogy mi is a törvény és mi minősül másolásnak. A mákgubó újraindulásakor pedig felkértem Ágit, hogy hasznos írásaival segítse a Mákgubósok munkáját, amire Ő örömmel mondott igent. Mostantól rendszeresen publikálni fog a mákgubón. Akinek pedig kérdése van, keresse Őt bizalommal!

Mesélj egy kicsit magadról?
Már az egyetem alatt is rajongtam a polgári és ezen belül a szerzői jogért, szerintem ez a legszebb jogterület. Annak, hogy 2008-ban önálló irodát nyitottam részben az volt az oka, hogy szerettem volna nagyobb hangsúlyt fektetni erre és az IT jogra.

Miért lettél ügyvéd?
Mert szeretek sokat beszélni, érvelni és megoldásokat találni olyan problémákra, amiket mások már feladnának.

Mi a szakterületed?
Sok mindennel foglalkozom a cégalapítástól kezdve az ingatlan adásvételen át a szabadalmi eljárásokig. Iparjogvédelemből szereztem
szakjogász képesítést, ami azt jelenti papíron, hogy a védjegy, szabadalom és szerzői jogokhoz különösen értek. A szerzői jog azért is
közel áll hozzám, mert szeretek “alkotni” is, ezen belül fotózni és meseírni szoktam.

Miben tudsz az iparművész és kézműves szakmának hasznára lenni?
Remélem több módon is, egyrészt jogi tanácsadással, előadásokkal, másrészt van a Közképtár Alapítvány (www.kozpontok.hu) ahol titkárként működöm.

Ha valakinek konkrét kérdése van, hogyan talál meg?
Legkönnyebben az interneten: www.drdudas.hu. Az ügyvédi iroda egyébként a Moszkva térhez közel a Maros u. 7-ben van. Ahol szinte mindig található egy-egy aprócska kiállítás is, az ügyfeleim műveiből.

tano-moni

A Lépj Tovább! kurzuson rengeteget tanultam, talán nem is hiszed, de az összeszedettséged, a precízséged teljesen átjön és bár eddig is követtem a tevékenységedet, de így belelátva még inkább úgy gondolom, hogy nagyon jó döntés volt elköteleződni erre az évre. Végre olyan embertől tanulhatok, aki tisztán látja, hogy miken megyek keresztül, és melyik vállalkozási szakaszban mi a teendő, mert, hogy ő is átment ezeken.

Tanó Móni

Comments

  1. Ettől sajnos nem lettem okosabb. Valószínűleg az ügyvédő nem ad csak úgy tanácsot. De ha jól tudom, akkor bárki utána tud olvasni a neten mindenféle ide vonatkozó jogszabálynak.
    Azért örültem volna egy vagy két paragrafusnak, amin esetleg el tudna indulni az ember, de akkor marad az internet.
    Üdv.
    fokhagyma

  2. Szia Fokhagyma! Az ügyvédnő havonta fog a mákgubóra írni szakmai kérdésekben is. A honlapján pedig már most megtalálsz nagyon sok infot!

Speak Your Mind

*