Konverziókövetés AdWords kampányokban

Kíváncsi vagyok ki volt a Google online tréningjén amink a témája a konverziókövetés volt? Én voltam és nagyon hasznos volt eddig voltak problémáim a használatáva, de most már biztosan beállítom.

Mi is a konverziókövetés? A Google AdWords lehetőséget ad nekünk fizetett hirdetéserke. Az Analitics pedig abban segít, hogy megnézzük, hány látogatónk érkezik a keresőből és más honlapokról. A konverciókövetés a kettőt köti össze és emeli magasabb szintre. Azaz ha nem csak sok látogatót szeretnénk, hanem célunk is van, például, hogy vásároljanak, akkor ezt is jó lenne mérni. Ebben segít a konverziókövetés. Nézzünk egy példát:

AdWords méri, hogy hány embernek jelent meg a hírdetésünk a googleban és hány klikkelt rá (pl. 100 ember látta, de csak 20 klikkelt rá)

Konverziókövetés méri, hogy ebből hány ember vásárolt és azok a vásárlók, milyen kulcsszavakon keresztül érkeztek a honlapunkra. Innen kezdve arra a kulcsszóra kell többet költeni!

Ha ott voltál, akkor kérdezem, hogy hogy tetszett, tanultál-e belőle?

borodykriszti

Annak ellenére, hogy én éreztem, hogy valami nem stimmel, de nem tudtam, hol akadtam el, meg sem tudtam magamban megfogalmazni. Zsuzsi a Lépj Tovább! Kurzusban erre rögtön ráérzett és mondta a megoldásait! Pont erre volt szükségem!

Borody KrisztinaSilk&More

Comments

  1. :o( lettem volna, csak munkaidőban a főnököm nem díjazta volna ha nem a dolgom csinálom… pedig biztosan hasznos volt. Írsz még róla? ;o)

  2. Mindent, amiről ma szó volt publikálni fognak ezen az oldalon: http://adwords-hu.blogspot.com/

  3. Mi egyelőre azzal küzdünk, hogy tudnánk mérni az online hirdetések hatékonyságát úgy, ha a vásárlásnak/kívánt cselekvésnek már offline kéne bekövetkeznie.

  4. Ez megkérdezték délelőtt és nem tudott a goolgle munkatársa válaszolni. Én tennék a weboldalra egy kinyomtatható kupont, amivel kandis cukrot vagy egy sütit kap a teájához, esetleg kedvezményt. Aki leadta az konvertált!

  5. Ezzel csak a teljes site konverziós arányát lehet mérni, nem a hirdetését. De azt meg anélkül is tudom, ha csak online hirdetés van :)

  6. Láttátok egyébként már a “Site Overlay” funkciót a Google Analytics-ben? Nagyon kis szemléletes, imádnivaló. Vizuálisan megmutatja, hogy a főoldaladról az emberek merre mentek tovább, a linkek fölé kis százalékjeleket helyez.

Speak Your Mind

*