Külföldi webshop rendszerek

Ebben a cikkben három külföldi webshop rendszert szeretnék bemutatni. Ezeknek, az előnye, hogy sokkal nagyobb piacot érsz el vele, mit a hazai társai és a kidolgozásuk, szolgáltatásaik is sokkal professzionálisabb. Mind ehhez társul a nyelvi különbségek miatti hátrány. Értem ezalatt azt hogy nem túlságosan szerencsés, ha csak például angol nyelvű webshopod van, mert nem minden potenciális magyar vásárlód beszél jól angolul. Ebben az esetben pénzről és banki adatokról van szó, így a vásárlásba csak azok fognak belevágni, akik jól beszélik a nyelvet vagy sokat vásárolnak külföldről online. Másik oldalról nézve a Te nyelvtudásod is fontos, mert a termékleírásoknak és a bemutatkozásnak nyelvtanilag helyesnek kell lennie.

Etsy
E az alkotók webshopjait tömörítő oldal volt az első, aki ezt kitalálta és professzionálisan működteti. Itt nem csak boltod lehet, de tájékozódhatsz trendekről, üzleti információkat kaphatsz és fórumozhatsz. Ez az oldal nem tiltja, hogy bármilyen adatot (honlap cím, e-mail, stb) közzé tegyél magadról.

Ennek a végtelenül dinamikus amerikai oldalnak egyelten hátránya van, hogy túlságosan sokan vannak rajta. Ha nem listázol naponta, akkor eltűnsz a süllyesztőben. Itt jegyezném meg azt is, hogy sokan ezeknek a webshopokat tömörítő oldalaknak azt az előnyét vélik látni, hogy maga az anyaoldal is hoz látogatókat. Én erre azt mondom, hogy ez előfordulhat, de a látogatókért és vásárlókért Neked kell megdolgozni, Neked kell marketingezni.  Pár 10Ft-nak megfelelő összegért, ezt senki nem fogja helyetted megtenni!

További részletek itt!

Dawanda
A Dawanda óriási előnye, hogy 3 nyelvű: angol német, francia. Ez egy igazi európai rendszer, ahol az európai kézművesek vannak többségben (belőlük sokat az Etsy oldalain is megtalálsz). A Dawanda 5%-os jutalékért dolgozik, de a bolt kialakítása és a listázás egyenlőre ingyenes, de az utóbbi esetében tervezik a listázási díj bevezetését.

További részletek itt!

Artfire
Ez az Etsynél újabb és a legnagyobb előnye, hogy teljesen egyedi arculatot kialakítani, valamint az alap boltot teljesen ingyenesen adja, míg a számos extra szolgáltatással kibővített prémium (verified) boltja sem kerül többe, havi$12-nál (2.000-2.200Ft) Az etsy-hez hasonlóan megadhatsz bármilyen elérhetőséget és a rendszer beépített valutaváltóval rendelkezik.

További részletek itt!

Dióhéjban ennyit szeretnék mondani a külföldi oldalakról. A megjegyzésekbe írjátok meg, hogz melyik nemzetközi boltot használjátok és miért! Azt hiszem a tapasztalatok a legfontosabbak!

bakosflora
Az volt a bajom más hasonló témájú tanfolyamokkal, hogy ugyan jók, de inkább a kezdő szintről indulókat célozzák.
Zsuzsitól azt kaptam, amit ígér: tananyag olyanoknak, akik már túl vannak az első pár lépésen. Ráadásul Zsuzsi mellett ott áll elég meggyőző érvként a panyizsuzsi, hogy tőle érdemes lehet tanulni.
Már rögtön a Lépj Tovább! Kurzus legelső leckéjében találtam homlokra csapós mondatokat, ha csak annyiból állna az egész tanfolyam, nekem az is megérte volna. És hol vagyok még a végétől!
Bakos FlóraGubolyka

Comments

 1. Hello,

  Etsy-t használom, a dawanda nekem bonyolult. Ráadásul az, hogy 3 nyelvű azt jelenti, hogy három nyelvre kell lefordítanod a termékleírást, hiszen ha ezt egy fordítórobot teszi meg, akkor az többet árt mint használ. Innentől kezdve pedig nekem túl sok energia.

  Marketing: ez mindenképp kell: ha hoz látogatót az anyaoldal, ha nem – persze ez mindig annak függvénye, hogy ki mit akar a boltjából kihozni.

  + boltrendszer: cosaverde.com, artgaragesale.com

 2. Jutka!
  A másik két rendszert, amit ajánlottál használod is? Érdekelne a véleményed!

 3. Az Etsyről nem akartok többet írni? Arra már én is rájöttem, hogy semmire nem megyek azzal, ha felteszek egy-két ékszert, mert a kutya sem nézi meg. De anélkül, hogy kikerülne a munkád a főoldalra, mit lehet tenni, hogy ne tűnj el a süllyesztőben? Ha minden nap felteszek egy terméket, az mennyivel jobb?

 4. Ha minden nap teszel fel ékszert, akkor a keresések során sokkal előrébb fogsz szerepelni és így többen látogatják a boltodat!

 5. Zsuzsi: nem, a másik kettőt annyira nem ismerem, csak megnéztem őket pérszor. Jól néznek ki :-)

  Theia: hát a listázás mellett lehet netwörkölni (sok idő és energia, megoszlanak a vélemények a hatékonyságáról), lehet giveaway-eket csinálni (lásd zsuzsinál a potya-pénteket) valamint blogokon hirdetni. Imhol a tapasztalatom és a véleményem a blog-hirdetésekről:
  http://europeanst.blogspot.com/2009/05/what-are-banner-ads-good-for.html

  ciao
  J

 6. Szia,

  külföldön élő vásárló számára milyen nyugtát/számlát kell kiállítanom, ha 7-es adószámmal rendelkezem?

  t

 7. Szerintem a magyar törvényeknek megfelelő számlát, ami a vásárlás pénznemében van kiállítva.

 8. De a nyugtára eleve forint van nyomtatva…
  Az Etsyn vásárlóknak magyar nyelvű számlát küldesz?

 9. Nyugtát eleve nem küldhetsz, mert a pénz utalással érkezik be, arról pedig átutalásos számlát kell kiállítani. Nem tudom, hogy 7-es adószámmal állíthatsz-eki ilyet. Mivel én nem vagyok szakember, ezért érdemes egy könyvelőt megkérdezni a dologról.

 10. Nem tudtam… Azt hittem számlát csak annak részére kell kiállítanom, aki kéri (aki el tudja számolni), a többieknek pedig elég a nyugta is. Ezek szerint több száz nyugtát küldtem már tévesen.

  Ahány könyvelő, annyi válasz. Eddig legalábbis mindig más választ kaptam egy adott kérdésre. Így nehéz eldönteni, hogy kire, melyikre hallgassak.

  Kíváncsi voltam Te/Ti hogyan számláztok külföldi eladás után.

Speak Your Mind

*