Mennyibe fog kerülni?

A férjem azt szokta mondani, hogy háború nélkül nincs győzelem. Ez nem a „keressünk milliókat a semmiből három hét” alatt oldal, hiszen egy kreatív vállalkozás esetében be kell fektetni. Ha nem is százezrekkel kell indulni, de befektetés itt is van. Nézzük a részleteket!

Először tisztázni kell, hogy lehet-e otthonról dolgozni, vagy külön műhely kell a munkádhoz. Ha otthonról végezhető a tevékenységed, az egy kezdő vállalkozásnál mér kész főnyeremény. Gondolj bele, mások mennyit fizetnek egy üzlet vagy műhely bérletért. Neked pedig ez csak a töredéke.

Érdemes átgondolni, hogy milyen gépek és felszerelések kellenek a munkádhoz és mi az ami ebből már megvan. Ha például varrással fogsz foglalkozni és eddig is volt varrógéped akkor a legnagyobb kezdeti befektetést ki is pipálhatod.

Az is sokat nyom a latba, ha most nem ez lesz a fő bevételi forrásod, azaz ha van mellette egy állásod. Így nem lesz a válladon az a teher, hogy ha törik, ha szakad el kell adni! Én azt javaslom Neked, kezd mellékállásban és mikor már stabilan többet keresel mint a főállásod, akkor válts!

Persze valami legális vállalkozási formát így is ki kell váltanod. Sokan ajánlják a Kft.-t, mert most már olcsón lehet alapítani. No, azért lassan a testtel azt a vállalkozást fent is kell tartani és ki kell termelni a költségeit. Így lehet, hogy Neked a Bt. vagy akár az egyéni vállalkozás lesz a legmegfelelőbb. A

A legjobb megoldás, ha készítesz egy vállalkozási tervet. Ehhez segít a Mákgubó Online Tanfolyam. Jelentkezz  most, kedvezményes áron!

borodykriszti

Annak ellenére, hogy én éreztem, hogy valami nem stimmel, de nem tudtam, hol akadtam el, meg sem tudtam magamban megfogalmazni. Zsuzsi a Lépj Tovább! Kurzusban erre rögtön ráérzett és mondta a megoldásait! Pont erre volt szükségem!

Borody KrisztinaSilk&More

Speak Your Mind

*