Meska

Mit is takar pontosan a Meska?
A Meska egy weboldal, ahol elérhető áron vásárolhatsz itthon készített, igényes kézműves termékeket, illetve eladhatod saját, hobbiból vagy hivatásból készített alkotásaidat. A Meskán a méltányos kereskedelem szellemében zajlik az adásvétel, azaz a készítők közvetlen módon, a kis- és nagykereskedők kizárásával kínálják termékeiket a vevőknek.

A Meska mozaikszó, mely a “Mindenféle Egyedi Saját Készítésű Alkotás” kifejezés rövidítése.

Honnan jött az ötlet?
Az oldal elindítói maguk is kézművesek, akik saját bőrükön tapasztalták az alkotások hagyományos értékesítési formáinak hátrányait, és szerettek volna létrehozni egy olyan, határok nélküli internetes felületet, ahol bárki speciális számítógépes ismeret nélkül kialakíthat egy saját virtuális boltot úgy, hogy közben nem kell foglalkoznia egy saját honlappal járó programozási, reklámozási és egyéb költségekkel és nehézségekkel.

A cél az volt, hogy a Meskához csatlakozók jelképes jutalék ellenében árusíthassák alkotásaikat és szerezzenek ismertséget, illetve alakítsanak ki állandó vevőkört.

Hogyan működik a Meska?
A Meskán regisztrációt követően lehet vásárolni illetve saját boltot nyitni; az alkotóknak lehetőségük van saját fejléccel és fotóval boltjukat saját ízlésük szerint kialakítani. A profil- és boltoldaluk segítségével bemutatkozhatnak, de számos más eszközzel is növelhetik népszerűségüket, úgy mint például egy rövid, frappáns “mottó” írásával, vagy egy bemutatkozó kérdéssor megválaszolásával, melyek segítségével a kezdő oldalra kerülhetnek.

A Meskán minden regisztrált felhasználó közvetlen webes elérést kap a www.felhasznalonev.meska.hu címen, amit pl. a névjegykártyáján is feltüntethető saját oldalként.

A Meskán a vevőket számtalan böngészési lehetőség segíti a számukra legmegfelelőbb termék kiválasztásában; célzottan kereshetnek a termékek funkciójára, elkészítési módjára, színére, az alkotó lakhelyére, stb.

Mi az amit máshol biztosan nem találok meg?
A legnagyobb különbség a Meska és más internetes boltfelületek között az, hogy ha valaki saját honlapot csinál, vagy boltot nyit más webáruház rendszerrel, akkor ott a havi fix díjért csak egy virtuális felületet kap; a Meska esetében azonban a jelképes jutalék fejében az oldal fejlesztői dolgoznak meg azért, hogy látogatókat hozzanak az alkotók boltjába. Vagyis a meskás boltok nem önálló webáruházak, vagy önálló alkotói weboldalak; a Meska összes alkotója képvisel egy egységet, egy közösséget, amit az oldal fenntartói népszerűsítenek. Vagyis ha valaki semmi mást nem csinál, csak szabályos időközönként feltölt pár terméket az oldalra, a Meska segítségével akkor is garantált, hogy a terméklejárati időn belül akár több ezren megnézik majd meskás boltját. Természetesen a Meskán szereplés nem zárja ki a más webes felületeken való megjelenést.

– Ennyi alkotót egy helyen, ennyi megvásárolható, egyedi termékkel itthon biztosan nem találsz máshol!

– Az oldal a folyamatos programfejlesztésnek köszönhetően a felhasználók igényeit messzemenően figyelembe véve rendszeresen új funkciókkal bővül.

– A Meska egyben egy spontán fejlődő kézműves közösségi oldal is, ahol a felhasználók kedvencnek jelölhetik egymást és egymás termékeit, és kapcsolatot tarthatnak egymással.

– Az oldalon az adásvételek utólagos értékelése erősíti a bizalmat a látogatókban.

– A már eladott tárgyak korlátlan ideig visszanézhetők, így a vevők egy-egy alkotó  teljes kínálatával megismerkedhetnek.

– A sikeres és népszerű  eladóknak további kitűnési lehetőségeket jelentenek a különféle Leg-leg-es listák.

– A Meska látogatottsága dinamikusan növekszik, 2009. szeptemberében már több mint 125 000 látogatás történt olyan felhasználók részéről, akik kimondottan az egyedi, kézműves termékek iránt érdeklődnek.

– A Meskán árusító  alkotók ingyenesen kérhetnek tanácsot a még sikeresebb árusításhoz.

– Mivel a Meska csak 1000 Ft tartozás felett állít ki számlát, az alkotóknak pár termék feltöltésével lehetőségük van fizetési kötelezettség nélkül kipróbálni az oldal szolgáltatásait.

Mennyibe fog ez nekem kerülni?
A Meskán a regisztráció díjtalan, a termékek feltöltése pedig az ártól függetlenül bruttó 30 Ft-ba kerül. Ezért a jelképes díjért cserébe a termékek 4 hónapig láthatók a Meskán, és azokat ez idő alatt több száz potenciális vevő tekinti meg.

Sikeres eladást követően a Meska az ár 4%-át kitevő bruttó jutalékot számol fel az eladóknak; az így befolyt összegből végzi az oldal fenntartását, fejlesztését és népszerűsítését.

Tedd próbára a Meska szolgáltatásait! Tölts fel akár 33 terméket az oldalra, és ha 4 hónapon belül nem jön létre sikeres adásvétel, Téged semmiféle fizetési kötelezettség nem terhel!

A Meskán nincs fix havi díj, csak a feltöltött és eladott termékek után kell havonta fizetni, ha elérted az 1000 Ft-os küszöböt.

Hogyan kell egy Meska boltot elindítani?
A www.meska.hu oldalon pár perc alatt regisztrálhatsz; a sikeres regisztrációt követően pedig már el is lehet kezdeni a termékfotók és a hozzájuk tartozó leírások feltöltését.

Az oldalon az adásvétel az alkotók és vevők között közvetlenül zajlik, vagyis az alkotó maga tölti fel termékeit, vásárlás esetén a vevő közvetlenül neki fizet, és a terméket is ő postázza számára.

Sikeres tranzakciót követően a felek megkapják egymás elérhetőségeit, melyek valamelyikén egyeztetni tudják a fizetés és szállítás részleteit. Felhasználóbarát programjának köszönhetően a Meska minimális számítógépes ismeret birtokában is könnyedén kezelhető. A fejléc Eladás menüpontjában részletes leírást találhatsz a boltnyitás és az adásvétel menetéről, valamint sok hasznos tippet olvashatsz a sikeres árusításról.

(A Meskának a cikkel kapcsolatban az alábbi kérése volt, aminek, a mákgubó természetesen eleget tett: A kérdésre adott válaszok csak abban az esetben tehetők közzé, ha az itt leírt szöveg teljes egészében, átírás nélkül jelenik meg. Egyéb esetben előzetes írásbeli hozzájárulás szükséges.)

tano-moni

A Lépj Tovább! kurzuson rengeteget tanultam, talán nem is hiszed, de az összeszedettséged, a precízséged teljesen átjön és bár eddig is követtem a tevékenységedet, de így belelátva még inkább úgy gondolom, hogy nagyon jó döntés volt elköteleződni erre az évre. Végre olyan embertől tanulhatok, aki tisztán látja, hogy miken megyek keresztül, és melyik vállalkozási szakaszban mi a teendő, mert, hogy ő is átment ezeken.

Tanó Móni

Comments

  1. Egész jó :)

Speak Your Mind

*