Mi a PayPal?

A PayPal egy online fizetési rendszer. Két fontos előnyét szeretném itt ecsetelni:

Gyors: a paypallal való fizetés azonnali, úgy kell elképzelni mint egy virtuális kártyalehúzót és pénz azonnal megjelenik a másik számláján!

Biztonságos: az on-line vásárlások esetében Magyarországon az utalás a legelterjedtebb. Míg az utalások esetében a pénz két számlaszám közt mozog, mindkét fél látja a másik számlaszámát. Ezt én nem szeretem. A PayPal-nál ezzel szemben e-mail címek közt cserél gazdát a pénz, ami sokkal diszkrétebb és biztonságosabb.

Miért is írom ezt? Ugye neked is célod, hogy eladd az iparművész / kézműves alkotásaidat. Az üzlet felépítése a legkönnyebben pedig a neten megy. Milyen nehéz lenne kis boltokat felkutatni és kilincselni, hogy egyáltalán bizóba bevegyék a cuccot. Itt meg csinálsz egy klassz honlapot és uccu neki induljunk. Mikor meg beindul, már a boltok fognak keresni, hogy hahó, hoznál nekünk is, mert látjuk, hogy a neten j vagy. Szóval én jobban szeretem, ha hívnak, így jobb a tárgyalási pozíció!

Vissza kanyarodva a témához, ott tartottunk, hogy Te is szeretnél on-line eladni. Hogy jól tudd csinálni, tudni kell hogy hogyan működik. Miért? Mikor jön egy vevőd és megkér, hogy még soha nem vásárolt on-line, ugye segítesz neki. Persze, hiszen Tőled akar vásárolni. Na ehhez kell megtanulni on-line vásárolni és ehhez kell a Paypal.

Tehát mielőtt on-line adsz el, kérlek bonyolíts le 5-10 vételt is és nagyon kérlek, hogy a fele PayPal-os legyen!

Na most jön a kényesebb téma: paypal.hu nem létezik. Így sajnos az angol nyelvű oldalon kell beregisztrálnod. Holnap ennek a lépéseit fogom pontosan leírni.

http://vbence.web.elte.hu/paypal-leiras-regisztracio-beallitasok.html

fordos_bence

Talán 2009-et írtunk mikor észrevettem egy Panyi Zsuzsi nevű lányt, akinek a dolgai a csapból is folytak :) , nem volt nap, hogy ne jött volna szembe valamilyen módon, s gondoltam tőle lehetne tanulni… Közben azért nekem addigra már lett egy jó weboldalam és elkezdtek jönni a munkák, de igazán akkor indult be a boltom, miután …Zsuzsival rendbe tettük a dolgokat. Ezek után olyannyira el voltam kényeztetve a megrendelőktől, hogy nem volt szükségem semmilyen menedzsmentre, vagy reklámra, egyszerűen jól mentek a dolgok.

Fördős Bencefordosbence

Comments

 1. Akrobatikus cukormókus says:

  Erről mondjuk technikai oldalról is olvasnék szívesen.
  Pl, van az alap paypal szolgáltatás, ami a regisztráción túli költségektől eltekintve ingyenes.
  Illetőleg vannak a fizetéses szolgáltatások.
  elmesélhetnétek a pórnépnek miben áll a különbség a kettő között, és hogyan lehet online shopot csinálni vele, meg támogatós gombot.
  Biztos örülnének:-)

 2. A holnapi posztomban a 3 különböző csomagról is fogok írni!

 3. Én amit nem egészen értek, hogy az Etsy-s shop regisztrálásakor a bankkártyám adatait is meg kellett ednom. Azt hittem, azért van a paypall, hogy a bankkártyám adatait ne kelljen kiadnom… (Izé, annyira nem értek ám a témához, van paypall-om, mert vásároltam vele már többször, az etsy-s shopba pedig még nem is töltöttem föl semmit…)

 4. Azok kedvéért, akik hozzám hasonlóan lazábban boldogulnak a némettel, mint az angollal: van német verzió is: http://www.paypal.de

 5. Theia: Az etsy shopban a felek paypal-lal fizetnek, de Te az etsynek a bankkártyáddal. Ez többe kerül, de az etsy nem csinálta még meg a paypalos opciót. Piszkálják is őket ezért sokan. Az én véleményem szerint jogosan!

  Anyahajó: köszönet ezért a linkért. Az én agyam annyira az angolra van ráállva, hogy eszembe sem jutott a német verzió.

 6. Aaaa, így már értem! Csak furcsálltam a dolgot… Köszi! :-)

 7. Lehet, hogy szőke vagyok, de ha az etsynek bankkártyával kell fizetni, az gond, ha a kártya forint alapú?

 8. Szia!

  Egy olyan kérdésem lenne hogy az etsy milyen kártyát fogd el.
  Nekem az otp-nél van webkártyám és azt mondták hogy az egy dombornyomott kártyának felel meg. Milyet érdemes használni, amit biztosan elfogad?

  Szép napot

 9. Ami dombornyomottnak felel meg, azt mindenhol elfogadják!

 10. Köszönöm, akkor megpróbálom még majd.

Speak Your Mind

*