Miért jó, ha van saját médiád?

Múlt héten Wolf Gábornál néztem egy videót, amiben megragadt egy mondat. Legyen saját médiád. Ok, ez világos, hiszen a választási kampányban is mindig azok rúgnak labdába, akinek a van saját médiájuk. Azonban a legtöbb vállalkozásnak nincs sem rádiója, sem tv csatornája, de még újságja sem. Úgy gondoltam, hogy egy blog, hírlevél nem lehet ennyire jelentős, mint ezek a nagy-múltú médiumok.

Csütörtökön reggel, miután megírtam a következő heti hírlevelemet, már elég rosszabb lett az idő és várható volt, hogy a vasárnapi WAMP-ra már nagyon nagy vihar lesz. Mivel csütörtökön még teljes pénzvisszatérítés mellett lehetett lemondani, lemondtam. Fájt a szívem, mert szeretem a WAMP-ot és számítottam a bevételre is. Valamit ki kell találnom., gondoltam Tudtam, hogy a WAMP törzsvásárlóinak is hiányozni fog ez a remek vasárnap. Kitaláltam, hogy valamivel kárpótolom őket és csinálok egy akciót: vásárolj úgy, mintha a WAMP-on lennél, postaköltség nélkül. Később Móni nevet is adott neki: virtuális WAMP vásár. A hírlevél már készen volt. Kivettem belőle egy részt és írtam a virtuális WAMP vásárról pár mondatot, majd pénteken 11-kor kiküldtem. 30 percen belül, eddig még soha nem látott tempóban elkezdtek érkezni a megrendelések. Vasárnap estig rekord mennyiségű vásárlás volt a panyizsuzsi webshopban, aminek őszintén örültem.

A bevételeim egy átlagos WAMP bevételei voltak, a kiesett futárköltség pedig alig haladta meg a WAMP-os asztalpénzt.

Ekkor esett le, hogy nekem van saját médiám: a hírlevelem, ami nagyon jól működik. Ha ebben az esetben nem lett volna hírlevelem/médiám, akkor nem tudtam volna ezt az akciót sikeresen megcsinálni!

Akkor nézzük, hogyan is épült fel a kampány:

Elemei:

  • váratlan helyzet
  • kiesett bevétel pótlására való törekvés (veszteség minimalizálás)
  • ötlet
  • hírlevél

Költségei:

  • 0 Ft (eltekintve a hírlevélküldő szoftver havi vagy egyszeri költségétől, ami amúgy is megvan)
fordos_bence

Talán 2009-et írtunk mikor észrevettem egy Panyi Zsuzsi nevű lányt, akinek a dolgai a csapból is folytak :) , nem volt nap, hogy ne jött volna szembe valamilyen módon, s gondoltam tőle lehetne tanulni… Közben azért nekem addigra már lett egy jó weboldalam és elkezdtek jönni a munkák, de igazán akkor indult be a boltom, miután …Zsuzsival rendbe tettük a dolgokat. Ezek után olyannyira el voltam kényeztetve a megrendelőktől, hogy nem volt szükségem semmilyen menedzsmentre, vagy reklámra, egyszerűen jól mentek a dolgok.

Fördős Bencefordosbence

Speak Your Mind

*