Miért jó nekem az RSS?

Ugye, ismerős ez az ikon? Láttad már sok blogban és honlapon? Azonban a nagy kérdés, hogy használod-e?

Ha igen, akkor gratulálok! Ha nem, akkor olvass tovább!

Ez az RSS ikon, ami az egyik kedvenc Google szolgáltatásom ikonja. Az RSS nem más, mint egy tartalomtovábbító rendszer. Gondolom mindenki szokott blogokat vagy rendszeresen frissülő weboldalakat böngészni. Ha minden nap meglátogatod a kedvenc blogjaidat, azzal rengeteg időd megy el, hiszen nem minden alkalommal frissül mindegyik. Azonban ha ezeket a kedvenc oldalaidat bepakolod RSS-be, akkor csupán egyetlen helyet kell naponta meglátogatnod, az RSS fiókodat. Ide a rendszer begyűjti az összes általad megjelölt oldal, portál, blog friss bejegyzéseit.

Hogyan tudsz RSS fiókot létrehozni?

Mindehhez nem kell más, csak egy Google-fiók, azaz ha van gmail-es e-mailed, akkor van RSS hozzáférésed. Ha nincs, hozz létre magadnak egy gmail-es e-mail címet. (Ez több dologra is jó lesz, szóval ne aggódj, hogy van egy újabb e-mail címed!)

Hogyan tudsz egy blogot vagy weboldalt hozzáadni az RSS csatorbádhoz?

Keresd meg a beillesztendő blogt vagy weboldalt, keresd meg rajta a fenti ikont és klikkelj rá, utána pedig választd a Google opciót!

Megjegyzés: Ezzel a módszerrel a kedvenc etsy blotjaid frissülő készletét is nyomon lehet követni, hiszen minden etsy bolt oldalsávjában van RSS ikon. Klikkelj rá!

borodykriszti

Annak ellenére, hogy én éreztem, hogy valami nem stimmel, de nem tudtam, hol akadtam el, meg sem tudtam magamban megfogalmazni. Zsuzsi a Lépj Tovább! Kurzusban erre rögtön ráérzett és mondta a megoldásait! Pont erre volt szükségem!

Borody KrisztinaSilk&More

Speak Your Mind

*