Mire jó a flickr?

A flickr nem más, mint Yahoo! tulajdonában lévő képmegosztó. Olyan mint a you tube a videóknak, ahova fel tudod tölteni és meg tudod osztani a képeidet másokkal. Ez mind szép és jó, de miért jó ez?

Miért jó Neked a flickr?

Optimalizálás

Az egyik legfőbb előnye, hogy a képmegosztókban való szereplés és az innen érkező linkek nagyban segítik a honlapod optimalizálását, azaz azt a tényt, hogy adott szavakra a google keresőjében minél előkelőbb helyen szerepelj.

Ismertség

Az ismertség szerzésnek is nagyon jó módszere ez. Vannak olyan, elsősorban külföldi bloggerek, akik a flickr-en keresnek érdekes képeket, alkotásokat és erről bloggolnak, természetesen a kép készítőjét is megjelenítve belinkelve. Egy ilyen online megjelenés a bloggertől függ, teljesen ingyen van és rengeteg látogatót, sok esetben vásárlókat is hoz.

Tárhely kímélő megoldás

Egy bloggoló kézművesnek, iparművésznek a tárhely megái gyorsan fogynka, hiszen a képek nagy helyet foglalnak el. Ezért nagyon sokan a flickr-re töltik fel a képeiket és onnan linkelik be őket a blogba. Ez egy igazán költséghatékony és kereső optimalizált megoldás!

Az alap verzió ingyenes, a korlátlan évi $24.95-ért (kb. 4700Ft) tudod megvásárolni. A FlickrPro már korlátlan tárhelyet és mappaszámot biztosít, eltünteti a reklámokat és helyette ingyenes statisztikát kapsz a látogatásaidról!

Hogyan használd a flickrt?

  • Tölts fel képeket rendszeresen!
  • A képeidet rendezd csoportokba / mappákban (sets / collencions)
  • A képeid lehetnek közszemlére szántak vagy csak az ismerőseid számára láthatóak (itt megkülönböztet két szintet: családot és barátot), de titkos képet is tölthetsz fel. Pl. ha egy kép csak később lesz publikus (pl. egy új termék).
  • Írj megjegyzést mások képeire!
  • Ha blogoltál a képről, írtál róla a bejegyzés url-jét meg is megadhatod. Csak annyit írj: bloggolva: és az url.
  • Használd a címkéket (tag). Így könnyebben megtalálhatják mások a képeidet!
  • Bejelölheted az ismerőseidet is, akiknek a legfrissebb képeit a contacts menüpont alatt folyamatosan figyelemmel tarthatod.
  • Lépj be a témába vágó csoportokba és oszd meg ott is a képeidet.

A flickr-en létezik egy panyizsuzsi blog csoport. Ennek a célja az, hogy időközönként a blogba innen válogassak igényes szép termékeket! Kezdj el flickr-ezni ma és tölts fel a termékeidet a panyizsuzsi blog csoportba!

fordos_bence

Talán 2009-et írtunk mikor észrevettem egy Panyi Zsuzsi nevű lányt, akinek a dolgai a csapból is folytak :) , nem volt nap, hogy ne jött volna szembe valamilyen módon, s gondoltam tőle lehetne tanulni… Közben azért nekem addigra már lett egy jó weboldalam és elkezdtek jönni a munkák, de igazán akkor indult be a boltom, miután …Zsuzsival rendbe tettük a dolgokat. Ezek után olyannyira el voltam kényeztetve a megrendelőktől, hogy nem volt szükségem semmilyen menedzsmentre, vagy reklámra, egyszerűen jól mentek a dolgok.

Fördős Bencefordosbence

Speak Your Mind

*