Nespresso, a profi

Nemrégiben vásároltam egy nespresso kávégépet. Megnéztem a honlapját, elmentem a boltban és nagyon sok pozitív dolgot tapasztaltam ezzel a céggel kapcsolatban. Ezt szeretném megosztani veletek, mert ez egy oktatóanyag, ez minden lakossági ügyfélkörrel rendelkező vállalkozás számára követendő példa.

Üzleti ötlet
A Nespresso kávégépek nagyon jók, ez tény. Azonban az emberek nem túl sűrűn vásárolnak kávégépet, így nem biztos, hogy megérte volna ebbe a vállalkozásba belevágni. A nespresso, azonban kitalált egy remek dolgot. A kévégépei csak és kizárólag az általa gyártott partonokkal működnek. Így ha valaki megvásárol egy új kávéfőzőt, azonnal törzsvásárló lesz, hiszen a partont is meg kell vennie hónapról hónapra. Ezáltal a cég folyamatos bevételhez jut. A kapszulagyártást tervezni, ütemezni is  is tudja az eladott gépek számának megfelelően. Tehát az üzeli ötlet remek!

Honlap
A honlapon először patront rendeltem a kávéfőzőhöz. Ez tejelsen simán ment, bár a törvényi előírásokhoz képest is soknak tűnt a kosár utáni ellenőrző oldal. A rendelés után kedves e-mailben jelezték, hogy mikor érkezzik meg a csomag és mi a rendelés technikai száma, ha esetleges kérdéseim lennének. A professzionális dobozban lévő csomag rendben és időben érkezett meg.

Mellékesen jegyzem meg, hogy az egyetlen információ, amit nem találtam meg a honlapon, az a gépek használati útmutatója volt.

Nespresso bolt
Ez a mostani bejegyzésem fénypontja. (Ebből tanulj sokat!) Következő alkalommal az Andrássy úti boltjukban szereztem be a kapszulát. Ez a bolt és maga a személyzet felér egy egész napos üzleti tréninggel. Ha teheted kérlek látogass el és vásárolj valamit itt, mert fantasztikus élmény és óriási lecke egy gyerekcipőben járó vállalkozónak!

Nyitás előtt értem oda. A bolt nagyon pontosan nyitott és minden alkalmazott, fekete öltönyben illetve kosztümben, a helyén volt. Mikor beléptem, kicsit nézelődtem. Egy kedves eladó rögtön hozzám lépett, KÖSZÖNT és udvariasan megkérdezte, hogy miben segíthet. Mivel érdekesek ezek a kávégépek, feltettem egy kérdést. Az eladó elnézést kér, hogy erre nem tudja a választ, mert neki első napja ez itt a boltban, de azonnal odahívott egy tapasztaltabb kollégát, aki rögtön segített, megválaszolta a kérdésemet. Ezek után mondtam, hogy valójában kapszulát vásárolni érkeztem. Azonnal ajánlotta a legújabb, szezonális, korlátozott ideig kapható, terméket. Mivel ezt ismertem, adott egy katalógust a teljes választékkal és meghívott egy kávéra, amit köszönettel elfogadtam. Kávézás közben, kényelmesen kiválasztottam a vásárolni kívánt kapszulákat.

A pénztárhoz mentem, ahol felvették a számlázási adataimat, majd a hölgy mosolygott és ennyit mondott: Üdvözlöm a Nespresso klubban. Éreztette velem, hogy különleges vagyok és jó ha tudom, jó ide tartozni. Bbeütötte a vásárolt árut a gépbe és fizettem. Ő megkérdezte, hogy tud-e még valamiben segíteni? Mikor mondtam, hogy már mindent megkaptam, javasolta, hogy igyak egy kávét náluk.  Mikor mondtam, hogy ez már megtörtént, mosolyogva elköszönt. Kifele további katalógusaikból szemezgettem: itt nem csak kávégépekről és a kapszulálról van anyag, hanem a receptekről és a klubtagság nyújtotta előnyökről. (Mik is ezek az előnyök? Például, ha elromlik a gép, akkor kijönnek érte és igény esetén cseregépet kapok a javítás idejére!)

Teljesen elbűvöl ez a cég. Olyan fantasztikus profizmussal és törődéssel fordulnak az emberekhez, ami ma példaértékű. Szeretek ilyen helyre járni, itt nem mondta senki, hogy fontos lennék vagy megérdemlem, csak jól éreztem magam a vásárlás során és vissza fogok oda menni! Ez az amire lehet és érdemes céget építeni.

borodykriszti

Annak ellenére, hogy én éreztem, hogy valami nem stimmel, de nem tudtam, hol akadtam el, meg sem tudtam magamban megfogalmazni. Zsuzsi a Lépj Tovább! Kurzusban erre rögtön ráérzett és mondta a megoldásait! Pont erre volt szükségem!

Borody KrisztinaSilk&More

Comments

 1. Azt hittem, hogy legalább megoldja magától ezt a problémát, annyira intelligens :P

 2. 600 kapszula után, amit lefőztél,azután felhívnak téged, és kimennek hozzád vízkőtleníteni..és ezt tök ingyen, ezt megveszed a kávéfőzővel együtt:)
  elég érdekes, jó húzás, nagyon ötletes:)

 3. Ennyi pénzért már igazán megérdemel egy ilyen ingyenes szolgáltatás, aki ilyen drága gépet vásárolt.

 4. Igen,végülis ezek már benne vannak az árban ezek a plusz szolgáltatások..de ha úgy veszed,azért nem sok cég alkalmaz ilyen módszereket..arról már ne is beszéljünk h ha valamit rendelsz akkor kiviszik hozzád ingyen:)

 5. Sziasztok!

  Arról szeretnék érdeklődni, hogy tudok-e valamit arról, hogy milyen fajta kapszulákat lehet beszerezni? Csak arabica van?

 6. nem csak arabica van, hanem vásárolhatsz még mellé 16 féle ízt. épp ez a lényege, hogy többfélét kipróbálhatsz, illetve tarthatsz otthon, anélkül, hogy több tízezret elköltenél rá. én pl. a Volluntot próbáltam és nekem ízre nagyon bejött.

 7. Eddig kétkedve fogadtam ezt az újdonságot, mivel eléggé kávémániás vagyok és figyelek hogy minőségi kávét igyak.
  voltam a hétvégén a mammutban és elfogadtam az ilyen géppel készült kávét és meglepően finom volt. ezért kértem tőlük egy másik ízűt is, amit kicsit furán fogadtak , de ez a dolguk. Az éppen ristretto volt , és olyan volt mintha tényleg rendesen ott őrölték volna a kávét és abból főzték volna.
  Ha nem lenne itthon egy egy elég drága kávéfőzőm, biztos vennék egy ilyet, de így értelmetlennek tűnne.

 8. Hm, nagyon jól hangzik! Jó, hogy modntad, hogy többfélét tarthatok otthon, anélkül, hogy sokat kéne költeni rá :) Eddig bele sem gondoltam ebbe. Tényleg jól hangzik, hogy mindegyikből csak annyit veszek, amennyire szükségem van, és nem kell állni hagyni a levegőn, hogy romoljon az íze :)

 9. Az íze akkor sem romlik el, ha több ideig nem használod fel, mivel légmentesen le van zárva. Ezért sem romlik az aroma, nem lesz más az íz, akkor sem, ha egy hét után és akkor sem, ha egy hónap után használod fel.

 10. Igen, pont erre gondoltam én is. Hogy ebből akár készletet is felhalmozhatok, nem csak havonta veszem meg, vagy ha elfogy, mert ugye elvileg nem romlik azzal, hogy ott vár a kamrában és várja, hogy megigyam :) Elmegyek már egy kóstolóra és megnézem, hogy milyen kávét főz :)

 11. Simán…elég sok helyen kóstoltatnak egyébként a városban, pl. az Andrássyn is, de a nagy plázákban is találsz egy-két csinos hostess lányt és tudsz kóstolni. Ráadásul, ha jól hallottam most valamilyen akció is van a gépre, tehát, ha most vásárolsz, akkor gyakorlatilag 10ezer forint értékben vásárolhatsz még Nespressos termékeket.

 12. Na, akkor ellépek vhova kóstolni. Meglátjuk, tényleg olyan jó-e.

 13. Nekem is volt szerencsém egy gesztenyéset megkóstolni, hát merőben eltér az eddig fogyasztott kávéktól! Nekem nagyon ízlett, ha meg tudom fűzni a páromat, akkor a fa alatt lesz egy ilyen gép :)

 14. Akkor még a sárgabarackosat nem kóstoltad :) persze a gesztenyés is ott van az elsők között :)

 15. Lexxa, milyen gesztenyés kávé? Hol ittál Te olyat? Összefutott a nyál a számban…
  KOFFEINT! :)

 16. Ez a Nespresso az utóbbi pár év legjobb találmánya!
  Ez pont arra jó, hogy pár percig nagyon fontosnak érezd magad!
  Az Andrássy-n olyan kávét venni, mint a Vassnál cipőt csináltatni, vagy a szembe lévő LV-ban táskát venni.
  Kapsz 10 percet, amikor úgy érezheted magad, mintha egy filmben szerepelné, azt hiszem ez a titka az egész marketingnek! Okosak, ügyesek és még nem is olyan náluk költeni, mintha húznák a fogamat!

 17. Azért nem hasonlítanám össze az lv-vel mivel ott egy sálat nem kapsz annyiért mint itt egy kávégépet. szerintem nem kell mondanom, hogy melyik a hasznosabb dolog és melyiket került többe előállítani :D
  Ennél a kávéfőzőnél meg pont nem az a lényeg, hogy mennyire egyedi, mennyire giccses, hanem, hogy mennyire egyszerűen tudsz vele finom kávét csinálni. Vagy mondj nekem olyat ami még ennél is egyszerűbb, ilyen árban(40 ezer) és ilyen finom kávét ad.

 18. Ez a 40.000 Ft pont elfogadható ár. Nézegettem már márkaboltba a gépeket. Az biztos, hogy úgy nem lehet kávégépet vásárolni, ha előtte azt se tudjuk milyen íze van a kávéjának. Meg kell kóstolni.

 19. Persze, hogy meg kell kóstolni. de az sokat számít, hogy milyen kávéból csinálják. Nespresso-nál meg elég sok íz van(16)

 20. 16 az íz az elég sok. Ez most meglepett.

 21. 15-20 ezer forintokért lehet olyan kávégépet kapni ami ugyanúgy a bolti csomagolt kávét főzi le, szerintem akkor már inkább megéri kapszulásat venni, az eredmény jobb és finomabb is:)

 22. Ráadásul most, hogy vannak az ünnepek, van 3 plusz íz is. Szóval lehet miből csemegézni:) Nyami

 23. Hát akkor meg pláne:) Ez a téli időszak úgyis ilyen beülős összejövős korszak elüldögélünk kávé meg tea fölött:)

 24. Sziasztok!Tudtok -e utángyártott kapszulát?Hol,és mennyiért?

 25. Én eredetit használok!

 26. Molnárné Fülöp Éva says:

  Én is most vásároltam a gépet,nagyon finom a kávé,csak a patron gy kicsit drága mindennapos használatra,kis nyugdijasnak.

Speak Your Mind

*