Online fizetési módszerek Magyarországon

Egy tavaly ősszel közzétett kutatás szerinte a rendszeres internet felhasználók 78%-a próbálta már ki az online vásárlást 2009-ben. Azonban az index, egy decemberi cikkében a MasterCard egyik kutatására támaszkodva kijelentette, hogy igenis félünk online fizetni. A megkérdezettek 61%-a csupán 3, vagy kevesebb pontot adott (5-ből) a bankkártyás fizetésre. A felmérésből is kiderült, hogy ez az eredmény a kevés és nem megfelelő információnak és nem a rossz tapasztalatoknak volt köszönhető.

Mivel Te online szeretnél kereskedni, legyél tisztában a fizetési módokkal, hiszen csak így tudod kiválasztani, hogy melyik a számodra és a vállalkozásod számára megfelelő eszköz.

Utánvét
Ez a legelterjedtebb és legbiztonságosabb módszer ami mind a Magyar posta, mind a futárszolgálatok szolgáltatásaival is igénybe vehető! . Az online vásárlók kedvelik ezt a fizetési módot, hiszen az áru azonnal postázásra kerül és ők csak átvételkor fizetnek. Ez az Ő szempontjukból nagyon biztonságos.

Értékesítői szempontból azonban két nagy hibája is van, drága és sok papírt kell hozzá kitölteni!

Utalás
Nyugodtan mondhatom, hogy az utánvét után ezt használják a legtöbben. Ezzel a fizetési módszerrel lehet postaköltséget csökkenteni, de a vásárlónak nagyon meg kell bíznia az eladóban, hiszen méz az áru átvétele előtt kifizeti annak ellenértékét.

Nagy hátránya, hogy a két fél látja egymás bankszámláját.

Paypal
Ez a módszer villámgyors és nem látni a másik bankszámlaszámát, mert a pénz a bankszámlákhoz kötött e-mailek között cserél gazdát. Magyarországi elterjedését akadályozza, hogy a honlap magyar nyelven nem elérhető. Ha többet szeretnél tudni a paypalos regiszrációról és pénzbekérésről a mákgubón találsz bővebb információt! Klikkelj a linkelt szavakra!

Kártya
Ez egy gyors és biztonságos megoldás. Eladóként feltétele, hogy egy bankkal köss erről egy szerződést. Ha ez megvan, akkor a honlapodon a bankkártyaszám beírásával azonnal ki tudják egyenlíteni a számlát a vásárlóid! A paypalhoz hasonlóan gyors.

Mobil fizetőeszközök
Ez még egy kevéssé elterjedt fizetési mód Magyarországon. Elsősorban parkolócégek használják, valamint autópálya matricát lehet még mobillal vásárolni.  A lassú terjedés oka a nagyon magas (30-50% körüli) kezelési költség.

További rendszerek
Magyar rendszerek: Abacus
Amerika rendszerek: amazon payments, google express checkout, stb)

… egy jó tanács. Mielőtt be akarsz vezetni az oldaladon egy új rendszert, használd Te magad is, nézd és tapasztald meg, milyen vásárlói szemszögből a webshopod!

fordos_bence

Talán 2009-et írtunk mikor észrevettem egy Panyi Zsuzsi nevű lányt, akinek a dolgai a csapból is folytak :) , nem volt nap, hogy ne jött volna szembe valamilyen módon, s gondoltam tőle lehetne tanulni… Közben azért nekem addigra már lett egy jó weboldalam és elkezdtek jönni a munkák, de igazán akkor indult be a boltom, miután …Zsuzsival rendbe tettük a dolgokat. Ezek után olyannyira el voltam kényeztetve a megrendelőktől, hogy nem volt szükségem semmilyen menedzsmentre, vagy reklámra, egyszerűen jól mentek a dolgok.

Fördős Bencefordosbence

Speak Your Mind

*