Saját üzlet

Végén eljutottunk a saját üzlet lehetőségéig. Ez a legelegánsabb és egyben legdrágább megoldás. Vannak azonban olyan szakmák, ahol ez az szinte egyetlen alternatíva. (Nehéz elképzelni egy webshoppal rendelkező cipészt!) Legtöbbször kereskedők vagy olyan gyártók használják ezt a csatornát, ahol különösen fontos a személyes kapcsolat. Erre jó példa a divattervezők, akik saját showroomos üzemeltetnek.

Egy bolt üzemeltetése azonban rengeteg többletmunkával jár. Ha már meg van a boltod, akkor még csak a munka elején járunk, ezek után jön egy rakás teendő. Kezdjük a sort az engedélyekkel, amiket az önkormányzatnál és egyéb hivatalokban be kell szerezned. ha ezekkel végeztél, de legalább elindítottad őket, akkor kezd el berendezni a boltodat és alkalmazottat keresni, ha nem Te leszel a pult mögött.

Ha megnyitottad a boltodat, akkor már csak a marketing munka maradt hátra, de ezt a legtöbb értékesítési csatornánál magadnak kell megtenni!

előnyei:

  • minden Tőled függ
  • teljes haszon a tiéd, nem kell nagyker áron adni a termékedet

hátrányai:

  • óriási rezsi: tulajdon vagy bérlet
  • boltberendezés költségei
  • megfelelő alkalmazott megtalálása és bérének kitermelése
  • neked kell foglalkozni az üzlet engedélyeivel és adminisztrációjával

kép forrása: b-terv blog

fordos_bence

Talán 2009-et írtunk mikor észrevettem egy Panyi Zsuzsi nevű lányt, akinek a dolgai a csapból is folytak :) , nem volt nap, hogy ne jött volna szembe valamilyen módon, s gondoltam tőle lehetne tanulni… Közben azért nekem addigra már lett egy jó weboldalam és elkezdtek jönni a munkák, de igazán akkor indult be a boltom, miután …Zsuzsival rendbe tettük a dolgokat. Ezek után olyannyira el voltam kényeztetve a megrendelőktől, hogy nem volt szükségem semmilyen menedzsmentre, vagy reklámra, egyszerűen jól mentek a dolgok.

Fördős Bencefordosbence

Comments

  1. Hirtelen azt hittem Neked nyílt saját üzleted. Te nem tervezed?

  2. Nem, én nem tervezem. Az én értékesítési csatornáim elsődlegesen a webshop, majd a viszonteladás és a vásári értékesítés!

Trackbacks

  1. […] "Saját üzlet"( http://makgubo.hu/blog/sajat-uzlet/ ) « Előző | Következő »profitgenerator — 2010. 02. 02. 00:56 […]

Speak Your Mind

*