Sikertörténet: Silk and More

Miért kezdtél vállalkozni? Mi motivált?

2013-nyarán kezdtem vállalkozni. Ez nem azt jelenti, hogy derült égből eszembe jutott, hogy selymet szeretnék festeni. Ekkorra már több mint 20 éve foglalkoztam ezzel, de ekkor jutottam el arra a pontra, hogy meg is szeretnék élni belőle. Pontosabban rendszeres jövedelemre szeretnék szert tenni.

silkandmore

Mesélj egy kicsit a vállalkozásodról? Mivel foglalkozol?

Selyemkendőket, selyemsálakat festek mai nőknek, akik amellett, hogy követik a divatot, vágynak az egyedi darabokra, minőségi anyagokra. Olyan kiegészítőket tervezek és festek számukra, melyek hordhatóak egy üzleti megbeszélésen, de egy laza hétköznapi együttest is feldobnak. Kollekciókban megtalálhatók a karakteres darabok mellett a minimál design visszafogott formái és színei.

Hol tartottál, amikor a mákgubó szolgáltatásait vetted igénybe? Miért szerettél volna a mákgubón tanulni?

Igazából már a legelején fölismertem a korlátaimat. Nem akartam az időt vesztegetni, viszont korlátozott anyagi lehetőségeim voltak. Szerencsésnek mondhatom magam mivel olyan kapcsolati tőkével rendelkeztem, hogy nem kellett sokáig keresgélnem. A mákgubón már tanult több ismerősöm és ők ajánlották.

silkandmore

Mi az amiben a mákgubó segített? Mi volt a legjobb ötlet, amit itt tanultál? Hogyan hasznosítottad az itt tanultakat?

Nagyon tetszik, hogy minden lépésről lépésre épül föl. Szigorúan tartottam magam a határidőkhöz, és elkészítettem a feladatokat. Ha valahol elakadtam, csak vissza kellett lapoznom az előző leckéhez. A kézműves-iparművész lét minden területére kiterjednek a leckék. Nagyon jó érzés, amikor valamit kipipálsz mert elkészült. Én minden év elején átolvasom az összes leckét, majd ez után készítem el az üzleti tervet. Ez nagyon sokat segít a tovább lépéshez.

Volt valamilyen kudarcélményed a vállalkozásban? Mi volt az? Mit tanultál belőle?

Kudarcélményem nem volt igazán, de kitartás kellett hozzá, és hit abban amit csinálsz, hogy átlendítsen azokon a heteken, hónapokon, amikor úgy érzed, nem történik semmi. Ez egy olyan „szakma”, hogy mindig lesznek hullámvölgyek, de váratlan elismerések, meglepetések is érhetnek.

silkandmore

Hol tart most a vállalkozásod?

Ez érdekes kérdés, mert ahhoz képest, hogy három éve indult a silk&more, nagyon sok mindent elértem. A 2016-ra tervezett célokat már meg is fejeltem egy váratlan lehetőséggel, ugyanis május eleje óta kendőim a Paloma Room no9 lakói lettek. Ez nagy előrelépés, mivel az online értékesítés mellett már állandóan offline is jelen vagyok. És ami a hab a tortán, egy nagyon kedves segítőkész közösségbe pottyantam.

silkandmore

 

Mik a terveid?

Minden évben tűzök ki célokat magamnak, és eddig mindegyik megvalósult. De minden évben csak egyet! Ha egyszerre túl sok mindent csinálnék, elvesznék a sok teendő között. Inkább legyen lassabb a fejlődés, de az jól átgondolt, és profin kivitelezett. Mindig jönnek váratlan lehetőségek, amire „álmomban sem gondoltam volna” és amiért a „kisujjamat sem mozdítottam”. Ez az igazi elismerés számomra, és egyúttal jelzi, hogy jó amit csinálok!

Mi a Te vállalkozásod sikerének a kulcsa?

Mindig kész vagyok újat tanulni. A sok munka mellett, mindig észreveszem és a javamra fordítom a váratlan lehetőségeket is.

Borody Krisztina

bakosflora
Az volt a bajom más hasonló témájú tanfolyamokkal, hogy ugyan jók, de inkább a kezdő szintről indulókat célozzák.
Zsuzsitól azt kaptam, amit ígér: tananyag olyanoknak, akik már túl vannak az első pár lépésen. Ráadásul Zsuzsi mellett ott áll elég meggyőző érvként a panyizsuzsi, hogy tőle érdemes lehet tanulni.
Már rögtön a Lépj Tovább! Kurzus legelső leckéjében találtam homlokra csapós mondatokat, ha csak annyiból állna az egész tanfolyam, nekem az is megérte volna. És hol vagyok még a végétől!
Bakos FlóraGubolyka

Speak Your Mind

*