Jogi Alapismeretek Kurzus

makgubo_kurzus_logo_negyzet copy
Már regisztráltál erre a kurzusra? Bejelentkezéshez kattints ide!

Adj stabil jogi hátteret a vállalkozásodnak!

Kerüld el a büntetéseket!

A kézműves iparművész szakma rendkívül specifikus. Igen, akkor is, ha a vállalkozási formáról és jogszabályokról van szó!

Amikor elkezdtem kiépíteni a cégemet hamar szembetaláltam magam az adózás problémájával. A magyar jogrendszer nem könnyítette meg a dolgomat, és az első pillanattól kezdve éreztem, hogy segítséget kell kérnem ahhoz, hogy a vállalkozásomat szabályosan tudjam működtetni.

Sorra merültek fel a különböző jogi és adózási kérdések:

 • Milyen vállalkozási formát válasszak, amelynek a költségei vállalhatóak?
 • Hogyan fogom megalapítani?
 • Milyen papírokra, engedélyekre lesz szükségem?
 • Mire kell figyelnem a cégforma működtetésénél?
 • Hogyan fogom megvédeni a szerzői jogaimat?
 • Minden jogszabályt végig kell olvasnom ahhoz, hogy megtaláljam a rám vonatkozó részeket?

Bevallom, itt már kezdtem megijedni és egy kicsit besokallni a száraz, sokszor érthetetlen szabályoktól. Rájöttem, hogy muszáj segítséget kérnem.

Ekkor találkoztam dr. Kovács Zsófi ügyvédnővel, aki nem csak a jog, de az adózás területén is otthon van. Vele azóta is együtt dolgozom, így egyértelmű volt, hogy őt kérem fel arra most is, hogy segítsen nekem!

Szeretném, ha Neked egyszerűbb dolgod lenne, mint amilyen évekkel ezelőtt nekem volt!

Neked nem kell majd rettegned egy NAV ellenőrzéstől, hiszen tudni fogod, hogy milyen papírokat kell leadnod, mire kell feltétlenül figyelned.

Soha nem kapsz majd váratlan büntetéseket, mert mindent szabályosan csinálsz.

Ismerni és érteni fogod a Rád vonatkozó jogszabályokat, és hatékonyan működtetheted majd a vállalkozásodat, hiszen tisztában leszel azzal, hogy milyen költségeket írhatsz le az adódból…

Ehhez nem kell végignyálaznod a törvényeket, vagy órákat ülnöd a NAV-nál, hogy segítsenek Neked, vagy épp kihúzzanak a bajból…

Mindössze annyi a dolgod, hogy jelentkezel a Mákgubó Jogi Alapismeretek Kurzusra, ahol mindazt a tudást megszerezheted, ami ahhoz kell, hogy legálisan és lehető legsikeresebben vezethesd a cégedet!

Neked való ez a kurzus, ha:

 • Hamar legális módon szeretnél sikereket elérni a vállalkozásodban.
 • Nem akarsz állandóan a NAV ellenőrzések miatt aggódni.
 • Szeretnéd, ha a soha nem érne váratlan meglepetés pénzbüntetés formájában.
 • Tisztességes vállalkozóként akarsz a csúcsra jutni.

Viszont felejtsd el ezt a képzést, ha:

 • Nem félsz a NAV-tól.
 • Inkább kockáztatsz, és illegálisan akarod működtetni a vállalkozásodat.
 • Szívesebben bogarászod egyedül a jogszabályokat.
 • Jogi végzettséged van, és ismered a vállalkozásodra vonatkozó előírásokat.

Művészként nem szívesen foglalkozom jogi kérdésekkel, holott működésünk  és munkáink ezt megkívánnák. Az Építész Stúdiónk jogi és adózási kérdéseit azért bíztuk dr. Kovács Zsófi ügyvédnőre, mert nem csak a paragrafusokkal van tisztában, hanem pontosan tudja, hogy hogyan működik egy alkotó vállalkozás és ezekkel az ismereteivel már sok kellemetlen helyzettől kímélt meg minket. Mindezek mellett  Zsófi precizitása lenyűgöző!

Kocsis Gáspár, Kocsisok Építész Stúdió

Miről szól pontosan a Mákgubó Jogi Alapismeretek Kurzus?

A kurzus iparművészek és kézművesek tevékenységére van kihegyezve.

Nem jogszabályok és törvények tömkelegét kapod, hanem érthető, köznyelvi stílusra fordított szövegeket, amelyek összefoglalják az érthetetlen jogszabályi szövegek lényegét, rálátást adva az egész jogterületre, hogy tényleg csak annyi legyen a dolgod, hogy kiválasztod, a Te működésesre melyik lenne a legalkalmasabb forma.

A teljes kurzus 4 modulból áll és 3-3 leckét tartalmaz a következő témákban:

 • Adószámos magánszemély, egyéni vállalkozó és gazdasági társaságok (Bt. és Kft.) alapításáról, működtetéséről és adózásáról tudhatsz meg mindent.
 • Elsajátítod a legfontosabb szerzői jogi fogalmakat és hasznosításukat.
 • Megtanulod, hogyan védd meg a szerzői jogaidat.
 • Szó lesz a védjegyről és a formatervezési mintaoltalomról is.

Láthatod, csak olyan témák kerülnek elő a kurzuson, melyre feltétlenül szükséged lesz, ha legálisan, szabályosan és hatékonyan akarod működtetni a vállalkozásodat!

De ennél még többet adok Neked…

Extra ajándékként a kurzus mellé kapsz egy összehasonlító táblázatot, melyben az egyes adózási formák szerinti közterhek mértékét tudod áttekinteni.

A másik bónusz ajándékom pedig még egy lecke, amiből megtudhatod, hogyan védheted meg a szerzői jogaidat!

Még mindig van egy szuper meglepetésem, ami automatikusan jár Neked, ha regisztrálsz a kurzusra!

Ez pedig a zárt Facebook csoport, ahol a kérdéseidre dr. Kovács Zsófi ügyvédnő fog 24 órán belül válaszolni (a kurzus alatt és után 8 napig, ebben az extra 8 napban elképzelhető, hogy egy picit többet kell majd várnod a válaszra), de erre közvetlenül a leckék alatt is lehetőséged lesz!

Vállalkozásomban nyomott pólókat készítünk, melynek egy része saját tervek alapján készítünk, más része pedig mások által tervezett grafika. Így a szerzői jogok kérdése több irányból is előkerül vállalkozásomban. Zsófi a kérdéseimre mindig felkészült és professzionális válaszokat ad, melyek sokat segítenek abban, hogy a saját terveimet védjem és másokéval is etikusan járjak el!

Okrutayné Ruza Natália, pólobár

Figyelem!

A jogi és adózási téma összetettsége miatt teljeskörűen nem tudunk mindenkire egyaránt vonatkoztatható, előre elkészített sémákat adni. Mégis igyekeztünk minél szélesebbkörben összefoglalni a témát, hogy megfelelő rálátást adhassunk számodra. Ezért egyes, különösen adózási leckék igen hosszúak és reményeink szerint a vállalkozások megalapítására és működtetésére vonatkozó minden fontos részletére kiterjednek. Ennek okán, tekintettel arra, hogy az adott vállalkozás számára egyedileg legjobb adózási forma választását sok külső, egyedi tényező befolyásolja, ezért a különböző adónemek általános szabályait foglaltuk össze a kurzus anyagában, lehetővé téve ezzel a választást, de nincs arra lehetőség, hogy pontos összegekkel hasonlítsuk össze az egyes adózási formákat, hiszen azt csak az egyedi tények alapján lehetne megtenni.

Kérdéseket kizárólag a kurzus során írásban megküldött anyagokkal kapcsolatban tudtok feltenni, a fenti módon. A kérdések esetén az egyedi, különleges esetekre részletes választ adni, személyes kérdéseket a kurzuson belül megválaszolni nincs mód (pl.: 10 órában bejelentve dolgozok, de mellette GYES-en vagyok, akkor hogyan adózok vagy a családi adókedvezmények hogyan módosítják az adóm mértékét). Az ilyen jellegű kérdésekben az ügyvédnő, mint adószakjogász is a privát praxisán belül szívesen áll rendelkezésetekre!

A kurzusra összesen 50-en tudnak jelentkezni, mivel sok kérdésre számítunk, amit az ügyvédnővel szeretnénk a legjobb tudásunknak megfelelően megválaszolni! Valamint jó, ha tudod, hogy ezt a kurzust nem tudom mikor fogjuk újra elindítani, de az biztos, hogy ha most jelentkezel, akkor annak az anyagát egy éven keresztül az online felületen bármikor eléred!

A képzés 2016. 07. 11.-én indul és naponta kapsz egy leckét, de a modulok között lesz 1-1 nap szünet. A teljes anyag 365 napon keresztül érhető majd el a számodra.

A kurzus mindig az érvényben lévő jogszabályokat és törvényeket tartalmazza! Újabb kurzus indulásánál az esetleges változások is rögzítve lesznek, amit Te is el fogsz érni!

papne-valiKönyvelő cég vezetőjeként és bejegyzett könyvvizsgálóként gyakran tapasztalom, hogy egy vállalkozás elkezdésénél az a legfontosabb kérdés: milyen formában vállalkozzak? Ennek eldöntésében segít Dr Kovács Zsófi anyaga, amely igényesen megfogalmazott,  precíz, lényegre törő és ugyanakkor  közérthető formában vezet be a vállalkozások legfontosabb jogi szabályainak dzsungelébe, egyúttal megmutatva a lehetséges utakat. Ez az anyag komoly hiányt pótol, mivel minden alapvető kérdésre kitér, mégsem veszik el a részletekben. Régóta várok ilyen átfogó, érthető jogi összefoglalóra. Köszönet érte a szerzőnek!

Papné dr. Nagy Valéria Klára. kamarai tag könyvvizsgáló, okleveles adószakértő, profikonyveles.com

A legjobbat még nem is mondtam!

Biztosan sokszor hallottad már tőlem, hogy a tanulás befektetés. Szerencsére a NAV is így gondolja, ezért nem csak a gazdasági társaságok tudják ezt a kurzust költségként leírni, hanem adószámos magánszemélyként elszámolható a Mákgubó Online Jogi Alapképzése is!

Garancia

Ha nem tetszik a kurzus két bevezető leckéje és az első lecke, ami elállhatsz a megrendelésedtől. Ennek feltéteel, hogy ezt a második lecke megjelenése előtt emailben jelezd az info@makgubo.hu címen!.

A teljes képzés ára: 19.900 Ft

Válaszd Te is az egyenes utat, és vállalkozz felelősséggel!

Helyezd a cégedet stabil jogi alapokra és vezesd szabályosan így mindig elkerülheted majd a kellemetlen és költséges büntetéseket!

⇓ Most jelentkezem! 

Regisztráció és fizetés menete:

Ha még nem regisztráltál a mákgubó tanteremben, akkor kattints legalul a JELENTKEZEK gombra és a rendszer megkéri.

Ha már regisztrált tagunk vagy, akkor kattints erre a linkre, hogy a regisztrációt kikerüld!

A rendszer ezek után átirányít a paypal.com oldalára, ahol a paypallal vagy regisztráció nélkül kártyával is tudsz fizetni!

 • PayPal fizetés: ha már regisztráltál a PayPalon, írd be az email címedet és a jelszavadat és kattints a Pay Now! gombra!

 • kártyás fizetés: a lap alján kattints a Pay with my credit or debit card feliratra és add meg a fizetéshez szükséges adatokat. Az email címedre nagyon figyelj, mert ide fog érkezni a vásárlásodról a visszajelzés!

Mindkettő után néhány perccel megkapod az emailt, ami a vásárlás részleteit és a belépési információkat tartalmazza! Így a vásárlás után rögtön be tudsz lépni az online Tanerembe és azonnal elolvashatod a Bevezető leckéket! Mi pedig hamarosan a PayPalon megadott névre és címre emailne küldjük Neked a számlát! Kérlek ha eltérő névre vagy címre kéred a számlát, akkor ezt egy emailben 2 órán belül jelezd az info@makgubo.hu email címre.

 • Átutalással szeretnél fizetni? Kérlek a jobb felső sarokban a TANTERMI REGISZTRÁCIÓ menüpont alatt regisztrálj a tantermi felületre (ez semmilyen kötöttséggel nem jár), majd a info@makgubo.hu email címre írd meg a felhasználónevedet, számlázási neved és címed! Ezek után mi küldünk Neked az átutaláshoz szükséges díjbekérő számlát! Amint beérkezett a vásárlásod összege, 24 óraán belül aktiváljuk a jelentkezésedet, és a már meglévő belépési információkkal be tudsz lépni a tanterembe! Tőlünk pedig emailben megkapod a vásárlásodról szóló számlát!

Elakadtál? Segíthetünk? Írj egy e-mailt a info@makgubo.hu címre és amint tudunk válaszolunk!

Ne hagyd, hogy a versenytársaid beelőzzenek, vágj bele MA!

A megrendelés elektronikus úton megkötött szerződésnek minősül, mely fizetési kötelezettséggel jár, és amelyre az elektronikus kereskedelmi szolgáltatások, valamint az információs társadalommal összefüggő szolgáltatások egyes kérdéseiről szóló 2001. évi CVIII. törvény 5. és 6. §-ában foglaltak irányadóak. A szerződés a távollevők között kötött szerződésekről szóló 45/2014. (II. 26.) Kormányrendelet hatálya alá tartozik. Ennek értelmében az elektronikus úton leadott megrendelések esetén a megrendelő 14 napon belül indoklás nélkül elállhat a szerződéstől (lásd ÁSZF). Elállási szándékodat a megrendeléstől számított 14 napon belül e-mailben jelezheted a az info@makgubo.hu email címen. A szerződést a regisztráció kitöltésével a Panyizsuzsi és Társa Kft-vel kötöd ( (2000, Szentendre Nap u. 52/6). Cégünk maradéktalanul alávetette magát a vonatkozó rendeleteknek, jogszabályoknak, illetve az egyéb törvényi előírásoknak.

Vásárold meg ezt a kurzust!