Tervezz: üzleti terv

Volt már veled olyan, hogy le akartál jutni a város egyik végéből a másikba, ahol csak ezt a két pontot ismerted, de az útvonalon soha? Mit tettél, hogyan indultál el?

Ha végig olvastad a hírlevél feliratkozáskor kapott e-könyvet, akkor ne a 2. vagy éppen a 7. pontnál kezd megvalósítani, hanem először készíts tervet. Tervezd meg, hogyan fogod ezt a vállalkozást felépíteni! Hiába vagy iparművész vagy kézműves, hidd el nekem üzleti terv nélkül nem fog sikerülni. Tapasztalatból mondom.

Én először gyöngyöt kezdtem fűzni, aztán jöttek a barátok ismerősök és elkezdtem eladni őket. Egy-egy kisebb vásáron is megjelentem, anélkül, hogy megkérdeztem volna, milyen vásár, mi a profilja, milyen a látogatottsága, olcsó volt az asztalpénz. Aztán jött az üveg kiegészítésnek. Ez megtetszett. Akkor vetettem véget a vaktában lövöldözésnek, készítettem egy tervet, hogyan fogom felépíteni ezt az egész vállalkozást.  Ahogy elekzdtem végrehajtani a tervemet, beindult a gépezet, jöttek a sikerek és én annál lelkesebben hajtottam végre az üzleti tervben leírtakat.

Íme az üzleti terv készítés 4 szabálya:

  • gondold át a lehetőségeidet, adottságaidat
  • tervezd meg a vállalkozásodat
  • írd le a tervedet
  • lépésről lépésre hajtsd végre
Te mit szeretnél vaktában lövöldözni vagy tudatosan felépíteni egy iparművész vagy kézműves vállalkozást? Az utóbbihoz mindent megtudhatsz a Mákgubó Online Tanfolyamból, amit ma éjfélig fizethetsz elő kedvezményes áron!
tano-moni

A Lépj Tovább! kurzuson rengeteget tanultam, talán nem is hiszed, de az összeszedettséged, a precízséged teljesen átjön és bár eddig is követtem a tevékenységedet, de így belelátva még inkább úgy gondolom, hogy nagyon jó döntés volt elköteleződni erre az évre. Végre olyan embertől tanulhatok, aki tisztán látja, hogy miken megyek keresztül, és melyik vállalkozási szakaszban mi a teendő, mert, hogy ő is átment ezeken.

Tanó Móni

Speak Your Mind

*