Tollár Mónika: Miért lettem mákgubós?

Nem vagyok olyan ember, aki egyszer kitalálta magának, hogy színházrendező lesz és ha az nem jön össze, akkor inkább nem csinál semmit: sértődötten ül otthon, mert nem érkeznek kétségbeesett hangú felkérések naponta. Azt gondolom, hogy elsősorban nem dramaturg vagy rendező vagy producer, hanem ember vagyok, akit a megfelelő kreatív feladatok megtalálnak.

Vállalkozó kedvű, nyitott és bátor embernek vallom magam. Folyamatosan alkotó, mindig valami újat kitaláló, gyors és hiperaktív nőnek. Magas adrenalin-szükségletű, a monotóniát nem tűrő, a világban még annyi mindenre kíváncsi, örök gyereknek.

Eredetileg színházrendező akartam lenni: legfőbb irányítója egy elképzelt világnak. Az elmúlt években aztán sokfele jártam, dolgoztam a színház világán kívül s belül egyaránt. Rendeztem, szerveztem, asszisztáltam, menedzseltem kőszínházban és alternatív körökben egyaránt. Párhuzamos munkákban, elfoglaltságokban tettem próbára magamat és feszegettem a saját határaimat.

Az online marketing világába mindenféle előtanulmány és felkészülés nélkül, véletlenül (?) csöppentem bele. Pár év alatt szinte bármit kipróbáltam, megcsináltam, ami eszembe jutott ezen az új, számomra még ismeretlen szakterületen, hiszen nem volt félni- és vesztenivalóm. Ami sikeres lett, továbbfejlesztettem és összekombináltam, ami nem sikerült, abból tanultam és levontam a következtetéseket. Nemcsak a főnökeimet és az irodai szobatársaimat, de magamat is újra és újra meg akartam lepni, le akartam nyűgözni.

Számomra az internet egy olyan hatalmas játszótér, az online marketing pedig egy olyan virtuális játék, ahol a kreativitásomat szabadjára engedhetem. A weblapok, webshopok és webkampányok világa nekem egyszerre lenyűgözően színes és megunhatatlan. Akár könyvet vagy szappant, babzsákfotelt vagy pelenkát, kispárnát vagy kutyatápot, színházjegyet vagy koncertbelépőt kell népszerűsíteni, eladni.

Három és fél évvel ezelőtt lett egy magyar vizslám, Emma, akinek köszönhetően újra kellett definiálnom magamat és a komplett életemet. Szintén neki köszönhetően megalapítottam az azóta is töretlen sikerrel működő Vizsla Túra elnevezésű önkéntes társadalmi szerveződést: másik két vizslatulajdonossal közös kirándulásra hívtam minden budapesti és Budapest környéki vizslát a gazdájával együtt. Nem titkolt célom volt, hogy a közös séta során a gazdik ne csak négylábú kedvenceinket fárasszák majd le alaposan, de ők is új embereket, barátokat ismerhessenek meg.

Még nagyon sok minden érdekel a világban, a világból. Még sokfele nem jártam, ahol pedig szeretnék. Még mindig kíváncsi természet vagyok.

Következő megvalósítandó álmom, hogy patológus vagy igazságügyi orvosszakértő legyek. Évekkel ezelőtt megragadott a halottak lenyűgöző „élete”. Közel tíz éve vagyok elkötelezett rajongója e szakterületnek. Mivel azonban a vért nem bírom, ez a tervem egyenlőre komoly kihívásnak tűnik.

Hiszek a kreativitásban, a kooperációban, a közösségekben és a kapcsolatokban. Tisztelem magamban és másban az alkotót és a művészt, a gyermeki és a női személyiségrészt egyaránt. Szeretek mindig új és újabb feladatokra vállalkozni és érdekelnek mások gondolatai. Ezért lettem a Mákgubó tagja.

Tollár Móni és a kutyája Emma
Tollár Móni és kutyája Emma
borodykriszti

Annak ellenére, hogy én éreztem, hogy valami nem stimmel, de nem tudtam, hol akadtam el, meg sem tudtam magamban megfogalmazni. Zsuzsi a Lépj Tovább! Kurzusban erre rögtön ráérzett és mondta a megoldásait! Pont erre volt szükségem!

Borody KrisztinaSilk&More

Comments

  1. Szia!

    Engem az érdekelne pár mondatban, hogy most, hogy már ketten vagytok a Mákgubóban, ez mit ad hozzá, hogyan változtat a Mákgubó profilján, céljain stb. Tehát valami olyasmi érdekelne, hogy mit vársz attól, hogy Mákgubós lettél.

    Sok sikert!
    Judit

  2. Szeretnénk kibővíteni azt a női vállalkozói kört, akinek segíteni tudunk. Vagyis célunk az eddig megszerzett tapasztalataink és tudásunk megosztása olyanokkal, akik mernek belefogni valami újba, valami egyedibe a támogatásunkkal. Hiszem, hogy sokat tudunk egymásnak segíteni.

Speak Your Mind

*