Üzleti email cím kiválasztása

Az üzleti kommunikáció nagy része online, emailben zajlik, különösen, ha online vállalkozol! Maga az emailed ennek kinézete megfogalmazása és megjelenése is a márkád része és a márkádról kommunikál! Sok esetben ráadásul ez az első találkozás a márkáddal ezért, mint minden első benyomás nagyon fontos!

Legyen egy üzleti email címed

A legfontosabb dolog, hogy LEGYEN! Egy olyan email címre gondolok, amit csak az üzleti levelezésedre használsz, azaz nem ide érkeznek a haveroktól a fotók, a gyerekek programjainak részletes leírása! Nagyon fontos, hogy fenntarts egy külön fiókot az ilyen jellegű levelezésedhez, ugyanis így sokkal átláthatóbb a dolog és nem keverednek el fontos levelek!

milyen-a-jo-emailcim

Tipp: természetesen ekkor is kezelheted egy levelezőprogrammal vagy alkalmazással a leveleidet, de ha külön emailcíme érkeznek vagy onnan indulnak, akkor be tudsz állítani egy szabályt, ami azonnal átpakolja Neked egy külön mappába. Így teljesen elszeparáltan tudod őket kezelni és nem keverednek sokkal kevésbé fontos levelekkel!

Milyen emailcímet válassz?

Ez egy nagyon fontos kérdés! Itt több lehetőséged van, most ezeket fogom megmutatni az összes előnyébel és hátrányával.

amatőr módszer

Nagyon sokan valamelyik gyenge minőségű, ingyenes szolgáltatónál regisztrálnak email címet. Pl. cégnév@freemail.hu. Félre ne értsetek itt nem az ingyenességgel van gond, hanem a minőséggel. Én magam is, aki komolyan veszem a hírlevelek küldését a vállalkozásomban tapasztalom, hogy a citromailes, freemailes emailek gyakran célba sem érnek. Ha Neked ilyen emailcímed van, akkor könnyen előfordulhat, hogy nem érkezik meg egy-egy levél és lemaradsz valamiről: egy fontos információról, egy jó lehetőségről vagy éppen egy megrendelőről.

Ezen túl ezek az email címek számomra egyáltalán nem pozitívan kommunikálják a márkát. Valahogy azt az érzetet keltik, hogy jó lesz az olcsó, kevésbé jó szolgáltatás is, így gyanítom, hogy a saját termékükkel is hasonlóan vannak. Márpedig ez nem egy jó üzleti pozíció, különösen, ha ez ez első benyomás!

FONTOS! Ha freemailes emailcímed van, akkor kérlek azonnal csináltass egy újat valamely másik szolgáltatónál. Ha készen vagy vele, akkor add meg az összes partnerednek, iratkozz fel vele az összes általad szeretett hírlevélre, köztük a mákgubó hírlevélre is, mert néhány napja ezek az email fiókok alig vagy egyáltalán nem működnek. Csak nekem a napokban több 100 emailem jött vissza!

haladó módszer

Az előbbinél eggyel jobb megoldás, ha valamilyen profi, megbízható cégnél csináltatsz egy email címet. Ezek közül vannak ingyenes vagy fizetős megoldások is. Fizetős például, de legtöbbször a telefon / kábeltv előfizetés csomagjában is található, ingyenesen pedig a megbízható gmailt ajánlom.

A gmailben a kedvencem a gyorsaság és a telefonos app (akár az eredeti gmail appet, akár az új Inbox appet nézzük). A gyorsasága nekem azt jelenti, hogy ha online vagyok, és elküldöm a levelet, az azonnal elmegy, megérkezik, nem csak néhány percenként ellenőrzi a fiókot. Kollaboráció esetén, amikor gyakorta küldünk anyagokat ez fontos szempont!

Nem ciki-e gmailről levelezni?

Nem teljesen professzionális megoldás, de úgy gondolom, hogy mára már elfogadott az üzleti életben. Én azt tanácsolom, hogy ha már egy ismert megalapozott márkád van, akkor használhatod, de ha most építkezel és gyorsan, jó benyomást szeretnél kelteni, akkor mindenképpen olvasd el lejjebb a profi módszert és azt használd!

profi módszer

A harmadik és legprofesszionálisabb módszer, ha saját domainről levelezel: teneved@markanev.hu. Ha mát van saját domained, amihez tárhely is tartozik, akkor nagy eséllyel néhány email is van a csomagodban. Ha mégsem így lenne, akkor menj fel a tárhelyszolgáltató oldalára és nézd meg, hogy milyen módon és mennyiért tudsz saját emailcímet csináltatni! Ez maximum néhány ezer forintos költség egy évben.

Itt is nagyon fontos, hogy megbízható céggel dolgozz együtt! Ugyanis nem szeretnéd, ha tele lenne spammel a postaládád, de azt sem, hogy olyan erős spamszűrő legyen a szerveren, hogy a fontos leveleidet se kapd meg. Én a mediacenterrel dolgozom évek óta , akik megfelelnek ezeknek az elvárásoknak!

Egy ilyen email címmel remekül tudod építeni a saját márkádat. Ha valaki ilyen email címről kap tőled levelet, akkor egyértelműen azt fogja érezni, hogy egy profi cég kereste őt meg és ezzel az érzéssel fogja megnyitni a leveledet!

Eztek azok a gondolatok, melyeket mindenképpen érdemes megfontolnod üzleti cím kiválasztásához! Ha még egy jótanácsot szeretnél az emailezéshez kapni, akkor nézd meg a gyors nyári marketing ötletek videómat, a mákgubó YouTube csatornáján! Ebben a videóban megtudhatod hogyan alakíts ki profi láblécet az emailjeidben!

tano-moni

A Lépj Tovább! kurzuson rengeteget tanultam, talán nem is hiszed, de az összeszedettséged, a precízséged teljesen átjön és bár eddig is követtem a tevékenységedet, de így belelátva még inkább úgy gondolom, hogy nagyon jó döntés volt elköteleződni erre az évre. Végre olyan embertől tanulhatok, aki tisztán látja, hogy miken megyek keresztül, és melyik vállalkozási szakaszban mi a teendő, mert, hogy ő is átment ezeken.

Tanó Móni

Speak Your Mind

*