Valóban online vállalkozol?

A múltkori blogbejegyzésem után, amiben a kisvállalkozóknak szóló 5 legjobb, produktivitást segítő mobilapplikációt gyűjtöttem össze, nemcsak sok FB kommentet, hanem személyes leveleket is kaptam, hogy írjak máskor is arról, hogy milyen online eszközök vannak a vállalkozás működtetésére.

Én folyamatosan azon dolgozok, hogy a vállalkozásom minnél racionálisabban, kevesebb időráfordítással, kevesebb energiával legyen működtethető. Sok online eszközt használok, legyen az ingyenes vagy fizetős. Ugyanis rengeteg, jó minőségű és alacsony költségű eszköz van. Éppen tegnap regisztráltam egyre, amivel már régóta szemezek: egy online számlázó.

Amikor vállalkozni kezdtem, akkor eleinte papír alapon számláztam, minden online beérkező rendelést. Volt szép mákgubó narancssárga számlatömböm és abba irogattam egyesével a számláimat. Pecsétem ugyan volt, amivel a saját adataimat töltöttem ki, de a megrendelő és a termék adatokat kézzel írogattam. Amikor már ez egyre több időt vett el és közeledett a karácsony, éreztem, ez nem fog menni és vásároltam egy számlázó programot, amit a gépemre telepítettem. A számlákat ekkor már sokkal gyorsabban írtam, majd nyomtattam és küldtem.

online-szamlazas

Néhány hete, mikor újra elindítottam egy mákgubó kurzust, valahogy nagyon cikinek kezdtem érezni ezt a papír alapú számlázást. Különösen akkor, amikor az első 30 jelentkezőn túl voltunk és a borítékba már nem került bele az ajándék névjegykártya tartó. A múlt héten ezért döntöttem, április 1.-től átállok online számlázásra. Tegnap be is regisztrálam a szamlazz.hu oldalra, ahol ingyenes és fizetős rendszer is működik!

A renszerben rengeteg lehetőség van. Például összeköthető a webáruházammal, ami azt jelenti, hogy onnan automatikusan megkapja az adatokat. Így az ügyfélszolgálatnak sokkal kevesebb időbe fog telni egy-egy rendelés összeállítása.

Lehet vele pénzbekérőt is küldeni, amiben közvetlen link van  kártyás fizetéshez. Ugy milyen egyszerű! Gondolj bele nem kel emailben elküldeni a bankszámlaszámod, amit a kedves vásárló mezőnként CTRL+C és CTRL+V parancsokkal átmásol a banki felületére, miután kétlépcsős azonosítással belépett, hanem pillanatok alatt tud fizetni!

Nagyon szeretem az ilyen korszerű megoldásokat és örülök, hogy tegnap rászántam egyetlen órát a regisztrációra és a beállításokra. Ennyi idő alatt felvittem az összes cégadatot, beregisztráltam az ügyfélszolgálatot és a könyvelőt is, aki automatikusan megkapta a NAV bejelentéshez szökséges pakkot is!

Hétfőn már ezzel fogunk dolgozni! A következő márgubó kurzust már biztosan ezzel fogom számlázni és online küldeni, hacsak nem lesz megint egy ajándék a jelentkezés mellé! :-(

Légy te is onlány és számlázz online!

borodykriszti

Annak ellenére, hogy én éreztem, hogy valami nem stimmel, de nem tudtam, hol akadtam el, meg sem tudtam magamban megfogalmazni. Zsuzsi a Lépj Tovább! Kurzusban erre rögtön ráérzett és mondta a megoldásait! Pont erre volt szükségem!

Borody KrisztinaSilk&More

Comments

  1. Csak az előfizetéses verzió alkalmas elektronikus számlázásra, ugye?
    Én egy másik ingyenes programot használok évek óta, és tényleg egyszerűbb, mint irogatni.

  2. Igen, így van! A csomagok és árak menüpontban találod meg melyik csomag mit tartalmaz! http://bit.ly/1SuPv3K

Speak Your Mind

*