Vásári útmutató férfi vásárlókhoz!

Most hétvégén az utolsó karácsonyi vásárok jönnek! Ezek azok a vásárok, amikor a legtöbb férfi is vásárolni megy, hiszen már nem halaszthatják tovább. Ők egészen másképp indulnak el otthonról és egészen másképp vásárolnak.

Motiváció

Míg a nők csinos kis listákat írnak, hogy kinek mit fognak vásárolni és mennyiért és még élvezik is a vásárlást, a férfiak nyűgnek tartják és megannyi szorongással vágnak bele a bevásárlókörútba.

Mi az ami kevésbé érdekli őket?

Az ár! Oly nagy feszültséget okoz nekik az ajándék vásárlás, hogy az ár majdhogynem elhanyagolható szempont számukra, ezért akciókkal egy férfit sosem fogsz meggyőzni!

… akkor mi érdekel egy férfi vásárlót?

ferfiak-kiszolgalasa

Fog-e neki tetszeni?

Akár az élete párjának, akár az édesanyjának vásárol az első és legfontosabb kérdés, hogy a megajándékozottnak fog-e tetszeni a választott ajándék. A vásárlás során abban kell segíteni egy férfit, hogy sikerüljön neki olyan ajándékot találni, amivel nem sül fel. Biztasd, hogy jó úton jár (nem a konyhafelszerelés boltba, ment, hanem egy iparművész, kézműves vásárra), tehát ez már egy jó jel!

 1. segélycsomag – Tisztázd kinek keres ajándékot! Anya, barátnő, feleség, titkárnő. Légy tapintatos! Sokszor keresnek férfiak üzleti ajándékot is. Én ilyenkor mindig figyelmeztetem őket, hogy egy gyűrű a titkárnőnek nem egy jó választás, sokkal inkább ajánlom a medálokat. A fülbevalóval megint vigyázzon, mert nem tudni, hogy érzékeny-e az üzleti partner füle!
 2. segélycsomag – Ismerd meg egy kicsit az ajándékozott személyt – a termékeinkkel kapcsolatos kérdéseket tegyünk fel az izgatottan vásároló férfinek, hogy kicsit megismered az ajándékozni kívánt személyt, külső karakterét, szokásait. Íme néhány példa:
  • Kisebb clutchokat szeret hordani vagy shopperes fajta?  – táska
  • Milyen az alkata? – ruha
  • Milyen színű a haja? – fülbevaló
  • Édesszájú vagy inkább a fanyar dolgokat szereti?  – csoki, lekvár
  • Rövid vagy hosszú kávét iszik reggel? – bögre
  • Spirálos vagy fűzött a naptárja / füzetei? – papíráru
  • Érzékeny a bőre? Ha igen, tudja mire? – kozmetikum

  Én magam ezeket és ezekhez hasonló kérdéseket teszek fel minden alkalommal és működik! Voltak olyan vásárlóim, akik előkapták a telefonjukat és megmutatták a barátnőjük fotóját is, hogy hatékonyabban tudjak segíteni a választásban. Nem egyszer köszönő levelet kaptam a férfitől vagy éppen a megtájékozottól, hogy mennyire örültek az ajándéknak! Merjetek beszédbe elegyedni, merjetek kérdezni. Egy férfi megbízik egy iparművész vagy kézműves ízlésében és megnyugszik már attól a ténytől is, hogy nincs egyedül a döntéssel.

Jó lesz-e a méret / fazon / szín?

Bizonytalanoknak nagyon sokat segít az, hogyha felajánlod a csere lehetőségét. Ha sehogy nem tud dönteni színben vagy méretben, akkor ezzel nagyon sokat fogsz segíteni neki. Neked pedig tényleg semmibe nem kerül egy januári vásáron vagy éppen a műhelyedben januárban fogadni egy hölgyet, aki valami mást választ. Szerintem ez egy teljesen jó opció, ahelyett, hogy a vásárló máshol költse el a pénzét! Egyetlen dologra kell csak nagyon figyelned, hogy add meg az elérhetőségedet! Ne csak elmond, hanem adj egy névjegyet, szórólapot és kérdezd meg, hogy ráírd-e a nyitvatartási időt, a következő vásár helyét, időpontját, bármit, ami segítheti a későbbi kapcsolatfelvételt!

Hogyan fogom én ezt becsomagolni?!

Sokszor még ezen a ponton is hezitál egy férfi, mert már a következő dilemmán jár a feje: hogyan fogja Ő mindezt becsomagolni! Ha a feleségnek lesz, akkor meg kell kérni a kamasz gyereket vagy el kell menni az Édesanyjához, hogy megoldja a problémát. Ezért, ha úgy látod, hogy már nagyon közel jár a döntéshez, akkor bedobhatod a végső érvedet, azaz, hogy van ingyen díszcsomagolás!

Ez az amikor egy férfi azonnal előveszi a pénztárcáját és mosolyogva fizet, majd megköszöni a segítséget és boldogan távozik! Sőt, még otthon sem fog felsülni a Te termékeddel!

Próbáld ki és jelezz vissza itt a hozzászólásokban!

 

tano-moni

A Lépj Tovább! kurzuson rengeteget tanultam, talán nem is hiszed, de az összeszedettséged, a precízséged teljesen átjön és bár eddig is követtem a tevékenységedet, de így belelátva még inkább úgy gondolom, hogy nagyon jó döntés volt elköteleződni erre az évre. Végre olyan embertől tanulhatok, aki tisztán látja, hogy miken megyek keresztül, és melyik vállalkozási szakaszban mi a teendő, mert, hogy ő is átment ezeken.

Tanó Móni

Speak Your Mind

*