Viszonteladás

Ha magad gyártod a termékeidet és még nincsen saját boltod (vagy esetleg nem is szeretnél), akkor a viszonteladás remek alternatíva lehet a számodra. viszonteladókon keresztül olyan embereket érhetsz el, akiket saját erőből nem. Ez mindenképpen a növekedésedet szolgálja! A boltok megválasztására azonban érdemes odafigyelni. nézd meg milyen a bolt stílusa, arculata. Ha nem a te profilodba vág, netán az ott található áru többsége a tiednél jóval alacsonyabb ár és minőségi színvonalat képvisel, akkor erösen gondolkodj el, hogy van-e értelme együttműködni!

A viszonteladásnak két formája létezik. Készpénzes vagy átutalásos viszonteladásról beszélünk, ha a terméket átadáskor vagy az átadás után néhány nappal egyenlíti ki az üzlet tulajdonosa. Ez mindenképpen a gyártó számára előnyösebb megoldás.

Létezik azonban egy másik forma, a bizományos értékesítés. Az üzlet tulajdonosok ezt nagyon szeretik, de minden esetben előnyös. Ha bizományban van egy üzletben az árud, akkor a Te pénzed áll benne. Ebben az esetben a viszonteladónak semmilyen rizikója nincs a dolognak. Ezért érdeke sem fűződik ahhoz, hogy eladja a termékeket. Sőt ilyenkor gyakorta előfordul, hogy az el nem adott termékekre nem vigyáznak megfelelő módon. Ha bizományos értékesítés mellett teszed le a voksodat, akkor mindenképpen köss egy bizományosi szerződést a viszonteladóval. A jogász, a szerződésben szabályozza, többek között az elszámolás módját és gyakoriságát, a termékek megrongálódásából fakadó kárt és a szerződés felmondásának a módját is! A szerződésnek melléklete legyen a mindig az aktuális szállítólevél.

előnyei:

  • egyszerre nagyobb tételben tudsz terméket értékesíteni
  • új emberek ismerik meg a termékeidet
  • nem kell saját boltot nyitnod

hártányai:

  • a viszonteladó nagyon nagy hasznot tesz a termékre (60-100%)
  • bizományos értékesítés esetén: a Te pénzed áll benne, de az üzletmenetért, promócióért nem Te vagy a felelős

kép forrása: wikipedia

fordos_bence

Talán 2009-et írtunk mikor észrevettem egy Panyi Zsuzsi nevű lányt, akinek a dolgai a csapból is folytak :) , nem volt nap, hogy ne jött volna szembe valamilyen módon, s gondoltam tőle lehetne tanulni… Közben azért nekem addigra már lett egy jó weboldalam és elkezdtek jönni a munkák, de igazán akkor indult be a boltom, miután …Zsuzsival rendbe tettük a dolgokat. Ezek után olyannyira el voltam kényeztetve a megrendelőktől, hogy nem volt szükségem semmilyen menedzsmentre, vagy reklámra, egyszerűen jól mentek a dolgok.

Fördős Bencefordosbence

Comments

  1. hát az a haszon inkább 70-125%… mivel nekem adószámom van, ezért kapásból ráteszik a 100% haszonra az áfát is, és ez a boltok 80%-ánál így van.

  2. Theia, egy biztos, nagyon magas haszonkulccsal vállalnak minimális kockázatot!

Speak Your Mind

*