Könyvmoly

Már többen kértétek és meg is ígértem, hogy leírom mik azok a könyvek, amiket olvastam, amikből tanulni lehet.Rengeteg köny van a piacon üzleti témában és sokat elolvastam közülük. Mind magyar, mind angol nyelven. Most azonban csak a magyarokat fogom felsorolni, csak azokat amik a Te számodra is elérhetőek.

Azt hiszem azok a fontos könyvek, amiből tanultam is valamit. Így minden könyv mellé oda fogom írni, hogy mi az amit nekem ez a könyv tanított. Ez neked is segíteni fog, hiszen Te tudod, hogy Neked éppen most éppen melyik könyvre van szükséged.

Arra gondoltam, hogy ennek a listának mindig van aktualitása és kereslete, így nem ide, hanem a hasznos infók alatt egy külön oldalra teszem fel. Ezt itt éred el vagy a fent lévő mákgubók alatt a Hasznos infókra klikkelve találod meg!

Még egy fontos infó. Ezeket a könyveket meg lehet óriási kedvezménnyel is rendelni, hogy hol, azt a hírlevelemben árulom el!

JÓ OLVASÁST! várom a beszámolóitokat a könyvlista oldalon, hogy mit olvastatok és miben volt Neked hasznos!

tano-moni

A Lépj Tovább! kurzuson rengeteget tanultam, talán nem is hiszed, de az összeszedettséged, a precízséged teljesen átjön és bár eddig is követtem a tevékenységedet, de így belelátva még inkább úgy gondolom, hogy nagyon jó döntés volt elköteleződni erre az évre. Végre olyan embertől tanulhatok, aki tisztán látja, hogy miken megyek keresztül, és melyik vállalkozási szakaszban mi a teendő, mert, hogy ő is átment ezeken.

Tanó Móni

Comments

 1. Sziasztok!

  No igen, ezt: “Thimothy Ferris: 4 órás munkahét” én is nagyon ajánlani tudom. A delegáláson kívül sokminden másra is megtanít: például arra, hogy a lényegre figyelj, ne vessz el a részletekben, és érezd, hogy csak rajtad múlik, hogy el tudod-e érni a célodat. Arra, hogy elsődleges, hogy először meghatározd, mi is ez a bizonyos célod. Arra, hogy merj álmodni és nagyban gondolkodni a vállalkozásod kapcsán.

  Annyit tennék csak hozzá, hogy szerintem az ő nevét helyesen így írják: “Timothy Ferris”.

  Szép napott kedves Gubózók!
  Kis Csüny

 2. Ez a hírlevél ugyanaz, mint a panyizsuzsis vagy van a mákgubónak külön?

 3. Ez két külön hírlvél. Az egyik a panyizsuzsi ékszereknek, a másik csak a mákgubónak!

 4. Na nehogy már egy jó ruha ne érjen annyit mint a takarítónő :) És mi van a boldogsághormonokkal, amikkel megtelve megyünk akkor tárgyalni, és nyert ügyünk van :) Egyébként nagyon köszi a könyvlistát.

 5. NE az értékről, a prioritésról van szó. Először olyan dolgokat vegyél, ami segít a pénzkeresetben, aztán úgyis esz elég pénzed a luxusra!

 6. Szóval, olvasgatom ezt a blogot a kezdetektől és most jöttem rá, hogy mi a gondom ezzel az egésszel. Ez most nem rólad szól, Zsuzsi, hanem sokkal inkább rólam, illetve ezekről a könyvekről, amelyeket korábban szép számmal én is olvastam. Hogy mi zavar ebben? Az, hogy befektetésként kezel egy ruhát, nekem nevetséges. Oké, nem tudunk bánni a pénzzel meg nem leszünk gazdagok. De tényleg ez lenne a cél? Vagy csak úgy egyszerűen jól érezni magunkat a bőrünkben, boldognak és elégedettnek lenni a mindennapokban? Nekem ez utóbbi sokkal fontosabb. Elismerem, hogy a jól elvégzett munka, a siker is hoz egyfajta boldogságot, de a sárga levelek, a hóesés, az alvó gyereked bambulása nem fér bele egyik táblázatba meg pontokra lebontott napirendbe se. És én ettől sokkal boldogabb vagyok.
  Szóval “bocs, hogy élek”…

 7. Szerintem azért nem rossz, ha van az embernek pénze (is) :)

 8. Itt a sikerességről van szó szerintem, nem elsősorban a pénzről. A sikeresség mindenkinek mást jelent. Tény, ahogy a világ jelenleg felépül, a pénz segít újabb lehetőségeket nyitni. Emellett az is igaz, hogy valami minimális pénzszinttel rendelkeznünk kell, bármibe fogunk is. Tehát élvezhetjük az életet pénz nélkül is, de ha egyre szebb ékszereket szeretnék pl tervezni úgy, hogy nem akarok már mellette megszakadni egy másik munkától, és folyton este 9-10 felé nekiállni az alkotásnak és MINDEN hétvégén, akkor ebből meg is kell hogy éljek belőle… A gyerekek és a főzés és az alvó gyereked bambulása is jobb akkor, ha előtte jól is laktatok. Vagy ha nem a bambulás helyett szeretnél ALKOTNI:)

 9. gratulálok ehhez a bloghoz, biztos, hogy rengetegen tanulhatnak belőle.
  Ha Amerikában élnél, akkor már ezt kapásból egy könyvformában is elkészíthetnéd a How kiadónak :), én nemrég írtam meg pár választ egy készülő könyvhöz, ami a biznisz oldaláról közelíti meg a szabadúszó illusztrátorságot, és a világ minden tájáról gyűjtötte a szerkesztő a tapasztalatokat.

 10. Ági! A válasz egy új posztben van!
  Írisz! A könyvön én is gondolkodtam, de amíg az angol nyelvet milliárdok beszélik, a magyart csak néhány millióan, akikenek a fele nem is nő…. Szóval nem, de köszi! Jól esett, hogy megjegyezted!

 11. Szerintem Zsuzsi valamelyik posztban már megfogalmazott valami nagyon szépet, ami szerintem illik Ági gondolatmenetéhez: egy nőnek (mert mi javarészt itt a mákgubón azok vagyunk) szóval nekünk sok kis karrierünk van, és lehet olyan karriered amiben pénzt keresel, lehet olyan, amiben gasztro királynőként lubickolsz a konyhában, és lehetsz gyermekét bámuló szuper anya is. Mind-mind egy külön kis karrier… és az egyik erősíti a másikat. És nem hiszem hogy bárki itt azért kommentelget, mert nem tudna elkölteni több pénzt és nem vágyna több időre. E kettő feletti szabadság igen nagy kincs és ezt sokan érezzük.

Speak Your Mind

*