Még nincs vége…

El kell mondanom, hogy az APEH ügy kapcsán minden oldalról rengeteg levelet kapok, hogy mit és hogyan kellene törölnöm az oldalamon. Volt, aki a saját írásomba, véleményembe szólt bele. Ez egy blog. Felelősséggel tartozom azért amit leírok. Az igazat szeretem leírni, de nem megyek utána minden info igazságtartalmának. Hiszek abban, hogy ha én nem hazudok, akkor mások sem. Ez sok esetben naivitás, tudom, most is. Én magamból indulok ki. Azonban belekeveredtem valamibe, a szerdai bejegyzésem kapcsán. A látogatottságom nagyon megugrott, de nem ez érdekel. Az a fontos, hogy nagyon klassz témákról kezdtünk el beszélgetni és ezt szeretném folytatni. Ezért van a mákgubó. Szeretném, ha Magyarországon kialakulna és megerősödne egy erős minőségi árut és szolgáltatást nyújtó, egymást segítő kézműves, iparművész réteg. Azóta minden ezzel kapcsolatos infót közzé teszek és igyekszem pártatlan maradni.Ezért közzé teszem a meska levelét is:

Kedves Zsuzsi!
Sikerült az ügy végére járni azzal kapcsolatban, hogy a “zöldtornyos
lakói” blog írója azt állította, hogy az Apeh próbavásárlás során
megbüntetett valakit a Meskán.
Kiderült, hogy a hírnek semmiféle valóságalapja nem volt, a szóban
forgó blog azóta már nem is nyilvános, mint ahogyan egy másik sem, amelyen ugyanezt állították.

Ezért kérjük, hogy a Meskát érintő valótlan állításokat tartalmazó bejegyzéseket és minden ahhoz kapcsolódó hozzászólást törölj honlapodról.

Köszönjük,
Bori és Réka

A válaszom pedig ez:

Sziasztok!

Mivel ez egy blog és nagyon sok érdekes, sőt építő bejegyzés is született, törölni nem törlök, de a leveleteket közzétettem!

Üdv, panyizsuzsi

Mostantól ezzel a blog bejegyzés körül kialakult helyzettel nem foglalkozok. Azonban az adó ügyekkel, hogy hogyan tudjuk a saját vállalkozásainkat legálisan és a legoptimálisabban működtetni, azzal igen! Sőt nagyon is. Mostantól vendég bloggerünk lesz Szigeti Ami, az onlineadózás.hu szakértője, aki havonta fog a mákgubón posztolni adózási kérdésekről.

Olvassátok a mákgubót és iratkozzatok fel a hírlevélre a jobb oldalon!

Na most van vége!

fordos_bence

Talán 2009-et írtunk mikor észrevettem egy Panyi Zsuzsi nevű lányt, akinek a dolgai a csapból is folytak :) , nem volt nap, hogy ne jött volna szembe valamilyen módon, s gondoltam tőle lehetne tanulni… Közben azért nekem addigra már lett egy jó weboldalam és elkezdtek jönni a munkák, de igazán akkor indult be a boltom, miután …Zsuzsival rendbe tettük a dolgokat. Ezek után olyannyira el voltam kényeztetve a megrendelőktől, hogy nem volt szükségem semmilyen menedzsmentre, vagy reklámra, egyszerűen jól mentek a dolgok.

Fördős Bencefordosbence

Comments

 1. Továbbra is azt mondom, engem nem a hír valódisága érdekel, hanem, ami mögötte van. Igen is próbáljunk- habár piszok nehéz, néha lehetetlen- megfelelni az (adó)szabályoknak. Az mondatatja ezt velem, mert ha én mint ékszerész hátrányt szenvedek azokkal szemben, akik illegális módon hozzák be/létre a termékeiket, akkor egy idő után, én aki szabálykövetően próbálok érvényesülni, ellehetetlenülök. (Van ilyen szó egyáltalán?)

 2. Kedves Zsuzsi ! Mielőtt boltot nyitottam, rákérdeztem a Meskánál az adózásra, de semmitmondó, mismás választ kaptam. Számomra sánta volt a dolog, ezért lerámoltam a polcokról. Colette írta valahol kommentben, hogy a 7-es adószám alkalmatlan a netes árusításokra, mivel rendszeres kereskedelmi tev.-nek számít. A Meska ezt még mindig nem írta le :(( Sajnos, kevesen tudnak és akarnak váll. eng.-t kiváltani pusztán egy internetes bolt miatt.
  Várom Ami hozzáértő bejegyzéseit, és köszi, hogy foglalkozol vele !

 3. Azt gondolom, hogy összejött itt egy olyan csapat, aki arre keres legális megoldást, hogyan tudhatna elindulni kicsiként, legálisan. Nagy űr van a nem alkotás és a kft. alapítása között. Ezt az űrt be kell tölteni jogi, könyvelési eszközökkel és megtámogatni APEH állásfoglalásokkal. Sok embernek segítene. Remek platfor ezt itt megbeszélni!
  Gyertek és mondjátok a véleményeteket!

 4. Szerintem sem kell törölni, mert visszaolvasva még jók lehetnek ezek az info-k is. Sajnos én sem tudok egylőre megoldást a problémára- bár adogatok el dolgokat- ebből megélni egyelőre nem tudnék. Nekünk Bt-nk van, benne van a tevékenységi körünkben a szakmám, és a hozzá kapcsolódó tevékenységek. Az is fura dolog, hogy ha valaki egyéni vállakozói tevékenységet akar folytatni, akkor kell rendelkeznie a tevékenységgel kapcsolatos szakmai bizonyítvánnyal, míg társaságok esetén ettől eltekintenek.

 5. Én nagyon hálás vagyok az összefogásért, meg a közös gondolkodásért. Engem is nagyon foglalkoztat ez a téma, én is próbálok utánajárni, hát nem egyértelmű, hogy pl gyöngyfűzésre kiváltható-e a 7-es adószám, mivel rendszeres, üzletszerű tevékenységről van szó. Egyéni vállalkozóként pedig eleve havi 45000 Ft mínuszról indulnék, kb ennyit kell befizetni havonta édesanyámnak vállalkozóként, bevételtől függetlenül. Még nem állok úgy, hogy annyi nyereségem legyen, hogy még ezen felül nekem is maradjon :( Mert kereslet lenne, csak az időm véges, ugyebár…
  Úgyhogy várom a további ötleteket, én addig jutottam hogy egy vállalkozó barátnőm felajánlotta, hogy felveszi tevékenységi körébe a gyöngyfűzést, kapok számlatömböt, a nevére veszem az anyagot, és majd év végén elszámolunk adóügyileg… de ez kissé döcögős megoldás…

 6. KKriszta: ez idáig rendben van, de vagy bejelent, vagy kékk könyvvel alkalmi munkában csinálod. Ezt a részét is tisztázd le!

Speak Your Mind

*