WordPress alapú saját webshop

Szőgyényi Rozina már számos webáruházat programozott a kézműves, iparművész iparágban és óriási tapasztalata van ezekkel az oldalakkal. Zinát, mint a mákgubó programozó tanácsadóját kérdeztük meg a WordPress rendszerű webruház előnyeiről.

Mit is takar pontosan a WordPress webshop?
A WordPress egyszerűen egy nyílt forráskódú tartalomkezelő rendszer. Erre lehet blogot, weboldalt és akár webshopot is építeni. Ezt úgy kell elképzelni, mit egy autó motorját és a karosszériáját. A motor állandó, de a kinézet és a funkciók előre elkészített alkatrészekkel vagy saját készítésű programokkat bármikor változtatható.

Miért pont WordPress?
A WordPress legnagyobb előnye, hogy maximálisan keresőbarát, így nem csak felépítesz egy szép oldalt, hanem a keresőben tájékozódó emberek oda is találnak, ami egy webshop esetében különösen fontos. Használni is könnyű, még a tapasztalatlanabb felhasználók sem vesznek el benne. Egyszerű és okos.

Hogyan működik egy ilyen webshop és mi az amit máshol biztosan nem találok meg?
Mind minden tartalomkezelő rendszernek a WordPressnek is van egy magyar nyelvű kezelőfelülete, amit itt vezérlőpultnak hívnak. Ezen a vezérlőpulton külön pontokban találod az oldalakat, blogbejegyzéseket és a webshopot is.

A webáruház menü alatt több almenü is található. Ezek közül szeretnék kedvcsinálónak néhányat kiemelni, hogy kicsit árnyaltabb képet adjak erről a webshop rendszerről.

A megrendelések menüpont alatt tudod nyomon követni, hogy kik, mikor és mit rendeltek, valamint mi a rendelés státusza (beérkezett, fizetés elfogadva, áru feladva). Itt hónapra lebontva is megnézheted a webshopból származó bevételeidet is.

A termékek menüpont alatt tudsz új termékeket felvinni, vagy a régieket módosítani.  Az optimalizáláshoz szükséges kulcsszavakat, a fotót és a termékleírást is itt tudod megadni. Ha egy termékből több darabot is gyártasz, akkor a készletet is nyilván lehet tartani ezzel a rendszerrel, a kifogyott árut pedig automatikusan kiveszi a boltból és a vezérlőpulton kicsi piros felkiáltójellel jelzi, hogy gyárts vagy törölj.

A termékcsoportok menüben csoportosítani tudod a termékeidet, hogy a vásárlók könnyebben megtalálják, amit keresnek.

A marketing menü az egyik legkedvesebb számomra. Itt tudod beállítani az akciókat. Például ha valakinek/valakiknek adsz egy kódot, akkor be tudod állítani, hogy mely termékekre milyen hosszú ideig és mennyi kedvezményt adjon. Így a vásárló rögtön a kosárban láthatja hogy mennyit fog fizetni a kedvezmény levonása után!

A fizetési rendszereket illetően a bolt az átutalást a PayPalt és egy kis trükk segítségével az utánvétet tudja kezelni. PayPal rendszer választása esetén vásárlás után azonnal és automatikusan kiküldi a számlát, így ezzel Neked, mit eladó nem kell foglalkozni.

Mennyibe fog ez nekem kerülni és hogyan kell megrendelni?
Egy WordPress honlapot itt a mákgubón 17.000Ft-ért tudsz megrendelni. Egyetlen feltétele van, hogy legyen minimum egy saját domainen lévő WordPress blogod vagy weboldalad. Ha ez nincs, akkor azt is meg kell rendelned hozzá. Ha belegondolsz, hogy más bérelt oldalakon mennyi jutalékot és bérleti díjat fizetsz, akkor még egy kisebb vállalkozást tekintve is 6-10 hónap alatt megtérül ez az összeg és onnantól kezdve ingyen használod!

Ha szeretnél saját webshopot, klikkelj a szeretnél te is weblapot mezőre és kérd részletes ajánlatunkat.

Mennyi idő alatt készül el a webshop?
Ha most leadod a megrendelésedet, akkor január közepére tudjuk ütemezni az átadást.

tano-moni

A Lépj Tovább! kurzuson rengeteget tanultam, talán nem is hiszed, de az összeszedettséged, a precízséged teljesen átjön és bár eddig is követtem a tevékenységedet, de így belelátva még inkább úgy gondolom, hogy nagyon jó döntés volt elköteleződni erre az évre. Végre olyan embertől tanulhatok, aki tisztán látja, hogy miken megyek keresztül, és melyik vállalkozási szakaszban mi a teendő, mert, hogy ő is átment ezeken.

Tanó Móni

Comments

 1. Sziasztok!
  Most küzdök az első saját weblapommal, és webshpom-mal. De kezdek elveszni az e-commerce pluginnal folytatott küzdelemben. Valamilyen módon tudnátok segíteni?
  Válaszotokat előre is köszönöm!
  Üdv,
  Pap Ágnes

 2. Kedves Ágnes!
  A WP e-commerce pluginje nem egy egyszerűen programozott kiegészítő. Használd az alábbi magyar változatot vagy szívesen ajánlunk programozót,aki elkészíti a weboldaladat!
  http://shopplugin.net/

 3. tud ez bankkártya-elfogadást magyar nyelven?

Speak Your Mind

*