2020 karácsony más, mint a többi

Őrült nagy lelkesedéssel vágtam bele ebbe az évbe. 2020! Olyan különleges szám. Biztos voltam abban, hogy ez egy nagyon különleges év lesz. Az is lett. Ok, azért nem egészen így gondoltam!

A hétvégén Halottak Napja, majd hétfőtől elindul a karácsonyi szezon, a kézművesek esetében, köztudott, hogy az év legforgalmasabb időszaka. Azonban ahogy a pandémia megváltoztatta az egész életünket, ez a karácsonyi szezon is egészen más lesz mind a többi. … és ez sokatok számára nagyon pozitív lesz. Nézzük, mit prognosztizálok a 2020 karácsonyi szezonra!

2020 karácsony kézműves szemmel

Azt már egészen biztosan tudjuk, hogy a Vörösmarty téri karácsonyi vásár elmarad. A cikk írásának az időpontjában a korlátozások még nem érintik a Bazilika előtti karácsonyi vásárt, illetve a WAMP is tervezi a karácsonyi vásárait.

Mindezek mellett azt is tudjuk, hogy a COVID második hullámának felszálló ágában vagyunk. Az emberek óvatosabbak, sokan munkavégzés, élelmiszervásárlás miatt mozdulnak ki otthonról.

Amit nem tudni, hogy fog alakulni a vírushelyzet, ebből kifolyólag azt sem látni előre, hogy lesznek-e és ha igen, akkor milyen korlátozások. Itt ugye egymásnak feszülnek az egészségügyi és gazdasági szempontok.

Mindezekből kristálytisztán látszik, hogy a vásárok megrendezése jelen poillanatban teljesen bizonytalan. Azonban, ha a legjobb forgatókönyvet nézzük, akkor megrendezik a vásárokat. Ebben az esetben arra kell készülni, hogy ezen rendezvények látogatottsága lényegesen el fog maradni az előző évek látogatottsági számaitól.

Mindezek ellenére az emberek fognak ajándékot vásárolni. A vásárlások azonban sokkal nagyobb része fog idén az online térben történni, mint bármelyik megelőző évben. Így mindazt a pénzt, amit a vásárlók a karácsonyra szántak online fogják elkölteni.

Ne kongassuk a vészharangokat! Való igaz, hogy sokan elvesztették és el is fogják veszteni a munkahelyüket még az év hátralevő részében. Elsősorban a vendéllátá, kultúra és a szórakoztatóipar területén. Azonban minden szervezetnél a leépítéseket a kisebb fizetésű pozíciókkal kezdik, sosem a megbecsült közép és felsővezetőkkel. Márpedig a kézművesek fő vásárlói eddig sem az alacsonyabb bérezésű emberek voltak. A magasabb fizetési kategóriába tartozó emberek pedig, még ha csökkentek is a bevételeik, most nem nagyon tudják elkölteni a pénzüket. Nem utaznak, nem járnak vacsorázni, színházba szórakozni. Az így megmaradt pénzösszeg egy része karácsonykor rendelkezésre fog állni.

Mindemellett fut a Vegyél Hazait kampány! A lakosság számára fontossá vált a magyar termékek vásárlása, hiszen pontosan tudja, hogy akkor lesz a sógornak, a szomszédnak és neki is állása, ha odafigyelünk egymásra és magyar terméket veszünk.

Mindebből arra lehet következtetni, hogy 2020 karácsonyán a kézművesek extra bevételeket tudnak szert tenni, ha megtalálható módon jelen vannak webáruházzal és lehetőség szerint a hozzá kapcsolódó közösségi média felületekkel, bloggal, hírlevéllel.

Hogyan készülj fel 2020 karácsonyra?

Ha van webáruházad…

Ha már jelen vagy online egy e-kereskedelmi felülettel, akkor jó eséllyel lesz sikeres a vállalkozásod 2020-ban. Ebben az esetben, most mindenképpen nézd át a webáruházadat, frissítsd, javítsd a szükséges részeket.

Ha ezzel készen vagy, akkor kezdj el őrülten gyártani! Lényegesen nagyobb mennyiséget, mint az előző években.

Mindeközben, ha eddig nem az online értékesítés volt a fő profilod vedd fel a kapcsolatot, a közösségi médián, hírlevélen keresztül a vásárlóiddal és tájékoztasd őket, hogy a karácsonyi szezonban milyen felületen tudják megrendelni a termékeidet.

Ha még nincs webáruházad…

Akkor Te most nem vagy könnyű helyzetben.

Az első lehetőség, hogy elengeded a dolgot és értékesítesz, ahogy és amennyit tudsz és nem idegesíted magadat.

A második lehetőség, hogy veszel egy nagy levegőt (még annál is nagyobbat, mint gondolod) és gyorsan felhúzol egy bérelhető webáruház rendszert. Tudom ez őrült nagy munka, de ha egész évben arra gyártottál, hogy a 40 napos karácsonyi vásárban eladod, akkor a veszteség minimalizálása érdekében ez a leginkább járható megoldás. Egy bérelhető webáruházzal nincs mit vesztened. Csináld meg olyanra, amilyenre tudod és majd az ünnepek után tökéletesíted. Ha negyedéves fizetést választasz, akkor semmilyen pénzügyi rizikód nincs benne.

Ha félsz, hogy Te ezt nem tudod megugrani, akkor ajnánlom a ShopRenter Bérelhető webáruház rendszer 14 napos ingyenes kipróbálási lehetőségét. Ennyi idő alatt pontosan fogod látni, hogy ez Neked való-e vagy sem. Ha nem tetszik, engedd el, ha segítségre van szükséged, akkor szólj, hiszen tanácsadások alkalmával már számos webáruház születésénél bábáskodtan és néhány alkalom személyes, képernyő megosztós Skype tanácsadás keretében minden, az induláshoz szükséges információt át tudok Neked adni!

Összegzés

Ez a karácsony más lesz mint a többi, óriási profitokat fognak realizálni a felkészült kézművesek és iparművészek. De mindez nem lesz ingyen, rengeteg munka lesz benne. Van, akinekaz online értékesítést, mint teljesen új dolgot kell megtanulnia, sznte egyik napról a másikra. akik meg már jelen vannak online olyan mennyiségű terméket, alkotást kell legyártaniuk, amiről aligha hizzák volna, hogy el fog fogyni!

Most nézd meg a fentiek közül melyik típusba tartozol, majd gondold át és még ma hozz egy döntés, hogy milyen stratégiával mész neki ennek a karácsonyi szezonnak. Holnap reggeltől, pedig megállás nélkül dolgozz rajta.

Kemény két hónap lesz! Azt azonban jó, ha tudod, hogy az online értékesítés december 15-én lelassul, majd 20-án megáll. A végén lesz 4 napod, hogy karácsonyt csinálj otthon is!

hozzászólások

Kérdésed, véleményed van a leckével kapcsolatban? Írd meg nekünk!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

kurzusok

Ki beszél itt?

2007-ben egy cipősdoboznyi üveggel és egy öreg üvegvágóval, 3 kisgyerek mellett kezdtem  alkotó vállalkozásba. Később elvégeztem az Edutus Online Marketing Szakát és az ékszereimet kizárólag online értékesítem.

A misszióm, hogy iparművész, kézműves és alkotó nőknek megmutassam, hogyan menedzseljék Önmagukat, vállalkozásukat és érjenek el anyagi sikereket, az alkotói szabadság megőrzése mellett.

RÓLUNK MONDTÁk