Gmail: Legális szoftverek I.

Legtöbb kisvállalkozásnak a problémája, hogy az alkotáshoz szükséges eszközöket már megvásárolta, sőt alapanyaga és számítógépe is van, de mi van a szoftverekkel. Legálisak a gépeden lévő programok?

Néhány évvel ezelőtt ez egy nagyon kínos kérdés volt, de mára már nem az. Itt nem arra gondoltam, hogy nem gáz lopott programmal dolgozni, hanem arra a tényre, hogy rengeteg szoftvernek létezik ingyenes verziója is. Egy szoftverről, vagy inkább szolgáltatásról már korábban is írtam, ez a google analytics, amivel a blogod, honlapod látogatottságát és megannyi más adatát tudod pontosan, ingyenesen mérni. Nem titok, kedvenceim a google családba tartozók “egyedek”.

Most a gmailról fogok írni, amiről sokáig én is azt hittem, hogy ismerem: olyan ingyenes e-mail szolgáltatás, mint a freemail. No, ez nagy tévedés volt. A gmail nemcsak, hogy elfogadott e-mail cím kisvállalkozói körökben, hanem egy sor szolgáltatása is van. Nézzük csak:

Több e-mail együttes kezelése: A gmail, nem csak azt az egy e-mail címet tudja kezelni, amivel regisztráltál, hanem akár 5 másik mail címet is ide tudsz tenni. Ide jönnek be azok a levelek is, és innen tudod megválaszolni őket! Minden levélnél ki tudod választani, hogy melyik mail címedről küldje!

Névjegyalbum: Ezt nem részletezem, olyan, mint máshol. Jó, hogy van!

Kategorizálás: Minden levelet fel lehet címkézni. Így később sokkal könnyebben lehet őket kezelni.  Én pl. rendelések, barátok, blogbejegyzések címkét használok.

Rendszerezés: A fent említett cimkék segítségével nagyon könnyen lehet kezelni a bejövő üzeneteket. Ebben nekem a szűrő a legnagyobb segítség, mert ott be tudom állítani, hogy a beérkező üzenetek automatikusan melyik mappába kerüljenek.

Levél sablon: Sokat küldött leveleket, pl. az eladásaid után írtakat el tudod menteni és automatikusan vagy manuálisan is ki tudod küldeni.

Automatikus levélküldés: Akár az összes beérkező levélre, akár egyes mappák leveleire be tudod állítani az automatikus válaszlevelet. Ez hihetetlen nagy előny ilyen nyári időszakban, mert a nyaralás alatt is zavartalanul tudod a vállalkozásodat működtetni!

Én szeretem a gmailt. Te használod?

Jelentkezz a Mákgubó Online Tanfolyamra most, kedvezményes áron!

tano-moni

A Lépj Tovább! kurzuson rengeteget tanultam, talán nem is hiszed, de az összeszedettséged, a precízséged teljesen átjön és bár eddig is követtem a tevékenységedet, de így belelátva még inkább úgy gondolom, hogy nagyon jó döntés volt elköteleződni erre az évre. Végre olyan embertől tanulhatok, aki tisztán látja, hogy miken megyek keresztül, és melyik vállalkozási szakaszban mi a teendő, mert, hogy ő is átment ezeken.

Tanó Móni

Comments

  1. Igen, használom :)
    És jó, hogy erről is írsz.
    A tanfolyamot nagyon várom, már most belevágnék!!!

  2. Én is szeretem, rengeteg hasznos holmi van a googleban, és roppant egyszerű kezelni! És mindez ajándékba…

Speak Your Mind

*