Láss tisztán jogi kérdésekben!

Az iparművész és kézműves vállalkozások nagy részének problémája van a megfellő vállalkozási forma kiválasztásával és a termékeiket koppintó másolókkal. Azonban egy alkotó ember nehezen tájékozódik a parígrafusok között. Ugyanakkor különösen a kezdeti időszakban nem tud megfizetni egy ügyvéet, adószakértőt, hogy ezekben a kérdésekben tanácsot kérjen a vállalkozásához.

Ezzel én is így voltam!

Néhány hónapja ezért kitaláltam, hogy megkeresem számodra azt a megoldást, ami egyszerre megfizethető, ugyanakkor professzionálisan összeállított. Hiszen az alkotó vállalkozások ma leggyakrabban online, sokszor idejét múlt cikkekből, blogbejegyzésektől és vásárokon egymástól tájékozódnak. Ebben az iparágban nincs egy szakember, aki végre az alkotó vállalkozásoknak megfelelően és számukra is érthetően mondja el, hogy ki, mikor és hogyan lehet adószámos magányszemély, egyéni vállalkozó vagy Kft. és arról is kevés szó esik, hogy hogyan tudod megvédeni a szellemi termékedet a másolóktól.

Kerestem ezért egy olyan ügyvédet, aki már számos alkotóval (iparművésszel, építésszel) dolgozott együtt és felkértem egy ilyen anyag összeállítására. El kell mondjam, hogy ez több hónapot vett igénybe, mire lépésről lépésre végigmentünk azokon a pontokon, amik benneteket érdekelnek és kiselejteztük azokat, ami biztosan nem (Ugye, nem baj, hogy az Rt. alapításár és az adózását nem taglaljuk?)

Az elmúlt héten elkészült az anyag, Mákgubó Jogi Alapismertek kurzus, ami széleskörű rálátást ad arra, hogy mik a lehetőségeid, milyen megoldások közül választhatsz, hogy egyszerre legálisan és költséghatékonyan tudd működtetni a vállalkozásodat!

A kurzus keretében dr. Kovács Zsófi érthetően elmagyarázza Neked azon jogszabályok és adózási tudnivalók lényegét, amire szükséged lesz ahhoz, hogy kiválaszd a számodra megfelelő megoldást. Így már megfelelő alapismerettel tudsz nekikezdeni a megvalósításnak.

Zsófi ügyvéd, adójogi és ingatlanforgalmi szakértő, így teljesen jól ismeri mindkét területet: a vállalkozások jogi kérdéseit és az adózást is, valamint a szerzői jogokat, amit külön modulban, három leckében tárgyalunk. Ezek a dolgok azok a vállalkozásod életében, amit nem fogsz tudni saját kútfőből megoldani, kivéve persze, hacsak nem vagy jogász!

Viszont a vállalkozásodnak ez az a területe, ahol tényleg nem szabad hibázni!

Egy rossz kampányt túl lehet élni, de a jogi és/vagy adózási hibák végzetes következményekkel járhatnak!

Ha nem a számodra megfelelő vállalkozási formát választod, akkor sokkal több adót fogsz fizetni, mint amennyi a céged méretéből adódóan indokolt lenne.

Ha pedig egyáltalán nem rendezed a tevékenységed jogi hátterét, akkor könnyen bajba kerülhetsz!

Ebben az iparágban rengeteg a plágium a másolás.

Ha nem gondoskodsz előre a szellemi alkotásod védelméről, akkor egy vitás kérdés esetén utólag már nem tudod védeni azokat!

Biztos vagyok benne, hogy ezeket a problémákat Te is szeretnéd elkerülni és Te is át szeretnéd látni a lehetőségeidet!

jelentkezek-gomb

FONTOS! Ezt a kurzust nem tudom mikor fogom újra elindítani, de ha most jelentkezel, akkor annak az anyagát egy éven keresztül az online felületen bármikor eléred!

bakosflora
Az volt a bajom más hasonló témájú tanfolyamokkal, hogy ugyan jók, de inkább a kezdő szintről indulókat célozzák.
Zsuzsitól azt kaptam, amit ígér: tananyag olyanoknak, akik már túl vannak az első pár lépésen. Ráadásul Zsuzsi mellett ott áll elég meggyőző érvként a panyizsuzsi, hogy tőle érdemes lehet tanulni.
Már rögtön a Lépj Tovább! Kurzus legelső leckéjében találtam homlokra csapós mondatokat, ha csak annyiból állna az egész tanfolyam, nekem az is megérte volna. És hol vagyok még a végétől!
Bakos FlóraGubolyka

Speak Your Mind

*